ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Λίγο πριν από τα ενενηντάχρονα

Γιώργος Λογίδης

Γιώργος Λογίδης

Σε μία μέρα ο ΑΠΟΕΛ συμπληρώνει ενενήντα χρόνια ζωής. Τα φετινά γενέθλια συμπίπτουν με άλλη μια ιστορική επιτυχία. Γιατί έτσι αποτελεί η τρίτη νίκη (για πρώτη φορά) σε φάση ομίλων ευρωπαϊκής διοργάνωσης, η πρωτιά στον όμιλο και η σχεδόν εξασφαλισμένη πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League. Μιας διοργάνωσης για την οποία εξακολουθεί να υπάρχει, ως ένα βαθμό, υποτίμηση, μια ματιά όμως στη σύνθεση των ομίλων, ένας πρόχειρος υπολογισμός των ομάδων οι οποίες συμμετέχουν και κινδυνεύουν να μείνουν εκτός συνέχειας, θα… προσγειώσει ανώμαλα, όσους βρίσκονται ακόμη κολλημένοι σε άλλες εποχές.

Λίγο πριν από τα ενενηντάχρονά του, ο ΑΠΟΕΛ επιβεβαίωσε, για πολλοστή φορά, πως έχει αλλάξει επίπεδο, έχει αποκτήσει μια τεράστια δυναμική και όχι μόνο στις εγχώριες διοργανώσεις και φυσικά αποτελεί τον καλύτερο «πρεσβευτή» του κυπριακού ποδοσφαίρου στην Ευρώπη.

Τυχαία όλα αυτά δεν έγιναν και ούτε μόνο από τον παράγοντα τύχη θα μπορούσε αυτή η πορεία ευρωπαϊκών επιτυχιών, με αφετηρία το 2009, να κρατούσε μέχρι σήμερα. Είναι αποτέλεσμα σωστής και μεθοδικής δουλειάς, έστω με λάθη τα οποία στοίχισαν, ώς ένα βαθμό. Το αποδεικνύουν οι συνεχείς παρουσίες του ΑΠΟΕΛ σε ευρωπαϊκούς ομίλους και ουδόλως μειώνεται ο βαθμός της επιτυχίας, στη σύγκριση των δύο διοργανώσεων (Champions και Europa League), ειδικά αν αναλογιστεί κάποιος το ποδοσφαιρικό εκτόπισμα της χώρας την οποία εκπροσωπεί ο ΑΠΟΕΛ.

Λίγο πριν από τα ενενηντάχρονά του, ο ΑΠΟΕΛ διανύει την καλύτερη περίοδο της σύγχρονης ιστορίας του, έχοντας δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια τις καλύτερες προϋποθέσεις, για την παραμονή του στην κορυφή του κυπριακού ποδοσφαίρου και τη συνέχιση των σημαντικών διακρίσεών του στην Ευρώπη.

Γιορτάζοντας στις 8 Νοεμβρίου τη συμπλήρωση ενενήντα χρόνων ζωής, ο ΑΠΟΕΛ μπορεί να υπερηφανεύεται για τις επιτυχίες, τις προκρίσεις, τους τίτλους, τα ιστορικά επιτεύγματά του, σε εγχώριες και ευρωπαϊκές διοργανώσεις, έχοντας παράλληλα τη δυνατότητα που του παρέχει η τεράστια δυναμική που έχει αποκτήσει, η διαφορά επιπέδου έναντι των αντιπάλων του, να «κτίσει» για την επόμενη μέρα, για τα επόμενα χρόνια, για ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες…

Δημοσιεύθηκε στην Καθημερινή στις 6/11.

X