ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

Ουσία, βαθμοί, ενίσχυση

Γιώργος Λογίδης

Γιώργος Λογίδης

Ο απολογισμός και αυτής της αγωνιστικής έχει πρόσημο θετικό για τον ΑΠΟΕΛ. Το σερί νικηφόρων παιγνιδιών μεγάλωσε, η ομάδα παρέμεινε στην κορυφή, αξιοποιώντας και την απώλεια δύο βαθμών μίας εκ των ομάδων που ακολουθούν στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας.

Η νίκη κόντρα τη Δόξα από ιδιαίτερες περιπέτειες δεν πέρασε, εμφανής ήταν ωστόσο η διαφορά στην απόδοση της ομάδας του Τόμας Κρίστιανσεν, σε σχέση με τα προηγούμενα παιγνίδια. Εντυπωσιακός και επιβλητκός στον αγωνιστικό χώρο ο ΑΠΟΕΛ δεν ήταν, ευκαιρίες πολλές δεν δημιούργησε, ούτε όμως κινδύνευσε ιδιαίτερα, γι’ αυτό και το δεύτερ σερί μηδέν παθητικό.

Έχει πολλές λεχθεί, πως είναι προτέρημα για μια ομάδα να κερδίζει και χωρίς τη σπουδαία εμφάνιση, αρκεί αυτό να μην γίνεται συνήθεια. Ο ΑΠΟΕΛ πήρε το ζητούμενο και την ουσία, απέναντι σε μια καλά οργανωμένη ομάδα που κάνει αγώνα επιβίωσης, έπαιξε όσο χρειάστηκε για το καταφέρει, η ποιότητα κάποιων παικτών, έστω κατά διαστήματα του αγώνα αποδείχθηκε αρκετή, σύντομα ωστόσο και με δεδομένο το πολύ ψηλότερο βαθμό δυσκολίας των αγώνων που ακολουθούν θα χρειαστεί το κάτι παραπάνω.

Οι τέσσερις σερί τελευταίες νίκες, ιδιαίτερα οι τρεις με την επανέναρξη του πρωταθλήματος και σε συνδυασμό με την επιστροφή της ομάδας στην κορυφή, δημιούργησαν κλίμα ευφορίας, δεν έλυσαν όμως κάποια ζητήματα ως προς κενά και αδυναμίες που παρουσιάστηκαν από την αρχή της φετινής περιόδου. Αντίθετα, η φυγή Καρλάο μεγάλωσε το πρόβλημα. Η συγκυρία των συνεχόμενων αγώνων με ομάδες οι οποίες βρίσκονται από το μέσο της βαθμολογίας και κάτω, κάνει το πρόβλημα λιγότερο υπαρκτό, δίνοντας παράλλληλα χρόνο για τις κατάλληλες κινήσεις στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο.

Το χρόνο αυτό (που εξαντλείται) θα πρέπει να εκμεταλλευτούν οι αρμόδιοι για το προγραμματισμό. Με τον Ιανουάριο στα μισά και τα μεγάλα ντέρμπι να πλησιάζουν, αρχίζει πλέον να επείγει η ενίσχυση σε συγκεκριμένες θέσεις και η εβδομάδα που από σήμερα διανύουμε είναι καθοριστική και πρέπει να αποδειχθεί σημαντική.

Λογικά μέχρι απόψε ολοκληρώνεται η προσθήκη στην επιθετική γραμμή (Νταβίντ Μπαράλ) και απ’ εκεί και πέρα θα πρέπει να μπουν στην τελική ευθεία τα θέματα ενίσχυσης σε αμυντική και μεσαία γραμμή. Είναι σημαντικό για τους νεοφερμένους ποδοσφαιριστές, να έχουν τον απαραίτητο χρόνο προσαρμογής αλλά και προπόνησης, αναλόγω και της φυσικής κατάστασης για τον κάθε ένα ξεχωριστά.

Είναι σημαντικό για τον ΑΠΟΕΛ, όταν θα κληθεί να υπερασπιστεί το προβάδισμα του στη βαθμολογία και στη διεκδίκηση του τίτλου, σε αγώνες ντέρμπι με τους ανταγωνιστές του, να μπορεί να αξιοποιήσει το πλεονέκτημα του μεγάλου αλλά και ποιοτικού ρόστερ, ικανού να φέρει για άλλη μια χρονιά εις πέρας την αποστολή του...

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Γιώργος Λογίδης

Πίσω από τις κάμερες: Τελευταία Ενημέρωση

X