ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Όλα υπό αμφισβήτηση, όλα στην τύχη!

Γιώργος Λογίδης

Γιώργος Λογίδης

Διαιτησία, πειθαρχικοί εισαγγελείς και αθλητικός δικαστής. Στο προσκήνιο τις τελευταίες μέρες, πιο συγκεκριμένα στο… μάτι του κυκλώνα και υπό έντονη αμφισβήτηση ως προς την αξιοπιστία τους. Τίποτα το καινούργιο, κάθε άλλο μάλιστα.

Σύνηθες το φαινόμενο και κλισέ οι αντιδράσεις, όπως και οι τρόποι με τον οποίο εκφράζονται. Τώρα η Ομόνοια πιο πριν ο Απόλλωνας, η ΑΕΚ, ο ΑΠΟΕΛ, η ΑΕΛ, η Ανόρθωση και πάει λέγοντας. Λίγο-πολύ όλες οι ομάδες θα περάσουν από το ίδιο στάδιο. Θα διαμαρτυρηθούν, θα φωνάξουν, θα εκδώσουν ανακοινώσεις ή θα συγκαλέσουν συνεντεύξεις Τύπου.

Προσθέστε, τα τελευταία χρόνια και την ολοένα αυξανόμενη χρήση των social media. Η ουσία δεν αλλάζει και ίδιο είναι πάντα το συμπέρασμα, κοινές οι διαπιστώσεις και το αίτημα για τομές, ριζικές αλλαγές και κάθαρση.

Όπως ίδιο είναι πάντα το αποτέλεσμα. Καμία αλλαγή, καμία απόφαση ή ενέργεια προς την κατεύθυνση αυτή. Εγκρίνονται, με συνοπτικές διαδικασίες, από τις γενικές συνελεύσεις ή τα διοικητικά συμβούλια της ΚΟΠ οι σημαντικές αποφάσεις οι οποίες αφορούν στη διαιτησία ή τους πειθαρχικούς κανονισμούς.

Όλα όσα, δηλαδή, αμφισβητούν στη συνέχεια εκείνοι που με την ψήφο τους ενέκριναν. Φωνάζουν κατά καιρούς τα σωματεία για την ανάγκη αλλαγών, λες και αγνοούν πως από το χέρι τους περνούν οι όποιες αποφάσεις, από τη δική τους απάθεια εξαρτάται η διατήρηση της υφιστάμενης εδώ και χρόνια κατάστασης.

Τα ακούει πολλές φορές η ΚΟΠ, λες και αποτελεί θεσμό ανεξάρτητο και χωρίς τη συμμετοχή των σωματείων σε αυτήν. Με έντονη αμφισβήτηση ολοκληρώνονται συνήθως, κάθε Μάιο, πρωτάθλημα και κύπελλο, ποτέ όμως στους μήνες που ακολουθούν και μέχρι την επόμενη αγωνιστική περίοδο δεν έγινε μια σοβαρή προσπάθεια να διορθωθούν κάποια πράγματα.

Ο θόρυβος καταλαγιάζει, όλα ξεχνιούνται, αφήνονται στην τύχη, μέχρι την επόμενη φορά. Προφανώς γιατί, λίγο ή πολύ, όλοι βολεύονται από την κατάσταση αυτή. Κάποιοι γιατί ευνοούνται, άλλοι γιατί επιδιώκουν ή προσμένουν σε κάτι τέτοιο και άλλοι γιατί βρίσκουν άλλοθι ή δικαιολογία για δικά τους λάθη, αδυναμίες ή παραλείψεις…

X