ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η ανοχή στοιχίζει...

Γιώργος Λογίδης

Γιώργος Λογίδης

Ο ΑΠΟΕΛ αμφισβητεί την ορθότητα της απόφασης της UEFA για την τελευταία ποινή προστίμου και αποκλεισμού χιλίων θέσεων στην κερκίδα, η ουσία ωστόσο δεν αλλάζει.

Για άλλη μια φορά, ο ΑΠΟΕΛ πληρώνει την ηλθιότητα πολύ μικρής μερίδας οπαδών του, για άλλη μια φορά πλήττεται το κύρος του συλλόγου στην ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία και σε αντίθεση με την εικόνα που η αγωνιστική του πορεία τα τελευταία χρόνια έχει δημιουργήσει.

Κατά την περσινή αγωνιστική περίοδο και πιο συγκεκριμένα στις 5 Νοεμβρίου 2015, ο ΑΠΟΕΛ υπέστη τον πιο βαρύ διασυρμό του, όχι σε αγωνιστικό επίπεδο, όταν τα ρεζιλίκια οπαδών του, άνευ λόγου και αιτίας, στον εκτός έδρας αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης, προκάλεσαν τη διακοπή (προσωρινή έστω) του αγώνα. Ο ΑΠΟΕΛ κινδύνευσε τότε με εξοντωτική τιμωρία, απέφυγε τα χειρότερα και έδειξε αποφασιστικότητα για να αντιδράσει.

Η απόφαση της διοίκησης, λίγες μέρες αργότερα, για την υποχρεωτική χρήση της Loyalty Card ως μέτρο ελέγχου της ταυτότητας των φιλάθλων, από την πλειοψηφία θεωρήθηκε ως μέτρο πρωτοποριακό και από τους οργανωμένους οπαδούς... φακέλωμα. Νερό στο κρασί της έβαλε τελικά η διοίκηση...

Είτε μέσω των κατεγραμμένων κατόχων της κάρτας Loyalty, είτε μέσω κάποιων μητρώων μελών των οργανωμένων οπαδών, υποτίθεται πως ο ΑΠΟΕΛ κατά μία έννοια γνωρίζει ποιοι εισέρχονται στο γήπεδο. Επιπρόσθετα, το ΓΣΠ διθέτει το πιο αξιόπιστο ίσως σύστημα παρακολούθησης φιλάθλων. Ο συνδυασμός των πιο πάνω, λογικά μπορεί να συμβάλει στον εντοπισμό και κυρίως στην απομάκρυνση των λίγων που δημιουργούν τεράστιο πρόβλημα στους πολλούς.

Και αν αυτη τη φορά ο ΑΠΟΕΛ αμφισβητεί την απόφαση για τιμωρία του και μακάρι να δικαιωθεί αν την εφεσιβάλει, κανένας οπαδός του δεν εντοπίστηκε, δεν ταυτοποιήθηκε και δεν έμεινε εκτός σταδίου, για τα προηγούμενα πρόστιμα από την ΟΥΕΦΑ και κυρίως μετά την τελευταία τιμωρία και το... βουβό νότιο πέταλο στον αγώνα, κατά  τ’ άλλα γιορτή, με τον Ολυμπιακό Πειραιώς στο ΓΣΠ...

*Η φώτο είναι αρχείου

Δημοσιεύθηκε στην Καθημερινή της Κυριακής