ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αξιοποίηση ευκαιριών…

Γιώργος Λογίδης

Γιώργος Λογίδης

Σαφώς και η φάση του πέναλτι και της αποβολής του αντίπαλου αμυντικού, πολύ νωρίς στο ντέρμπι, ευνόησε τον ΑΠΟΕΛ στην εξέλιξη και τελική έκβαση του αγώνα.

Μέρος του παιγνιδιού τέτοιες φάσεις, πολλές φορές το τελικό αποτέλεσμα αναμετρήσεων καθορίστηκε σε μικρό ή μεγάλο βαθμό από παρόμοιες περιπτώσεις και πολύ πρόσφατα ο ΑΠΟΕΛ βρέθηκε στην ίδια θέση, αγωνιζόμενο για μεγάλο χρονικό διάστημα με αριθμητικό μειονέκτημα.

Δεν εξυπακούεται, ωστόσο, πως μια ο ομάδα κερδίζει πάντα όταν αποκτήσει αριθμητικό πλεονέκτημα, πολύ περισσότερο δεν σκοράρει πάντα τρία γκολ σε χρονικό διάστημα είκοσι περίπου λεπτά. Θέλει εξυπνάδα, σωστή τακτική και ασφαλώς ποιότητα για να εκμεταλλευτείς το αριθμητικό πλεονέκτημα, για να… φανεί η διαφορά στον αγωνιστικό χώρο και στο τελικό αποτέλεσμα.

Και ο ΑΠΟΕΛ διέθετε τα στοιχεία αυτά, από τη στιγμή που η εξέλιξη του αγώνα αποδείχθηκε ευνοϊκή. Παρασύρθηκε μόνο για μερικά λεπτά, μετά το πρώτο γκολ – πέναλτι του Εφραίμ, επιδιώκοντας να σκοράρει νωρίς ένα δεύτερο γκολ και όταν ο αντίπαλος, πιο συγκεκριμένα ο Ντάρμπισιαϊαρ απείλησε, η τακτική της σωστής άμυνας και της εκμετάλλευσης των χώρων που μοιραία άφηνε ο αντίπαλος, απέδωσε τα αναμενόμενα, στην πρώτη μάλιστα ευκαιρία και το παιγνίδι στο 0-2 είχε ουσιαστικά κριθεί…

Ξεκάθαρα τα πράγματα, ο ΑΠΟΕΛ δεν κέρδισε γιατί απλά η Ομόνοια έμεινε με ποδοσφαιριστή λιγότερο, ταυτόχρονα με το προβάδισμα της ομάδας του Τόμας Κρίστιανσεν. Ο ΑΠΟΕΛ κέρδισε, γιατί αποδείχθηκε ικανός να αξιοποιήσει το γρήγορο προβάδισμα του στο σκορ και μαζί του αριθμητικό του πλεονέκτημα. Τα υπόλοιπα, όσα από το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή και μετά ακούγονται και προβάλλονται, απλά κουραστικά έχουν καταντήσει τα τελευταία χρόνια...

Να που γίνονται και «θαύματα». Όχι για την πρώτη φετινή νίκη του ΑΠΟΕΛ σε ντέρμπι (και τι νίκη), αλλά γιατί την απρόσμενη απώλεια δύο βαθμών της ΑΕΚ, κόντρα στην ουραγό του φετινού πρωταθλήματος! Όσο και αν μια νίκη επί της Ομόνοιας έχει πάντα ξεχωριστή σημασία, το κέρδος αυτή την αγωνιστική για τον ΑΠΟΕΛ είναι διπλό. Από τον κίνδυνο του πλην πέντε ή και του πλην εφτά, ο ΑΠΟΕΛ βρέθηκε στο πλην δύο από την κορυφή και είναι αυτό πολύ σημαντικό ενόψει της συνέχειας.

Ο ΑΠΟΕΛ εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία που του παρουσιάστηκε στην εξέλιξη του ντέρμπι με την Ομόνοια. Καιρός να εκμεταλλευτεί και την ευκαιρία που του παρουσιάζεται με την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου.

Δίνοντας ανάλογη συνέχεια στη μεγάλη του νίκη στο ντέρμπι με την Ομόνοια και έχοντας απ’ εδώ και πέρα, ειδικά μετά τα Χριστούγεννα, τη δυνατότητα πολύ καλύτερης διαχείρισης των αγωνιστικών υποχρεώσεων και αντοχών του, αλλά και διόρθωσης λαθών ή παραλείψεων του καλοκαιρινού μεταγραφικού σχεδιασμού.

Γιατί από μια νίκη, με μεγάλες έστω διαστάσεις επί του «αιώνιου» αντίπαλου, σαφώς και δεν έχει εκλείψει η ανάγκη ενίσχυσης για τον ΑΠΟΕΛ και ενόψει της πολύ πιο δύσκολης συνέχειας, στην προσπάθεια διατήρησης των κεκτημένων και της θέσης στην κορυφή του κυπριακού ποδοσφαίρου...

X