ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ο Σιμόν και οι άλλοι…

Γιώργος Λογίδης

Γιώργος Λογίδης

Θετικό κλίμα και συγκρατημένη αισιοδοξία, ξανά, για την επόμενη μέρα της Εθνικής. Όχι γιατί η επιλογή του Ραν Μπεν Σιμόν εξασφαλίζει την επιτυχία, αν μη τι άλλο όμως, είναι μια επιλογή η οποία τυγχάνει ευρείας ή και καθολικής αποδοχής, σε αντίθεση με την προηγούμενη. Κακά τα ψέματα, την επιλογή Χριστάκη Χριστοφόρου, η συντριπτική πλειοψηφία, εντός και εκτός Εθνικής, τη θεωρούσε από την αρχή ως μια επιλογή μέχρι την επόμενη…

Ο Ραν Μπεν Σιμόν άφησε άριστες εντυπώσεις στην προπονητική του θητεία στην Κύπρο και γενικότερα έχει δημιουργήσει ένα καλό όνομα προπονητή τα τελευταία χρόνια, έστω χωρίς τη μεγάλη επιτυχία στο βιογραφικό του. Είναι φιλόδοξος, έχει στόχους στην καριέρα του και λογικά μέτρησε για τον ίδιο η προοπτική της διεκδίκησης πρόκρισης στα τελικά του Γιούρο 2020. Όπως θα μετρήσει σημαντικά στην αξιολόγησή του, η έκβαση της προσπάθειας στην επόμενη προκριματική διοργάνωση.

Σε γενικές γραμμές, η πρόσληψη Ραν Μπεν Σιμόν μπορεί να θεωρηθεί ως θετική εξέλιξη. Από μόνη της, ωστόσο, δεν θα φέρει το ζητούμενο. Αδιαμφισβήτητα ο Ισραηλινός είναι καλός προπονητής, δεν πετυχαίνουν όμως πάντα όλοι οι καλοί προπονητές.

Η ΚΟΠ με την πρόσληψη του κυρίου Σιμόν διόρθωσε ένα προηγούμενο της λάθος και προσλαμβάνοντας από τώρα τον ισραηλινό τεχνικό, του δίνει ένα σημαντικό πλεονέκτημα ενόψει της προσπάθειας για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2020.

Θα χρειαστεί όμως να αλλάξουν πολλά άλλα, απ’ όσα δεν δούλεψαν σωστά μέχρι τώρα, γιατί ο Χριστάκης Χριστοφόρου δεν ήταν ο αποκλειστικός υπεύθυνος για τη… μιζέρια των προηγούμενων χρόνων. Ένας μακροχρόνιος σχεδιασμός, ειδικά σε μια εθνική ομάδα, για να πετύχει δεν αρκεί να έχει ένα καλό προπονητή.

Είναι καιρός και καλή αφορμή η πρόσληψη Σιμόν, να προκύψουν και πολλές άλλες αλλαγές, κυρίως σε θέματα νοοτροπίας, φιλοσοφίας και γενικότερης προσέγγισης στο θέμα εθνική ομάδα και όχι μόνο σε επίπεδο ανδρών. Διαφορετικά, το πιο πιθανό, είναι στην ίδια θέση με τους προκατόχους του να βρεθεί και ο κύριος Σιμόν.

Και ας έχει ήδη κερδίσει το πρώτο στοίχημα, αυτό της αποδοχής και της εμπιστοσύνης.