ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Δεύτερο τεστ, θετικό!

Γιώργος Λογίδης

Γιώργος Λογίδης

Σαφώς και αυτό που περισσότερο μετρά για τον ΑΠΟΕΛ, είναι η νίκη και οι τρεις βαθμοί, όπως και η άνοδος στην κορυφή, έστω με πολύ μικρές τις διαφορές από τις υπόλοιπες ομάδες που ακολουθούν.

Μετρά ωστόσο και είναι εξίσου σημαντική, η θετική παρουσία της ομάδας του κυρίου Κρίστιανσεν, σε άλλο ένα τεστ σοβαρότητας, απέναντι σε ομάδες υποδεέστερες ποιοτικά, την ίδια ώρα όμως και ικανές να δημιουργήσουν προβλήματα αν δεν αντιμετωπιστούν σωστά. Για δεύτερο σερί παιγνίδι, ο ΑΠΟΕΛ είχε όλα εκείνα τα στοιχεία προκειμένου να επιβληθεί με άνεση στον αντίπαλο του, χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία να πάρει το ζητούμενο, στο μέτρο του δυνατού να κάνει συντήρηση δυνάμενων, ενώ δόθηκε η ευκαιρία και στον Τόμας Κρίστιανσεν για… δοκιμές.

Η δυναμικότητα του αντίπαλου δεν θα πρέπει να παραγνωρίζεται, από μόνο του, ωστόσο, το στοιχείο αυτό δεν θα ήταν ικανό για να περάσει ο ΑΠΟΕΛ μια ήσυχη βραδιά και να αποζημιώσει στο απόλυτο τους φίλους του, οι οποίοι αψήφησαν κρύο και βροχή και βρέθηκαν στις κερκίδες του ΓΣΠ. Για άλλη μια αγωνιστική, ο ΑΠΟΕΛ είχε φρεσκάδα, αγωνιστική διάθεση αλλά και πειθαρχία, όπως και αποτελεσματικότητα και φυσιολογικά έφθασε εύκολα στη νίκη, δίνοντας μάλιστα και διαστάσεις στο σκορ.

Απ’ εκεί και πέρα η πιο μεγάλη νίκη, σε έκταση σκορ, μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα, το μηδέν παθητικό, η επάνοδος στο σκοράρισμα, τόσο για τον Πιέρο Σωτηρίου όσο και για τον Γιώργο Εφραίμ (μετά το ντέρμπι με την Ομόνοια), είναι μερικά ακόμη στοιχεία τα οποία επιβεβαιώνουν την καλή αγωνιστική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο ΑΠΟΕΛ μετά την επανέναρξη του πρωταθλήματος.

Το πρόσφατο… στραπάτσο απέναντι στον Ερμή, φαίνεται πως λειτούργησε θετικά για την ομάδα του κυρίου Κρίστιανσεν, παρουσιάζοντας ένα εντελώς διαφορετικό αγωνιστικό πρόσωπο στα δύο τελευταία παιγνίδια. Οι αγώνες – παγίδες με ομάδες οι οποίες βρίσκονται στα χαμηλά στρώματα της βαθμολογίας και κινδυνεύουν με υποβιβασμό συνεχίζονται και ανάλογη πρέπει να είναι και η παρουσία του ΑΠΟΕΛ στα εναπομείναντα παιγνίδια Ιανουαρίου.

Ειδικά όσο επιβεβαιώνεται η εκτίμηση, πως ο συνδυασμός αποτελεσμάτων κάθε αγωνιστικής μπορεί να δημιουργήσει επιπρόσθετο βαθμολογικό όφελος για τον ΑΠΟΕΛ και ενόψει της πολύ πιο δύσκολης συνέχειας στο πρωτάθλημα, από το Φεβρουάριο και έπειτα, με μια σειρά μαζεμένων αγώνων ντέρμπι.

Ντέρμπι τα οποία θα καθορίσουν σε πολύ μεγάλο βαθμό την τελική έκβαση της φετινής διεκδίκησης του τίτλου και προκειμένου ο ΑΠΟΕΛ να ανταποκριθεί ιδανικά σε αυτά, θα πρέπει απαραίτητα να δημιουργήσει κατάλληλη δυναμική, ψυχολογία αλλά και βαθμολογικό πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών του, μέσα από τους αγώνες Ιανουαρίου.