ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

Προβάδισμα μεν, αλλά...

Γιώργος Λογίδης

Γιώργος Λογίδης

Ο ΑΠΟΕΛ ήταν και παραμένει το μεγάλο φαβορί για πρόκριση στα προημιτελικά του κυπέλλου, έστω και μετά το εκτός έδρας γκολ της Νέας Σαλαμίνας.

Θετικό στοιχείο και χαρακτηριστικό ποιοτικής ομάδας η ανατροπή του σκορ και η νίκη – προβάδισμα πρόκρισης. Με τα λάθη του και χωρίς να εντυπωσιάσει, ο ΑΠΟΕΛ θα μπορούσε να είχε με το μέρος του σήμερα ένα πολύ καλύτερο προβάδισμα, αν η τύχη και τα δοκάρια δεν συμμαχούσαν (δύο φορές) με τον τερματοφύλακα της Νέας Σαλαμίνας.

Ο ΑΠΟΕΛ κατάφερε να ανατρέψει τα σε βάρος του δεδομένα και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να πάρει μία από τις οκτώ θέσεις της επόμενης φάσης, δεν περιλαμβάνει όμως μόνο θετικά στοιχεία ο συνολικός απολογισμός του πρώτου αγώνα.

Προβάδισμα πρόκρισης μεν, αλλά... Ίσως το πιο σημαντικό, ειδικά ενόψει της συνέχειας, είναι το γεγονός πως για δεύτερο σερί παιγνίδι και άλλο ένα στη φετινή περίοδο, είναι εμφανής και σε μεγάλα χρονικά διαστήματα, η αδυναμία στην οργάνωση παιγνιδιού και στη δημιουργία φάσεων, όταν ο αντίπαλος αμυνθεί σωστά, αποφύγει κάποια λάθη και όταν ο ΑΠΟΕΛ δεν καταφέρει να σκοράρει νωρίς.

Για άλλο ένα παιγνίδι, ο ΑΠΟΕΛ αποδείχθηκε «φλύαρος» στην υπεροχή του, στην περισσότερη ώρα του αγώνα. Σχεδόν ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο κύλησε σε αυτό το σκηνικό, με την ομάδα του ΑΠΟΕΛ στην ουσία λίγο να απειλεί, σε σχέση με την εδαφική της υπεροχή και τον αριθμό των επιθετικων προσπαθειών που επιχείρησε.

Στα πλείστα φετινά παιγνίδια, στα οποία ο ΑΠΟΕΛ σπατάλησε ένα τουλάχιστον ημίχρονο, μπόρεσε στο τέλος να πάρει το ζητούμενο. Με απαραίτητη, ωστόσο, την επισήμανση, πως ακολουθούν αγώνες πολύ ψηλότερου βαθμού δυσκολίας...

Προβάδισμα μεν αλλά... Ξαφνικά το ιατρικό δελτίο μεγάλωσε. Και αν για τον Βάντερ υπάρχει ακόμη ερωτηματικό, ως προς τη σοβαρότητα του τραυματισμού, για τον Μιλάνοφ είναι δεδομένο πως θα κάνει αγώνα δρόμου, προκειμένου να προλάβει τα ντέρμπι Φεβρουαρίου. Μην ξεχνάμε, πως εκτός αγωνιστικών υποχρεώσεων παραμένουν εδώ και μερικές εβδομάδες οι Αστίθ και Μπερτόλιο.

Ξαφνικά η ανάγκη μεταγραφικής ενίσχυσης γίνεται πιο έντονη και πολύ πιο επείγουσα, προκειμένου να αντιμετωπιστούν απώλειες που προκύπτουν από τραυματισμούς, να καλυφθούν κενά και να αντιμετωπιστούν αδυναμίες.

Στοιχεία ευδιάκριτα από την αρχή της φετινής περιόδου, όσο και αν η ποιότητα στο ρόστερ και η καλή διαχείριση από πλευράς προπονητή, απέτρεψαν απώλειες ικανές να θέσουν σε μεγάλο κίνδυνο την υλοποίηση των στόχων σε εγχώριες και ευρωπαϊκές διοργανώσεις...

 

Πίσω από τις κάμερες: Τελευταία Ενημέρωση

X