ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πριν από τα ball boys…

Γιώργος Λογίδης

Γιώργος Λογίδης

Σύμφωνοι, τα ball boys στο Τσίρειο σχόλασαν νωρίτερα από το τέλος του αγώνα, για την ακρίβεια με το που σκόραρε η ομάδα τους.

Το θέμα, ωστόσο, είναι τι έκαναν στα προηγούμενα ογδόντα πέντε λεπτά του αγώνα, οι παίκτες του ΑΠΟΕΛ, εντός αγωνιστικού χώρου. Η δήλωση - παραδοχή του Τόμας Κρίστιανσεν, περί χειρότερης εμφάνισης και εφτά ποδοσφαιριστών που δεν ανταποκρίθηκαν στις απατήσεις του ντέρμπι, δεν αφήνει πολλά περιθώρια ανάλυσης για το τι έφταιξε και ήρθε η πρώτη ήττα.

Ο Δανός τεχνικός αποτύπωσε με… σκληρό τρόπο, απολύτως ρεαλιστικά όμως, την εικόνα του ΑΠΟΕΛ σε ένα σημαντικό και καθοριστικό για τη συνέχεια ντέρμπι. Δεν έδωσε, ωστόσο, την εξήγηση, γιατί η ομάδα του παρουσιάστηκε εντελώς απροετοίμαστη για τις συνθήκες και τη δυσκολία του συγκεκριμένου αγώνα. Γιατί η ΑΕΛ δεν αιφνιδίασε με την αγωνιστική της παρουσία. Είναι μια ομάδα που στηρίζεται στη δύναμη, το πάθος και τον ενθουσιασμό, ειδικά στην έδρα της, είναι μια ομάδα που αμύνεται σωστά και στηριζόμενη στην ταχύτητα κάποιων παικτών της εκδηλώνει επιθέσεις. Στοιχεία τα οποία παρουσιάζει από το ξεκίνημα της φετινής περιόδου, αγωνιστικά χαρακτηριστικά τα οποία είχε και κόντρα στον ΑΠΟΕΛ, οι παίκτες του οποίου, άγνωστο γιατί, δεν έδειξαν να έχουν το αντίδοτο.

Υπερτέρησε σε ένταση και πάθος η ΑΕΛ, όχι σε φάσεις για γκολ, αφού το ντέρμπι γενικώς από ποιότητα δεν… Αλήθεια, τι είναι αυτό που μπορεί να αποτελέσει κίνητρο για τους ποδοσφαιριστές του ΑΠΟΕΛ, προκειμένου η αγωνιστική τους συμπεριφορά να είναι η αρμόζουσα, για ένα ντέρμπι καθοριστικό στην προσπάθεια για κατάκτηση του τίτλου και απέναντι σε μια ομάδα της πρώτης τετράδας στη βαθμολογία; Γιατί άλλο η κακή βραδιά, από πλευράς απόδοσης και άλλο η υποτονικότητα, η έλλειψη πάθους και θέλησης για τη νίκη.

Από τη στιγμή που ο Τόμας Κρίστιανσεν χαρακτήρισε αυτή την εμφάνιση ως την χειρότερη, δεν έχουμε λόγο να αμφιβάλλουμε για την εκτίμηση του. Πόσο απέχει όμως η εμφάνιση κόντρα στην ΑΕΛ, από την παρουσία στο πρώτο στη σειρά αποτυχημένο ντέρμπι, κόντρα στην Ανόρθωση; Και πόσο πιο καλός ήταν ο ΑΠΟΕΛ, σε κάποια χρονικά διαστήματα του ντέρμπι κόντρα στην ΑΕΚ;

Η ουσία δεν αλλάζει. Ο ΑΠΟΕΛ μετρά τρία αποτυχημένα αποτελέσματα, στα ισάριθμα πρώτα φετινά ντέρμπι και ενώ βρίσκεται στην αρχή ενός αγωνιστικού προγράμματος, με μαζεμένα τέτοια παιγνίδια τις επόμενες μέρες.

Γενικότερα, ο ΑΠΟΕΛ δεν έχει ακόμη παρουσιάσει, στους αγώνες πρωταθλήματος, το καλό αγωνιστικό του πρόσωπο, στον απαιτούμενο βαθμό και στην αναγκαία διάρκεια. Γι’ αυτό και το μπόλικο άγχος, στις περισσότερες από τις οκτώ μέχρι τώρα νίκες του και με υποδεέστερες ποιοτικά ομάδες. Παρήγορο και ενθαρρυντικό το γεγονός, πως σε πολύ πιο δύσκολα παιγνίδια στην Ευρώπη, η ομάδα του Τόμας Κρίστιανσεν έδειξε πως διαθέτει ποιότητα, πολύ πιο πάνω από το βαθμό αξιολόγησης της παρουσίας της κόντρα στην ΑΕΛ.

Την ίδια ώρα όμως και ανησυχητική η διαπίστωση, πως η διαχείριση των δύο διοργανώσεων βγάζει, μέχρι στιγμής, σαφώς ζημιωμένη την προσπάθεια στο πρωτάθλημα.

Αναλύσεις σε βάθος δεν χρειάζονται. Την απάντηση έχουν οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές και ο προπονητής τους. Από τη δική τους αντίδραση θα εξαρτηθούν όλα και άμεσα θα πρέπει αυτή να προκύψει. Γιατί ακολουθούν ανάλογα ντέρμπι, γιατί κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί, πως κάθε χρόνο ο ΑΠΟΕΛ θα καταφέρνει με μια μεγάλη αντεπίθεση να ανατρέπει τα σε βάρος του βαθμολογικά δεδομένα και να πανηγυρίζει στο τέλος…

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS