ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πισωγύρισμα…

Γιώργος Λογίδης

Γιώργος Λογίδης

Όπως και να το δεις, έστω και αν η γενική εικόνα του αγώνα στο «Παπαδόπουλος» και με βάση τις συνολικές ευκαιρίες αδικεί τον ΑΠΟΕΛ ως προς το τελικό σκορ, η ισοπαλία κόντρα στον Ερμή και η πτώση (ξανά) από την κορυφή, δεν μπορεί παρά πισωγύρισμα να αποτελεί για την ομάδα του Τόμας Κρίστιανσεν.

Αρκετά μεγάλο ποσοστό των απόψεων, για το τι έφταιξε και ο ΑΠΟΕΛ προσγειώθηκε ανώμαλα μετά τα δύο σερί νικηφόρα ντέρμπι, κάνει λόγο για ατυχία, αφού τόσο πριν όσο και μετά την ισοφάριση, χάθηκαν ευκαιρίες για περισσότερα γκολ.

Πρωτίστως όμως, για την απώλεια των δύο βαθμών, ευθύνεται ο ΑΠΟΕΛ και η αγωνιστική του συμπεριφορά. Γιατί ο αγώνας έχει δύο ημίχρονα, γιατί δεν είναι η πρώτη φορά που ο ΑΠΟΕΛ σπαταλά ανούσια το πρώτο σαρανταπεντάλετπο και έπειτα τρέχει να προλάβει. Γιατί επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι της υποτίμησης, σε μικρό ή μεγάλο βαθμό, της δυσκολίας του αγώνα, κυρίως γιατί το όνομα του αντίπαλου δεν παρέπεμπε σε παιγνίδι ντέρμπι.

Πέντε μόλις μέρες, μετά την (σωστή) επισήμανση του Τόμας Κρίστιανσεν, πως η ομάδα του έχει πλέον περισσότερο χρόνο για σωστή προετοιμασία πριν από κάθε αγώνα, οι παίκτες του Δανού τεχνικού κάθε άλλο παρά κατάλληλα προετοιμασμένοι φάνηκαν, για το τι θα αντιμετώπιζαν. Η φάση και ο τρόπος με τον οποίο ο Ερμής σκοράρει, στα πρώτα στάδια του αγώνα, αποδεικνύει πόσο λανθασμένη ήταν η αρχική προσέγγιση του ΑΠΟΕΛ για τον αγώνα αυτό.

Με λίγη περισσότερη τύχη ή προσοχή στην τελική προσπάθεια, θα μπορούσαμε σήμερα να μιλούσαμε για μια σημαντική νίκη με ανατροπή στο σκορ. Η ουσία όμως δεν αλλάζει και θέλει τον ΑΠΟΕΛ να μετρά τρεις αποτυχημένες προσπάθειες να κερδίσει, σε παιγνίδια στα οποία ο αντίπαλος σκόραρε πρώτος, μετά την ήττα από την ΑΕΛ και την ισοπαλία του τελευταίου λεπτού με τον Απόλλωνα.

Ξαναβλέποντας τα στιγμιότυπα και τις ευκαιρίες που δημιουργήθηκαν, στο δεύτερο ημίχρονο, ο ΑΠΟΕΛ μπορούσε να επιστρέψει νικητής από τη Λάρνακα. Η αλήθεια είναι όμως, πως μπορούσε να υποστεί ανάλογη ζημιά και σε προηγούμενα παιγνίδια, με ομάδες της ίδιας περίπου δυναμικότητας ή και χαμηλότερης από τον Ερμή, παρουσιάζοντας την ίδια εικόνα, χάνοντας δηλαδή χρόνο ανούσια στο παιγνίδι και τρέχοντας να διορθώσει τα πράγματα στο τέλος.

Σε μια διεκδίκηση τίτλου, με τρεις ομάδες άμεσα εμπλεκόμενες και λεπτές τις ισορροπίες, ο κάθε κερδισμένος ή χαμένος βαθμός μετρά. Η αποτυχία κόντρα στον Ερμή δεν αποτελεί καταστροφή, θα πρέπει, ωστόσο, να ληφθεί πολύ σοβαρά υπόψη από τεχνική ηγεσία και ποδοσφαιριστές, ενόψει της συνέχειας.

Και όσοι δεδομένες θεωρούσαν τις δύο νίκες για τον ΑΠΟΕΛ, μέχρι τη διακοπή και μετά τα νικηφόρα ντέρμπι και την επιτυχία στο Γιουρόπα Λικ, μάλλον θα πρέπει να έχουν πεισθεί πλέον, πως εύκολα παιγνίδια δεν υπάρχουν, ακόμη και με μεγάλη τη διαφορά δυναμικότητας μεταξύ των δύο αντιπάλων, εκτός και αν έτσι τα καθορίσει, με την αγωνιστική της παρουσία στο γήπεδο, η ανώτερη ποιοτικά ομάδα, όπως εξακολουθεί να είναι ο ΑΠΟΕΛ.

Μια καλή ευκαιρία να αποδειχθεί κάτι τέτοιο, αποτελεί και ο αγώνας της Τετάρτης κόντρα στη Νέα Σαλαμίνα.