ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μόνο ο ΑΠΟΕΛ!

Γιώργος Λογίδης

Γιώργος Λογίδης

Καθόλου πρωτότυπη η επιλογή του τίτλου και η φωτογραφία μια από τις πολλές παρόμοιες τα τελευταία χρόνια.

Ταιριάζουν όμως και τα δύο απόλυτα. Γιατί δεν είναι η πρώτη φορά που ο ΑΠΟΕΛ ξεπερνά τα όρια. Αυτά τα οποία, θεωρητικά έστω, καθορίζονται από το εκτόπισμα του, την ποδοσφαιρική του καταγωγή και το ανάλογο μέγεθος των αντιπάλων του στην Ευρώπη.

Δεν είναι η πρώτη φορά, που κυπριακή ομάδα προκρίνεται από φάση ομίλων ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Και η προηγούμενη, είχε… χρώμα ΑΠΟΕΛ. Δεν είναι η πρώτη φορά που καταγράφεται ρεκόρ νικών, σκοραρίσματος, συγκομιδής βαθμών και άλλων πολλών ιστορικών επιτευγμάτων σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Και στις προηγούμενες σημαντικές επιδόσεις, ο ΑΠΟΕΛ καταγραφόταν στη σχετική λίστα, στη συγκεκριμένη «χρυσή» σελίδα της ποδοσφαιρικής ιστορίας. 

Ξανάγραψε λοιπόν ιστορία ο ΑΠΟΕΛ. Τυχαίο δε μπορεί να είναι, ούτε σε συγκυρίες μπορεί να αποδοθεί. Πόσες τέτοιες να υπάρξουν, πόση εύνοια τύχης θα μπορούσε να… δικαιολογήσει τόσες ιστορικές επιτυχίες τα τελευταία χρόνια. Ακόμη και οι… ορκισμένοι εχθροί, δυσκολεύονται να τεκμηριώσουν αντίθετη άποψη και απλά αρκούνται σε προσπάθεια αποπροσανατολισμού…

Τελευταία τέτοια προσπάθεια, η τωρινή αγωνιστική κατάσταση του Ολυμπιακού Πειραιώς, την οποία κανείς δεν μπορεί να αξιολογήσει θετικά, σε σύγκριση με τα προηγούμενα τελευταία χρόνια. Στο ποδόσφαιρο, ωστόσο, χρειάζεται ποιότητα, εμπειρία και ικανότητα, προκειμένου να εκμεταλλευτείς και να αξιοποιήσεις τα μειονεκτήματα του αντιπάλου, ειδικά σε τέτοιο επίπεδο αγώνων και διοργανώσεων.

Με δεδομένους άλλους δύο ευρωπαϊκούς αγώνες, τον ερχόμενο Φεβρουάριο, ο ΑΠΟΕΛ έχει ήδη υλοποιήσει και με το παραπάνω το στόχο του, σε αυτή τη διοργάνωση, χωρίς να αποκλείεται η υπέρβαση.

Έχοντας ήδη διανύσει το μισό σχεδόν της φετινής αγωνιστικής περιόδου, ο ΑΠΟΕΛ έχει ήδη ξεπεράσει κατά πολύ τις προσδοκίες, πετυχαίνοντας το κάτι παραπάνω στην Ευρώπη και βρισκόμενο σχεδόν στην ίδια ευθεία με τους ανταγωνιστές του, στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος.

Στο χέρι του απ’ εδώ και πέρα, στα πόδια των ποδοσφαιριστών του καλύτερα, να ολοκληρώσει ιδανικά και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη φετινή αγωνιστική περίοδο, συνδυάζοντας την ευρωπαϊκή διάκριση με την παραμονή στην κορυφή του κυπριακού ποδοσφαίρου.

Έχει ήδη βάλει τις βάσεις για κάτι τέτοιο, έχει δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να υπερτερήσει ξανά των αντιπάλων του και σε αυτή τη θέση, τον ερχόμενο Μάιο, μόνο ο ΑΠΟΕΛ μπορεί να βρεθεί…