ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Το καλύτερο δώρο!

Γιώργος Λογίδης

Γιώργος Λογίδης

Σημαδιακή και ιστορική η σημερινή μέρα, για όλη την οικογένεια του ΑΠΟΕΛ. Η 8η Νοεμβρίου αποτελεί κάθε χρόνο σημείο αναφοράς, τα φετινά γενέθλια όμως και η συμπλήρωση ενενήντα χρόνων ζωής, δεν μπορεί παρά να αποτελούν κάτι το ξεχωριστό.

Φυσιολογικά κάθε χρόνο τέτοια μέρα, εκτός από την ιστορική αναδρομή στα γεγονότα που οδήγησαν στην ίδρυση του ΑΠΟΕΛ, καθώς και στη δράση του πέραν από τον αθλητισμό, γίνεται και η σχετική αναφορά στις επιτυχίες τόσων χρόνων, οι οποίες καθιέρωσαν τον ΑΠΟΕΛ ως ένα από τα πιο πετυχημένα και ιστορικά σωματεία της Κύπρου, με έμφαση στο ποδόσφαιρο. Και είναι σημαντικό το γεγονός, πως κάθε φορά, τα τελευταία χρόνια, στην αναφορά αυτή προστίθενται νέες επιτυχίες.

Η συμπλήρωση ενενήντα χρόνων ζωής, βρίσκει τον (ποδοσφαιρικό) ΑΠΟΕΛ στην καλύτερη περίοδο της σύγχρονης ιστορίας του. Έχοντας μονοπωλήσει τους εγχώριους τίτλους και πετυχαίνοντας ταυτόχρονα τεράστιες επιτυχίες στην Ευρώπη. Σημείο αναφοράς η «απόσταση» που έχει δημιουργήσει από τις ομάδες – ανταγωνιστές του και η οικονομική βιωσιμότητα του.

Για μια ομάδα με συνεχόμενες κατακτήσεις πρωταθλημάτων, με δύο νταμπλ στη τελευταία πενταετία, με συνεχόμενες προκρίσεις σε ομίλους ευρωπαϊκών διοργανώσεων και γενικότερα με μια αξιοζήλευτη ευρωπαϊκή πορεία από το 2009 μέχρι σήμερα, ασφαλώς και μπορεί κάποιος να υποστηρίξει πως έχει ξεπεράσει κατά πολύ τους αντίπαλους της και κάτι τέτοιο δεν μπορεί να αλλάξει μια ενδεχόμενη απώλεια ενός τίτλου, ούτε η δυσκολία κατάκτησης κάποιων, τα προηγούμενα χρόνια.

Αν κάτι δεν συμβαδίζει με την αγωνιστική πορεία των τελευταίων χρόνων και τα τεράστια έσοδα που αυτή επέφερε, κυρίως από τις ευρωπαϊκές προκρίσεις – διακρίσεις, είναι η οικονομική κατάσταση του ποδοσφαιρικού ΑΠΟΕΛ, εξαρτημένη ακόμη σε απόλυτο βαθμό, κάθε χρόνο, από την υλοποίηση του στόχου της πρόκρισης σε ευρωπαϊκό όμιλο. Σε σημείο που ο υπολογισμός και μόνο των συνεπειών μιας αποτυχίας τρομάζει…

Γίνεται μια προσπάθεια τα τελευταία δύο τουλάχιστον χρόνια για οικονομικό νοικοκύρεμα, με στόχο ο ΑΠΟΕΛ να μπορεί να αντεπεξέλθει και να επιβιώσει και χωρίς τα μπόνους της ΟΥΕΦΑ, γιατί κανείς δεν υπογράφει συμβόλαιο με την επιτυχία, κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί πως κάθε χρόνο ο προϋπολογισμός θα καλύπτεται από την ευρωπαϊκή πορεία.

Ως ένα βαθμό, το μεγάλο οικονομικό άνοιγμα των τελευταίων χρόνων ήταν αναγκαίο για τη δημιουργία ομάδας ικανής να πετύχει όλα αυτά, για τα οποία ο κάθε Αποελίστας μπορεί σήμερα να υπερηφανεύεται. Υπήρξε, ωστόσο, το στοιχείο της υπερβολής και απ’ αυτό προκύπτει ο κίνδυνος για τη βιωσιμότητα της ποδοσφαιρικής εταιρίας και του ΑΠΟΕΛ γενικότερα.

Στο σημείο αυτό λοιπόν θα πρέπει να επικεντρωθούν οι προσπάθειες των επόμενων ημερών, μηνών και χρόνων. Η εξασφάλιση της οικονομικής βιωσιμότητας, είναι η σημαντικότερη επιτυχία στην οποία θα πρέπει στοχεύσει ο ενενηντάχρονος σήμερα ΑΠΟΕΛ και όσοι έχουν την τιμή αυτή τη στιγμή να τον υπηρετούν.

Θα είναι το πιο σημαντικό «εφόδιο» για τις αγωνιστικές επιτυχίες των επόμενων χρόνων.

Θα είναι το καλύτερο δώρο για τα ενενήντα χρόνια ζωής του ΑΠΟΕΛ!