ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Οι… πρωταθλητές του καλοκαιριού

Γιώργος Λογίδης

Γιώργος Λογίδης

Λίγο πριν εισέλθουμε στον μήνα Αύγουστο, λίγο πριν αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη του νέου πρωταθλήματος. Με μόνο αξιόπιστο δείγμα για την ώρα τα πρώτα ευρωπαϊκά παιχνίδια των τεσσάρων φετινών εκπροσώπων της χώρας μας στις διοργανώσεις της ΟΥΕΦΑ. Όσο για τα φιλικά, καμία σχέση με την πραγματικότητα, αυτήν που θα αρχίσει να βγαίνει στην επιφάνεια από τις 19 Αυγούστου και έπειτα…

Επιμένουμε, ωστόσο, να προτρέχουμε, να κρίνουμε, να κατακρίνουμε και να αναδεικνύουμε τους πρωταγωνιστές της νέας αγωνιστικής περιόδου η οποία δεν άρχισε ακόμη. Και ας μένουμε εκτεθειμένοι σε πολλές περιπτώσεις, ακολουθώντας κάθε χρόνο την ίδια τακτική, τέτοια εποχή. Αξιολογώντας μεταγραφές με βάση το βιογραφικό, το ύψος του συμβολαίου και το youtube. Προαποφασίζοντας για πρωταθλητές, κυπελλούχους, ομάδες πρώτης πεντάδας και άλλες «τελειωμένες» από την πρώτη κατηγορία, απλώς γιατί δεν έκαναν «θόρυβο» στις μεταγραφές, γιατί έχασαν κάποια φιλικά, γιατί δεν έδειξαν από τον πρώτο αγώνα ότι μπορούν για το κάτι παραπάνω.

Επιμένουμε και εμείς οι δημοσιογράφοι να «βαφτίζουμε» μεγάλες μεταγραφές, ποιοτικές προσθήκες και αξιόλογες επιλογές, ποδοσφαιριστές οι οποίοι έχουν μεν προοπτική και αξιοπρόσεκτο βιογραφικό, αν και γνωρίζουμε πως άλλο θεωρία και άλλο πράξη. Γενικώς επιμένουμε να… χαϊδεύουμε αφτιά, να παραφουσκώνουμε κάποια πράγματα, γιατί αυτά θέλει να ακούει και να διαβάζει ο κύπριος φίλαθλος, με αυτά… φτιάχνεται κάθε χρόνο τέτοια εποχή.

Γι’ αυτό και προκύπτουν ανατροπές, δυσάρεστες και ευχάριστες εκπλήξεις, γι’ αυτό και κάποιοι τρέχουν και δεν φτάνουν, σε μια προσπάθεια να προλάβουν πριν από τα μεσάνυχτα της τελευταίας μέρας της μεταγραφικής περιόδου.

Είναι πολλά από τα οποία εξαρτάται η επιτυχία μιας μεταγραφής και ενός σχεδιασμού και προγραμματισμού για μια ομάδα γενικότερα. Το μόνο σίγουρο, είναι πως στο χρονικό διάστημα Ιουνίου - Αυγούστου, μεταξύ προπονήσεων και φιλικών για τις περισσότερες ομάδες και επίσημων παιχνιδιών για λίγους, με ιδιαιτερότητες, όπως έτσι είναι τα παιχνίδια στην Ευρώπη, αξιόπιστο συμπέρασμα για την εξέλιξη ενός πρωταθλήματος το οποίο ακόμη δεν άρχισε και θα κρατήσει μέχρι τον ερχόμενο Μάιο είναι αδύνατο να εξαχθεί. Περισσότερη υπομονή ακόμη χρειάζεται και λιγότερη βιασύνη από φιλάθλους και όχι μόνο…