ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η ιστορία θα γράφει…

Γιώργος Λογίδης

Γιώργος Λογίδης

Ο ΑΠΟΕΛ είναι στους «32» του Γιουρόπα Λικ. Άλλες ομάδες στη διοργάνωση αυτή, με μεγαλύτερο εκτόπισμα και πολύ πιο ψηλό προϋπολογισμό δεν τα κατάφεραν. Αποτελεί μια τεράστια επιτυχία, την οποία σε καμία περίπτωση δεν μειώνει η ήττα στο Καζακστάν.

Ο ΑΠΟΕΛ προκρίθηκε στην επόμενη φάση, όχι απλά γιατί ο Ολυμπιακός Πειραιώς δεν έχασε από την Γιανγκ Μπόις, αλλά γιατί φρόντισε ο ΑΠΟΕΛ, στα τέσσερα προηγούμενα παιγνίδια, να δημιουργήσει τις κατάλληλες προϋποθέσεις, προκειμένου να μπορεί να εκμεταλλευτεί το αποτέλεσμα στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Τρεις νίκες σε ευρωπαϊκό όμιλο, εκτός έδρας επιτυχία επί της πιο δυνατής ομάδας του ομίλου, αποτελούν επιτεύγματα χωρίς προηγούμενο για κυπριακή ομάδα, όπως άλλωστε και τα προηγούμενα και πάλι για τον ΑΠΟΕΛ, πριν από μερικά χρόνια στο Τσιάμπιονς Λιγκ, όπως και οι συνεχείς παρουσίες σε φάσεις ομίλων των δύο ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Τα δεδομένα θα μπορούσαν να ήταν και καλύτερα, ειδικά ως προς το στόχο της κατάκτησης της πρώτης θέσης στο δεύτερο όμιλο, αν κατάφερνε ο ΑΠΟΕΛ να αποφύγει την ήττα, σε ένα παιγνίδι το οποίο ξεκίνησε ιδανικά, χωρίς ωστόσο το γεγονός αυτό να αξιοποιηθεί κατάλληλα. Όπως ανάλογα συνέβη και στην Ελβετία, κόντρα στην Γιανγκ Μπόις, όταν και πάλι το γκολ του Εφραίμ έμεινε αναξιοποίητο και το προβάδισμα πολύ λίγο κράτησε.

Είχε λεχθεί πριν το παιγνίδι, για την… τέλεια εμφάνιση, την οποία θα έπρεπε να κάνει ο ΑΠΟΕΛ για να φθάσει στο ζητούμενο, με επίκεντρο την αποφυγή σοβαρών λαθών τα οποία στοιχίζουν. Και δυστυχώς, ο ΑΠΟΕΛ έχασε στο Καζακστάν από τα δικά του σοβαρά λάθη και κατ’ επέκταση από μια ομάδα η οποία έκανε αισθητή την παρουσία της μόνο όταν οι συγκυρίες του αγώνα της το επέτρεψαν. Και δυστυχώς, παρόμοια λάθη με αυτά που στοίχισαν την ήττα, δεν είναι η πρώτη φορά φέτος που προκύπτουν για την ομάδα του Τόμας Κρίστιανσεν.

Αυτά θα πρέπει να απασχολούν περισσότερο τον Δανό τεχνικό και όχι η διαιτησία και τα… ψηλά στρώματα της ΟΥΕΦΑ. Δεν έχουν περάσει, άλλωστε, παρά μόνο λίγες μέρες, από άλλη μια ανόητη και πάλι ενέργεια, από τον ίδιο αμυντικό, η οποία στοίχισε άλλους τρεις βαθμούς, αυτή τη φορά για το πρωτάθλημα.

Ο στόχος της πρόκρισης επιτεύχθηκε, υπερισχύει της ήττας από την Αστάνα και οποιουδήποτε αρνητικού στοιχείου. Η ιστορία γράφτηκε και πάλι και ανατρέχοντας σε αυτήν, μετά από κάποια χρόνια, θα γράφει πως ο ΑΠΟΕΛ έγινε η πρώτη ομάδα με πρόκριση σε επόμενη των ομίλων φάση και των δύο ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Ωστόσο, στην επόμενη μέρα της ιστορικής αυτής επιτυχίας, πέραν από τα πολλά θετικά στοιχεία, μένει ως ένα σημαντικό αρνητικό κεφάλαιο για τον φετινό ΑΠΟΕΛ, η συχνότητα εμφάνισης σοβαρών και πολλές φορές αβίαστων λαθών και γενικότερα της μεσοαμυντικής συμπεριφοράς.

Αποτελεί ασφαλώς ένα πολύ σημαντικό θέμα, για το οποίο ο Τόμας Κρίστιανσεν θα πρέπει να βρει λύσεις. Ειδικά ενόψει της πολύ πιο δύσκολης συνέχειας, τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στο Γιουρόπα Λικ, αλλά και με τη μεταγραφική περίοδο Ιανουαρίου να πλησιάζει…

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS