ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τα… καλύτερα έπονται!

Γιώργος Λογίδης

Γιώργος Λογίδης

Μέχρι πριν από μερικές μέρες, αν όχι όλοι, η συντριπτική πλειοψηφία των φιλάθλων, και γενικότερα όλοι όσοι ασχολούνται με το κυπριακό ποδόσφαιρο, θεωρούσαν το φετινό πρωτάθλημα κούρσα για δύο, ως προς τη διεκδίκηση του τίτλου. Εδώ και μια εβδομάδα τώρα, οι διεκδικητές έγιναν τέσσερις και ο αριθμός μπορεί να αλλάξει, αναλόγως αποτελεσμάτων…

Οι… άτρωτες ομάδες της ΑΕΚ και του ΑΠΟΕΛ έχουν τελικά αδύνατα σημεία. Η άπειρη και απλώς ενθουσιώδης ΑΕΛ είναι έτοιμη για να (ξανά) διεκδικήσει τον τίτλο. Η… looser Ομόνοια είναι ομάδα των ντέρμπι και ικανή για την κορυφή και ο Τζον Κάρβερ από πρώτο φαβορί για αποχώρηση έγινε καλός προπονητής. Ακόμη και ο Απόλλωνας, ανεξαρτήτου αποτελέσματος κόντρα στον ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ, θεωρείται ξανά ομάδα φτιαγμένη για τα δύσκολα, ο Πέδρο Εμάνουελ ανατρέπει τα προγνωστικά και ο πρόεδρος Νίκος Κίρζης θα ξαναπάρει το ζεστό χειροκρότημα των οργανωμένων οπαδών. Για το τι θα ισχύει μετά από ένα μήνα και για όλους, βλέπουμε…

Είναι μόνο μερικά απ’ όσα προκύπτουν τον τελευταίο καιρό. Είναι μόνο μερικά που αποδεικνύουν το πόσο βιαζόμαστε, το πόσο εύκολα ενθουσιαζόμαστε και παράλληλα απογοητευόμαστε. Και δυστυχώς, είναι μερικά μόνο απ’ όσα κάθε χρόνο αποδεικνύουν πως οι όποιες σημαντικές αποφάσεις, σε σχέση με προσλήψεις, αποδεσμεύσεις, μεταγραφές και ό,τι άλλο αφορά στη λειτουργία μιας ομάδας, δεν λαμβάνονται με καθαρά ποδοσφαιρικό κριτήριο. Γιατί άλλο το κριτήριο ενός ειδικού, ενός καταρτισμένου και επιμορφωμένου ποδοσφαιρικά ατόμου και άλλο αυτό του κύπριου παράγοντα ή οπαδού.

Το κακό για το κυπριακό ποδόσφαιρο, είναι πως πολλές φορές οι παράγοντες σκέφτονται και πράττουν σαν οπαδοί και την ίδια ώρα ο οπαδός επηρεάζει και καθορίζει αποφάσεις ως παράγοντας.

Θα αλλάξουν και όχι μία φορά οι απόψεις που επικρατούν αυτή τη στιγμή. Ίσως και πολύ σύντομα μάλιστα, αναλόγως της εξέλιξης του πρωταθλήματος. Προετοιμαστείτε για ανατροπές, για ανάδειξη νέων πρωταγωνιστών και… αποκαθήλωση άλλων, λίγες μόνο εβδομάδες μετά την αποθέωσή τους.

Γιατί αυτό που ποτέ δεν θα αλλάξει, είναι η κουλτούρα και νοοτροπία του κυπριακού ποδοσφαίρου.

Δημοσιεύθηκε στην Καθημερινή στις 28/11

X