ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Γήπεδο και ξεκαθάρισμα…

Γιώργος Λογίδης

Γιώργος Λογίδης

Στα όσα πολλά και σημαντικά επεφύλαξε η γενική συνέλευση της ΚΟΠ, με το θέμα των φακέλων της ΟΥΕΦΑ και τα μέτρα που έχουν αποφασισθεί, μοιραία πέρασε σε δεύτερη μοίρα η ανακοίνωση της ποδοσφαιρικής εταιρίας του ΑΠΟΕΛ, για τη σύσταση επιτροπής μελέτης για την ανέγερση ιδιόκτητου γηπέδου.

Πέραν από τις κατά καιρούς δηλώσεις για το θέμα, την επαναλαμβανόμενη αρκετές φορές θέληση για δημιουργία ιδιόκτητου γηπέδου και μια μελέτη βιωσιμότητας ενός τέτοιου εγχειρήματος, την οποία έχει στα χέρια της η διοίκηση, η χθεσινή απόφαση ίσως να αποτελεί και την πιο σοβαρή κίνηση, μέχρι στιγμής, για το όλο θέμα και όχι γιατί η δημιουργία της ειδικής αυτής επιτροπής εξυπακούει και θετική κατάληξη στο όλο θέμα.

Λογικά, από τις ενέργειες της επιτροπής αυτής, θα πρέπει να υπάρξει ένα αποτέλεσμα, από το οποίο θα ξεκαθαρίζει οριστικά αν η δημιουργία ιδιόκτητου γηπέδου είναι εφικτή και αν ναι, ποιες είναι οι επόμενες κινήσεις, σε συγκεκριμένη πλέον κατεύθυνση και όχι αόριστα ή έστω με το ενδεχόμενο δύο ή και περισσοτέρων επιλογών.

Δεν αποτελεί μυστικό, πως προτεραιότητα αποτελεί η επιλογή του Μακαρείου Σταδίου. Εδώ και πολύ καιρό συντηρείται αυτό το θέμα, ο ΑΠΟΕΛ βρέθηκε μάλιστα στο στόχαστρο για την πρόθεση του αυτή, χωρίς όμως οι απαραίτητες διαδικασίες – επαφές να έχουν πραγματοποιηθεί στο βαθμό που απαιτεί ένα τόσο σοβαρό θέμα. Φυσιολογικά θα αναμένει κάποιος, πως το ξεκαθάρισμα του θέματος Μακάρειο Στάδιο αποτελεί την προτεραιότητα της επιτροπής αυτής.

Σχέδιο Β’, αν το θέμα με το Μακάρειο «κολλήσει» στις διαδικασίες υπάρχει, αν και οι πιθανότητες για υλοποίηση ενός τέτοιου μεγαλεπήβολου σχεδίου ασφαλώς και είναι λιγότερες.

Το οικονομικό είναι βέβαια το πιο ουσιαστικό κομμάτι της όλης προσπάθειας. Με τα δεδομένα γνωστά, τόσο για τις δυνατότητες της ποδοσφαιρικής εταιρίας του ΑΠΟΕΛ, όσο και των περιορισμών τα τελευταία χρόνια στα κρατικά κονδύλια. Είναι ακόμη και η δυσκολία εξεύρεσης χορηγού ή στρατηγικού επενδυτή.

Γι’ αυτό και αποτελεί σημαντικό γεγονός η σύσταση μια τέτοιας επιτροπής, προκειμένου το όλο θέμα να ξεκαθαρίσει και όσο πιο γρήγορα γίνεται.

Γιατί από τη στιγμή που η απόκτηση ιδιόκτητου γηπέδου, το οποίο να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του εκτοπίσματος του ΑΠΟΕΛ, ίσως θα αποδειχθεί ανέφικτη, η συντήρηση του όλου θέματος, μόνο ζημιά προκαλεί…