ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τρεις βαθμοί και όχι μόνο

Γιώργος Λογίδης

Γιώργος Λογίδης

Το δίκαιο της επικράτησης κόντρα στην Ανόρθωση δεν αμφισβητείται, παρά το άγχος των τελευταίων λεπτών και πριν το δεύτερο γκολ. Την ανωτερότητα του ΑΠΟΕΛ παραδέχθηκε άλλωστε και ο αντίπαλος προπονητής.

Η ουσία ήταν το ζητούμενο για τον ΑΠΟΕΛ , η νίκη, οι τρεις βαθμοί και η επιστροφή στην κορυφή (έστω σε τριπλή ισοβαθμία) και με λίγη περισσότερη προσοχή και τύχη, στο πρώτο ημίχρονο, τα δεδομένα μπορούσαν να ήταν πολύ καλύτερα και η επικράτηση ευκολότερη. Η κάλυψη της διαφοράς από την πρώτη θέση είναι το σημαντικό, το ουσιαστικό κέρδος, ωστόσο, για τον ΑΠΟΕΛ δεν περιορίζεται στους τρεις βαθμούς και στην τριπλή ισοβαθμία.

Το ντέρμπι με την Ανόρθωση, αποτέλεσε και την ολοκλήρωση ενός πολύ δύσκολου και καθοριστικού αγωνιστικού προγράμματος για τον ΑΠΟΕΛ, με μαζεμένα παιγνίδια – ντέρμπι στο πρωτάθλημα και κρίσιμες αναμετρήσεις στη φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λικ. Με το τέλος λοιπόν της σειράς των αγώνων αυτών, ο απολογισμός βρίσκει τον ΑΠΟΕΛ, στους «32» του Γιουρόπα Λικ και στην πρώτη θέση της βαθμολογίας του πρωταθλήματος, στην ίδια ευθεία με τους ανταγωνιστές του για τον τίτλο και ενώ ξεκίνησε «στραβά» και με βαθμολογικό μειονέκτημα.

Κερδίζοντας το ντέρμπι με την Ανόρθωση (δεύτερο σερί μετά από Ομόνοια) και καλύπτοντας τη διαφορά από την πρώτη θέση, εύλογα μπορεί κάποιος να αναμένει απ’ εδώ και πέρα, καλύτερη τη συνέχεια για τον ΑΠΟΕΛ, με λιγότερες πλέον τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις και περισσότερο χρόνο ξεκούρασης για τους ποδοσφαιριστές του. Ουδόλως τυχαία η τοποθέτηση του Τόμας Κρίστιανσεν για τη δυνατότητα, πλέον, καταλληλότερης προετοιμασίας για τους αγώνες που ακολουθούν, έχοντας τη δυνατότητα ξεκούρασης και αποκατάστασης των ποδοσφαιριστών, στο διάστημα που μεσολαβεί μεταξύ των αγώνων πρωταθλήματος.

Ακολουθούν άλλα δύο παιγνίδια, εκτός με Ερμή το Σάββατο και στο ΓΣΠ κόντρα στη Νέα Σαλαμίνα τη μεθεπόμενη Τετάρτη και στη συνέχεια παρέχεται η δυνατότητα ξεκούρασης, λόγω της διακοπής των Χριστουγέννων. Επίσης εξαιρετικής σημασίας περίοδος, για μια ομάδα με διπλάσια σχεδόν παιγνίδια απ’ ότι οι αντίπαλοι της.

Είναι ακόμη και η δυνατότητα μεταγραφικής ενίσχυσης εντός Ιανουαρίου. Παρά το θετικό απολογισμό στη μέχρι τώρα φετινή αγωνιστική περίοδο, υπάρχουν κενά και αδυναμίες, όπως υπάρχει και η οικονομική δυνατότητα για τις καλύτερες δυνατές προσθήκες στο ρόστερ.

Σε αντίθεση με προηγούμενα χρόνια, τέτοια εποχή, ο ΑΠΟΕΛ κατάφερε με την ολοκλήρωση του πιο δύσκολου χρονικού διαστήματος της φετινής περιόδου, να μην μειονεκτεί στη διεκδίκηση του τίτλου, ενώ παράλληλα υλοποίησε και με το παραπάνω το στόχο του στην Ευρώπη. Το αποτέλεσμα αυτό, αποτελεί την καλύτερη βάση για τη συνέχεια και την προσπάθεια διατήρησης των κεκτημένων του στο κυπριακό ποδόσφαιρο.

Είναι γι’ αυτό που ήταν κάτι περισσότερο από σημαντικό να κερδίσει ο ΑΠΟΕΛ το ντέρμπι με την Ανόρθωση, με ή χωρίς επιβλητικό τρόπο, με ή χωρίς εντυπωσιακή εμφάνιση και είναι γι’ αυτό που η νίκη αυτή προσφέρει, ως κέρδος, πολύ περισσότερα από τους τρεις βαθμούς…