ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ο Χατζηπετρής του στοιχήματος

Γιώργος Λογίδης

Γιώργος Λογίδης

Έχει ενδιαφέρον τελικά το σκηνικό που εξελίσσεται με την πρωτοβουλία των «μικρών» ή έστω μικρότερων σωματείων. Οι έξι πρόεδροι λοιπόν, του Άρη, της Νέας Σαλαμίνας, του Εθνικού, του Ερμή, της Δόξας και της Καρμιώτισσας, αφού κατέληξαν στο συμπέρασμα (βάσει της κοινής τους ανακοίνωσης) πως η ανεξέλεγκτη κατάσταση γύρω από το στοίχημα εγκυμονεί κινδύνους για όλες τις ομάδες του πρωταθλήματος, αποφάσισαν να ζητήσουν άμεσα συνάντηση με τον πρόεδρο της ΚΟΠ!

Από πότε οι πρόεδροι των σωματείων αυτών εκπροσωπούν ή εκφράζουν τις θέσεις και τις απόψεις και των μεγαλύτερων κυπριακών ποδοσφαιρικών συλλόγων, κανείς δεν μας έχει ενημερώσει. Όπως δεν προκύπτει ενημέρωση, ποιο είναι το αίτημα των «έξι» για μια συνάντηση με την ηγεσία της ΚΟΠ.

Μήπως διαφοροποίηση στις ποινές που προβλέπονται, εκεί και όπου η ΟΥΕΦΑ καταλογίζει ευθύνη; Άδικος κόπος! Τα μέτρα και οι ποινές που υιοθετήθηκαν έτυχαν της έγκρισης της ΟΥΕΦΑ και με απαραίτητη την υπενθύμιση πως η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία είχε προτείνει ακόμη πιο αυστηρές ποινές. Άρα εξανεμίζονται και οι πιθανότητες πισωγυρίσματος…

Να συζητήσουν, άραγε, άλλους τρόπους προστασίας των σωματείων από το ανεξέλεγκτο όπως υποστηρίζουν στοίχημα; Ποιος άλλος τρόπος να υπάρχει, από τις προσπάθειες και ενέργειες των ίδιων των σωματείων;

Ξεκάθαρα τα πράγματα. Και εξωγήινοι να στοιχηματίσουν «υπερβολικά» για ένα παιχνίδι κυπριακού πρωταθλήματος, χωρίς τη συμμετοχή των ίδιων των πρωταγωνιστών αγώνας δεν χειραγωγείται, κοινώς δεν στήνεται. Ακόμη και εν αγνοία των παραγόντων κάποιοι ποδοσφαιριστές να συμμετέχουν και να συμβάλλουν στο στήσιμο, αυτοί που βρίσκονται καθημερινώς μαζί τους, αυτοί που τους ελέγχουν, τους παρακολουθούν και τους επιλέγουν, λογικά, εύκολα μπορεί να τους εντοπίσουν και να τους… ξεσκεπάσουν.

Εδώ θα πρέπει να εστιάσουν οι όποιοι πρόεδροι. Ας μας πείσουν πρώτα πως προστάτεψαν στον μέγιστο δυνατό βαθμό τα σωματεία τους και έπειτα όλα τ’ άλλα.

Οι φωνές, οι κραυγές αγωνίας και οι συναντήσεις μόνο στη δημιουργία εντυπώσεων εξυπηρετούν, εκτός και αν κάποιοι θεωρούν πως για τους στημένους αγώνες, το ποντάρισμα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ και τους φακέλους της ΟΥΕΦΑ, ο μόνος που φταίει είναι ένας ακόμη… Χατζηπετρής.