ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Υπερισχύουν τα θετικά

Γιώργος Λογίδης

Γιώργος Λογίδης

Το δίλεπτο της χαλαρότητας κόντρα στην Αναγέννηση δεν αποδείχθηκε καταστροφικό, ασφαλώς και αποτελεί στοιχείο προβληματισμού για τον Τόμας Κρίστιανσεν και τους παίκτες του ενόψει της συνέχειας, θα ήταν άδικο ωστόσο, να επισκιάσει τη συνολική εικόνα της προσπάθειας και της πρώτης νίκης του 2017.

Ο ΑΠΟΕΛ διαθέτει ποιότητα αλλά και εμπειρία προκειμένου να μπορεί να διαχειριστεί πολύ καλύτερα παιγνίδια, στα οποία το σκορ του παρέχει ασφάλεια και δυνατότητα συντήρησης δυνάμεων, ανάλογο «μπλακ άουτ» κόντρα σε ποιοτικότερους αντίπαλους μπορεί να στοιχίσει βαθμούς, την ίδια ώρα όμως και στην άλλη πλευρά του νομίσματος, θα πρέπει να επισημανθεί πως η επίτευξη δύο γκολ, σε λιγότερο από ένα δίλεπτο και στις πρώτες ουσιαστικά ευκαιρίες σε εβδομήντα λεπτά παιγνιδιού, δεν αποτελεί σύνηθες φαινόμενο, ακόμη και για πολύ πιο ποιοτικές από την Αναγέννηση ομάδες…

Ο ΑΠΟΕΛ πήρε το ζητούμενο στο «Τάσος Μάρκου», συνδυάζοντας μάλιστα καλή εμφάνιση στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, γιατί είχε όλα τα απαιτούμενα στοιχεία για κάτι τέτοιο, απέναντι σε μια υποδεέστερη ομάδα, ικανή ωστόσο να κάνει τη ζημιά αν δεν προσεχθεί.

Είναι γνωστό, πως σε τέτοιους αγώνες το δυνατό ξεκίνημα διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο για την ομάδα – φαβορί και πέτυχε απόλυτα ο ΑΠΟΕΛ σε αυτό, σκοράροντας στο δέκατο λεπτό και όχι στην πρώτη ευκαιρία που δημιούργησε. Σε αντίθεση με άλλα παρόμοιου τύπου φετινά παιγνίδια, όπου σημείο αναφοράς αποτέλεσε το… χαμένο πρώτο ημίχρονο και το αναπόφευκτο άγχος για το πρώτο γκολ στα τελευταία στάδια του αγώνα…

Είχε αγωνιστική διάθεση, φρεσκάδα, καλή κυκλοφορία και έντονη επιθετική δραστηριότητα ο ΑΠΟΕΛ, διώχνοντας γρήγορα την όποια ανησυχία για ενδεχόμενο επηρεασμό από τη διακοπή αλλά την πιθανότητα υποτίμησης του βαθμού δυσκολίας του αγώνα. Γι’ αυτό και επιβλήθηκε πλήρως, έπαιξε την περισσότερη ώρα στο μισό γήπεδο την αντίπαλη ομάδα και με περισσότερη προσοχή αλλά και τύχη (βλέπε δοκάρια), μπορούσε το σκορ να είχε πάρει πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις πριν η Αναγέννηση αντιδράσει.

Αποστολή εξετελέσθη και το… κεφάλαιο Αναγέννηση έχει ήδη κλείσει. Τέτοια παιγνίδια άλλωστε, αποτελούν αντικείμενο συζήτησης και σχολιασμού μόνο σε περιπτώσεις ανατροπής των θεωρητικών δεδομένων για τους δύο αντίπαλους. Ο ΑΠΟΕΛ έκανε το καθήκον του, πήρε τους τρεις βαθμούς και η συνέχεια των αγώνων του στο πρωτάθλημα έχει πλέον πολύ μεγαλύτερη σημασία.

Ζητούμενο απ’ εδώ και πέρα η ανάλογη συνέχεια. Σε περίπου ανάλογου βαθμού δυσκολίας παιγνίδια, σε αποστολές όπου και πάλι ο ΑΠΟΕΛ είναι το ακλόνητο φαβορί και από τη δική του αγωνιστική συμπεριφορά εξαρτάται το αποτέλεσμα.

Και το μόνο που ο ΑΠΟΕΛ μπορεί να κρατήσει από τον πρώτο αγώνα του 2017, είναι πως με την ίδια σοβαρότητα και αγωνιστική διάθεση θα πρέπει να αντιμετωπίσει και τα επόμενα παιγνίδια, έχοντας ήδη διαπιστώσει, πως υπάρχει η δυνατότητα για επιπλέον βαθμολογικό κέρδος και σε βάρος των ανταγωνιστών του για τον τίτλο…