ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ο πρωταθλητής αργεί…

Γιώργος Λογίδης

Γιώργος Λογίδης

Μην αρχίσουμε πάλι τα ίδια! Για τον ΑΠΟΕΛ που έχει σίγουρο το πρωτάθλημα και για τις άλλες ομάδες της πρώτης πεντάδας οι οποίες δείχνουν αδύναμες να διαχειριστούν την πίεση του πρωταθλητισμού και στα δύσκολα λυγίζουν. Τα ίδια λέγαμε και στην αρχή του φετινού πρωταθλήματος, τα ίδια περίπου και πριν από μερικές εβδομάδες και η εξέλιξη του πρωταθλήματος δεν δικαίωσε τις εκτιμήσεις αυτές.

Γιατί άλλα λέγαμε όταν η ΑΕΚ βρέθηκε σε θέση οδηγού, όταν ο Απόλλωνας περνούσε τρένο από συνεχόμενα ντέρμπι και η ΑΕΛ έδειχνε ικανή να παίρνει το ζητούμενο ακόμη και χωρίς μεγάλες εμφανίσεις στο γήπεδο. Άλλα λέγαμε μέχρι και λίγες ώρες πριν τα ντέρμπι της Κυριακής, ειδικά μετά τη σμίκρυνση των αποστάσεων μεταξύ πρώτης, δεύτερης και τρίτης θέσης, από τα αποτελέσματα της προηγούμενης αγωνιστικής.

Σύμφωνοι, ο ΑΠΟΕΛ έχει τον πρώτο λόγο, άγνωστο όμως ακόμη αν θα έχει και τον τελευταίο στη διεκδίκηση του τίτλου. Η διαφορά των πέντε βαθμών είναι σημαντική όχι όμως αρκετή σε αυτή τη χρονική περίοδο του πρωταθλήματος και λίγο πριν την καθοριστική δεύτερη φάση. Η άποψη πως ο ΑΠΟΕΛ υπερτερεί, όχι απλά λόγω του βαθμολογικού του προβαδίσματος, αλλά και με βάση επιλογές και εμπειρία, δεν στερείται λογικής. Την ίδια ώρα όμως, απαραίτητη είναι και η επισήμανση πως η… πολυδιαφημιζόμενη ανωτερότητα των γαλαζοκιτρίνων, στον αγωνιστικό χώρο δεν φάνηκε στο βαθμό που κάποιος θα ανέμενε και ειδικά στα δύσκολα του φετινού πρωταθλήματος.

Θεωρητικά ο ΑΠΟΕΛ έχει τη δυνατότητα να παρουσιάσει ακόμη καλύτερη αγωνιστική εικόνα στη συνέχεια, να κάνει τη διαφορά και να υπερτερήσει έναντι των ανταγωνιστών του. Αν το καταφέρει, σε συνδυασμό με το βαθμολογικό του προβάδισμα, τότε κάνει τη διαφορά και υλοποιεί το στόχο του. Απ’ εδώ και πέρα ωστόσο, ακολουθούν μόνο παιγνίδια – ντέρμπι, στα οποία και η παραμικρή λεπτομέρεια μπορεί να αποδειχθεί καθοριστική.

Έχουν ποιότητα και κυρίως ικανότητα να ανατρέψουν τα σε βάρους τους δεδομένα, ΑΕΛ, Απόλλωνας και ΑΕΚ, ενώ ακόμη και ρυθμιστικός να παραμείνει ο ρόλος της Ομόνοιας, ως προς τη διεκδίκηση του τίτλου, μπορεί να καθορίσει πολλά. Με μια ισοπαλία δεν τέθηκαν εκτός διεκδίκησης οι δυο ομάδες της Λεμεσού, όπως και δεν θα κέρδιζαν κάτι αν επικρατούσαν στους αγώνες της 23ης αγωνιστικής. Απόλλωνας και ΑΕΛ (όσο και αν δεν το παραδέχεται ο Πάμπος Χριστοδούλου) παραμένουν στη διεκδίκηση του τίτλου, ακόμη και η ΑΕΚ, η οποία στις δύο σερί απώλειες περισσότερο έπεισε για τις δυνατότητες παρά για τις αδυναμίες της…

Ένα αποτέλεσμα, μια νίκη ή μια ήττα, είναι σε θέση να αλλάξουν άρδην τα βαθμολογικά δεδομένα και μαζί τις πιθανότητες. Ας μην βιαζόμαστε λοιπόν, για πολλοστή φορά, να εξάγουμε… ασφαλή συμπεράσματα, γιατί η πιθανότητα να εκτεθεί κάποιος είναι μεγάλη.

Και πολύ σύντομα ίσως, με βάση τους αγώνες που ακολουθούν και πριν ακόμη την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του φετινού πρωταθλήματος…