ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κυπριακή, αδιόρθωτη νοοτροπία

Γιώργος Λογίδης

Γιώργος Λογίδης

Αρχικά οι δύο βασικοί διεκδικητές των τελευταίων χρόνων, ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ, στη συνέχεια το… χρίσμα του υποψηφίου πρωταθλητή πήρε και η ΑΕΛ και με σιγουριά εκφραζόταν η άποψη πως οι άλλες δύο ομάδες, Απόλλωνας και Ομόνοια, δεν έχουν τις δυνάμεις και γενικότερα τα απαραίτητα στοιχεία για πρωταθλητισμό.

Αρκούσαν δύο συνεχόμενες νίκες του του Απόλλωνα στα ντέρμπι με την ΑΕΚ και την ΑΕΛ για να αλλάξουν τα δεδομένα και πολύ πιθανό, από μια ανάλογη νίκη της Ομόνοιας στη συνέχεια, να προκύψουν εκ νέου… ανατροπές. Μια νίκη ή μια ήττα, στο κυπριακό πρωτάθλημα, είναι αρκετά για τους… ειδικούς προκειμένου να αναδείξουν πρωταγωνιστές και… losers. Και από κάποια μόνο αποτελέσματα, οι απόψεις άλλαξαν και όχι μία φορά στη μέχρι τώρα εξέλιξη του πρωταθλήματος.

Μέρος του παιγνιδιού από τη μία, τα δεδομένα να αλλάζουν και μαζί οι προβλέψεις. Μέρος και της κυπριακής αδιόρθωτης νοοτροπίας από την άλλη, η βιασύνη για την εξαγωγή συμπερασμάτων, η ευκολία ανάδειξης πρωταγωνιστών και πετυχημένων και την ίδια ώρα ο μηδενισμός της προσπάθειας κάποιων άλλων. Το πρωτάθλημα έχει ακόμη δρόμο, δεν είναι όμως ο μοναδικός λόγος για τον οποίο καλό είναι να αποφεύγονται οι βιαστικές εκτιμήσεις και κυρίως η εξαγωγή… ασφαλών συμπερασμάτων.

Η διεκδίκηση του φετινού τίτλου εξακολουθεί να είναι ακόμη απρόβλεπτη, κυρίως γιατί μικρές εξακολουθούν να είναι οι διαφορές που χωρίζουν τις ομάδες που βρίσκονται στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Μικρές διαφορές στη συγκομιδή των βαθμών, κυρίως όμως στην αγωνιστική τους εικόνα. Θεωρητικά παραμένουν για την ώρα τα δεδομένα για τις διαφορές των ομάδων αυτών, ως προς την ποιότητα, τις επιλογές, και την εμπειρία. Αν διαφορετικά εξελιχθούν τα πράγματα στη συνέχεια, αν τα θεωρητικά αυτά δεδομένα θα αποδειχθούν και θα επιβεβαιωθούν στο γήπεδο, τότε και μόνο θα μπορεί να γίνει ασφαλής πρόβλεψη και εκτίμηση για την τελική έκβαση του φετινού πρωταθλήματος. Διαφορετικά, το μόνο σίγουρο είναι πως εκτεθειμένοι θα μείνουν (ξανά), όσοι θα επιχειρήσουν προβλέψεις για τον τελικό νικητή.

X