ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ψυχραιμία κύριοι!

Γιώργος Λογίδης

Γιώργος Λογίδης

Έχουν ακόμη πολλά να δουν τα μάτια μας και να ακούσουν τ’ αυτιά μας. Περί μεταγραφών ο λόγος και της έντονης κινητικότητας των τελευταίων ημερών, ειδικά όσο πλησιάζουμε στα μεσάνυκτα της Τρίτης, τριακοστής πρώτης Ιανουαρίου.

Και όπως κάθε χρόνο συμβαίνει, τέτοια εποχή, ακόμη και για ομάδες με ειλημμένες τις αποφάσεις για μη πραγματοποίηση μεταγραφών, ο σχεδιασμός πολλές φορές αλλάζει με αποτέλεσμα να προκύπτουν μεταγραφικές ειδήσεις, πολύ περισσότερο συμφωνίες σε χρόνο ρεκόρ! Αφού τα οικονομικά το επιτρέπουν κανένα πρόβλημα, οι διοικούντες γνωρίζουν καλύτερα. Αφού λεφτά (τελικά) υπάρχουν, γιατί όχι σε κάποιες προσθήκες σε μια προσπάθεια αγωνιστικής βελτίωσης.

Ο χρόνος θα δείξει, αν οι όποιες κινήσεις Ιανουαρίου, θα αποδειχθούν στο τέλος ουσιαστικές ή αλλιώς θα μετρήσουν κάποιες ακόμη δεκάδες χιλιάδες ευρώ χαμένες, αφήνοντας μερικά ακόμη ταλέντα νεαρών κύπριων ποδοσφαιριστών στην αναμονή για χρόνο συμμετοχής, ειδικά σε ομάδες χωρίς την οικονομική δυνατότητα επιλογής ποδοσφαιριστών από το... πάνω ράφι και με μικρότερο το ποσοστό ρίσκου για την προσφορά τους.

Απ’ εκεί και πέρα, απαραίτητη για άλλη μια φορά η υπενθύμιση. Πως μοναδικός αξιόπιστος κριτής, για την επιτυχία ή όχι μιας μεταγραφής, είναι το γήπεδο. Σαφώς και το βιογραφικό, τα στατιστικά στοιχεία και οι αριθμοί οι οποίοι συνοδεύουν ένα ποδοσφαιριστή αποτελούν σημαντικά στοιχεία. Ασφαλώς και τυχαία δεν μπορεί να είναι η παρουσία και πορεία κάποιων ποδοσφαιριστών σε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, στον αγωνιστικό χώρο όμως, πολλές φορές, άλλα πράγματα μετράνε και καθορίζουν την επιτυχία μιας μεταγραφής και τα παραδείγματα τα τελευταία χρόνια στο κυπριακό πρωτάθλημα είναι πολλά.

Γι’ αυτό και καλό είναι να υπάρχει υπομονή και συγκρατημένη αισιοδοξία. Καλό είναι να περιμένουμε το δείγμα στον αγωνιστικό χώρο και όχι τα βιντεάκια στο Youtube, καλό είναι να αποφεύγονται τοποθετήσεις περί... μεγάλων μεταγραφών, παικταράδων που έβαλαν υπογραφή και ομάδων που ανεβάζουν σίγουρα επίπεδο, από την υπογραφή και μόνο κάποιων συμβολαίων...