ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ο ΑΠΟΕΛ του 2017…

Γιώργος Λογίδης

Γιώργος Λογίδης

Λίγο πριν την αλλαγή του χρόνου, ο ΑΠΟΕΛ βρίσκεται σαφώς σε πολύ καλύτερη θέση σε σχέση με τέτοια εποχή πέρσι.

Σχεδόν στην ίδια ευθεία με τους ανταγωνιστές στη διεκδίκηση του τίτλου, σε αντίθεση με το σημαντικό μειονέκτημα πέρσι, από τις μαζεμένες απώλειες Δεκεμβρίου και έχοντας ήδη πετύχει φέτος την υπέρβαση στις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις, εξασφαλίζοντας με πανηγυρικό τρόπο την πρόκριση του στη φάση των «32» του Γιουρόπα Λικ.

Για τους περισσότερους, εισερχόμενος στο 2017 ο ΑΠΟΕΛ έχει ενώπιον του δύο μεγάλες προκλήσεις. Τη διεκδίκηση των δύο εγχώριων τίτλων και τη συμμετοχή στους δύο αγώνες με την Αθλέτικ Μπιλμπάο. Δεν είναι λίγοι μάλιστα, αυτοί που συνδέουν τις προσπάθειες των τελευταίων ημερών για μεταγραφική ενίσχυση, με την ανάγκη ο ΑΠΟΕΛ να ανταγωνιστεί στο μέγιστο δυνατό βαθμό την ισπανική ομάδα, διεκδικώντας στο μέτρο του δυνατού την πρόκριση.

Η ποδοσφαιρική λογική πολλές φορές έχει ανατραπεί και ο ΑΠΟΕΛ υπήρξε πρωταγωνιστής τα τελευταία χρόνια σε τέτοιου είδους ανατροπές, καταγράφοντας ιστορικές επιτυχίες στις ευρωπαϊκές του συμμετοχές. Η ουσία, ωστόσο, δεν αλλάζει. Στους αγώνες κόντρα στην Μπιλμπάο, ο ΑΠΟΕΛ οφείλει να καταβάλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, είναι υποχρεωμένος να εξαντλήσει κάθε πιθανότητα και αν ο αντίπαλος αποδειχθεί ανώτερος, με το κεφάλι ψηλά να αποχωρήσει από μια διοργάνωση στην οποία έχει ήδη διακριθεί, έχει ήδη καταγράψει μια μεγάλη επιτυχία.

Απ’ εκεί και πέρα, για τον ΑΠΟΕΛ, ο μεγάλος στόχος, η μεγάλη πρόκληση της νέας χρονιάς, δεν μπορεί να είναι οτιδήποτε άλλο από την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Της διατήρησης δηλαδή στην κορυφή του κυπριακού ποδοσφαίρου για άλλη μια χρονιά και παράλληλα η δημιουργία των απαραίτητων προϋποθέσεων για μια ακόμη ευρωπαϊκή διάκριση το ερχόμενο καλοκαίρι.
Αυτή θα πρέπει να είναι η προτεραιότητα όλων, αυτή θα πρέπει να είναι η κατεύθυνση όλων των προσπαθειών, απ’ όλους όσοι έχουν λόγο και ρόλο στο ποδοσφαιρικό τμήμα.

Ο ΑΠΟΕΛ θα πρέπει να προετοιμαστεί, να διαχειριστεί το υπόλοιπο των φετινών αγωνιστικών του υποχρεώσεων και να ενισχυθεί κατάλληλα στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο, όχι για να αποκλείσει την Μπιλμπάο, αλλά για να κατακτήσει το πέμπτο συνεχόμενο και το εικοστό έκτο συνολικά πρωτάθλημα.

Η υλοποίηση αυτού του στόχου, αυτόματα θα σημαίνει πως ο ΑΠΟΕΛ έχει κάνει και το πρώτο σημαντικό βήμα για να παρουσιαστεί έτοιμος το ερχόμενο καλοκαίρι, για τη διεκδίκηση (ξανά) της μεγάλης ευρωπαϊκής διάκρισης, απαραίτητης για τη συνέχιση της κυριαρχίας του στην Κύπρο…