ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ο Ύψιστος να βάλει το χέρι του…

Γιώργος Λογίδης

Γιώργος Λογίδης

Ετοιμαστείτε! Όχι πως μέχρι τώρα λειτουργούσε κάτι διαφορετικά, απ’ εδώ και πέρα όμως και εισερχόμενο το ποδοσφαιρικό μας πρωτάθλημα στη δεύτερη φάση των συνεχόμενων ντέρμπι, έχουν πολλά να δουν τα μάτια μας και περισσότερα να ακούσουν τα’ αυτιά μας, απ’ αυτά που σε κάνουν να αναρωτιέσαι αν έχεις πρόβλημα ακοής…

Εδώ ένα ντέρμπι γίνεται και θέλουμε δύο ή και τρεις μέρες να ολοκληρώσουμε με τις δηλώσεις, τα υπονοούμενα, τις ειρωνείες και όλα τα συναφή, στο (τραγικό) επίπεδο που έχει περιέλθει πλέον η επικοινωνιακή πολιτική μεγάλων ποδοσφαιρικών μας συλλόγων. Αναλογισθείτε τι θα γίνει με δύο ή τρία κρίσιμα παιχνίδια σε κάθε αγωνιστική και με τον βαθμό κρισιμότητάς τους να ανεβαίνει, όσο πλησιάζουμε στο τέλος του φετινού πρωταθλήματος. Μεγάλα παιχνίδια, κρίσιμα ντέρμπι, άρα και αγώνες υψηλού κινδύνου σε θέματα ασφάλειας. Θα επιδειχθεί άραγε ανάλογη προσοχή και υπευθυνότητα από τους αρμοδίους, προκειμένου να αποφευχθούν δυσάρεστες καταστάσεις; Δυστυχώς, στον παράγοντα τύχη θα πρέπει να εναποθέσουμε τις περισσότερες από τις ελπίδες μας.

Εκτός και αν κάποιοι πιστεύουν, πως ξαφνικά θα γίνεται επαρκής έλεγχος στις εισόδους και πολύ λιγότερα βεγγαλικά, φωτοβολίδες και όλα τα συναφή θα περνούν στις κερκίδες με γνωστά τα επακόλουθα.

Εκτός και αν κάποιοι ελπίζουν, σε μια πιο υπεύθυνη συμπεριφορά, αντί της δημιουργίας κλίματος φανατισμού, σε μια προσπάθεια αποκόμισης αγωνιστικού κέρδους και έναντι οποιουδήποτε τιμήματος.

Εκτός και αν κάποιος θεωρεί, πως πέραν από τα τετριμμένα και τις δηλώσεις καταδίκης των πράξεων βίας, οι αρμόδιοι θα συνδράμουν ουσιαστικά στον εντοπισμό και κυρίως στην απομάκρυνση των λίγων, οι οποίοι δημιουργούν προβλήματα και κυρίως κίνδυνο για τη σωματική ακεραιότητα αλλά και τη ζωή των πολλών.

Είναι αμφίβολο αν υπάρχουν έστω λίγοι ρομαντικοί και αισιόδοξοι για κάτι διαφορετικό. Μια από τα ίδια και ίσως και χειρότερα θα αντιμετωπίσουμε και στο υπόλοιπο του φετινού πρωταθλήματος.

Ο Θεός να βάλει το χέρι του να τελειώσουμε όσο πιο ήρεμα γίνεται, να ολοκληρωθεί και το φετινό πρωτάθλημα και από χρόνου έχουμε καιρό για να επικαλεστούμε ξανά τη βοήθεια του Ύψιστου…