ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πισωγύρισμα, η εύκολη λύση…

Γιώργος Λογίδης

Γιώργος Λογίδης

Υποστηρικτές του Κωστάκη Κουτσοκούμνη, ειδικά τα τελευταία χρόνια, δεν θα βρεις πολλούς. Αυτή τη φορά όμως, ο πρόεδρος της ΚΟΠ θα πρέπει να μετρήσει περισσότερους σύμμαχους παρά εχθρούς. Περισσότερους στην πλευρά του, παρά στην αντίπερα όχθη, εκεί όπου μαζεύονται όσοι… προαλείφονται για αναθεώρηση των κανονισμών και των ποινών που προβλέπονται στο θέμα - γάγγραινα των φακέλων της ΟΥΕΦΑ.

Είναι οι ίδιοι που τον περασμένο Νοέμβριο συμφωνούσαν για την αναγκαιότητα λήψης μέτρων, για την αντιμετώπιση του φαινομένου και του ρεζιλέματος που αυτό προκαλούσε και εξακολουθεί να προκαλεί στο κυπριακό ποδόσφαιρο. Και με απαραίτητη την υπενθύμιση, πως τα μέτρα και οι ποινές που αυτά προβλέπουν, εγκρίθηκαν ομόφωνα! Είναι οι ίδιοι που τώρα, τέσσερις μήνες μετά, αμφισβητούν τα μέτρα αυτά.

Έκπληξη καμία, γιατί δεν είναι η πρώτη φορά που αποφάσεις Γενικών Συνελεύσεων της ΚΟΠ, για σημαντικά ζητήματα, ανατράπηκαν από τα ίδια τα μέλη. Πιο πρόσφατο παράδειγμα η τελευταία αύξηση των ομάδων του πρωταθλήματος πρώτης κατηγορίας, μόλις στο πρώτο από τα τρία προαποφασισμένα χρόνια εφαρμογής ενός διαφορετικού τρόπου διεξαγωγής του πρωταθλήματος!

Εύκολη λύση για την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων αποτελούσε τότε το συγκεκριμένο πισωγύρισμα, κάτι ανάλογο ισχύει και τώρα. Στην απροθυμία (άραγε γιατί;) να αντιμετωπιστεί δραστικά το φαινόμενο των στημένων αγώνων, λύση για κάποιους αποτελεί η χαλάρωση των μέτρων.

Ανάξια σχολιασμού η αμφισβήτηση των διαδικασιών βάσει των οποίων η ΟΥΕΦΑ ερευνά και αποδίδει ευθύνες. Να κλαίει κανείς ή να γελά, όταν ακούει κύπριους παράγοντες να λένε… «ποια είναι η ΟΥΕΦΑ και τι ξέρει για στημένους αγώνες στην Κύπρο». Αρνητική φαίνεται να είναι η πρώτη αντίδραση του προέδρου της ΚΟΠ, στο ενδεχόμενο, συζήτησης έστω, για αναθεώρηση και χαλάρωση των μέτρων και των ποινών οι οποίες από τον περασμένο Νοέμβριο ισχύουν.

Αντίδραση και θέση η οποία θα πρέπει να βρει υποστηρικτές. Γιατί ενδεχόμενο νέο πισωγύρισμα θα αποτελεί την «ταφόπλακα» του κυπριακού ποδοσφαίρου. Όσοι διαφωνούν, όσοι διαμαρτύρονται για εξοντωτικές ποινές, ας κοιτάξουν πρώτα τα του οίκου τους…

Δημοσιεύτηκε στην Καθημερινή στις 26/3/17