ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μάλλον μισοάδειο…

Γιώργος Λογίδης

Γιώργος Λογίδης

Τελικά περισσότερο «θόρυβο» έκανε το ντέρμπι κορυφής πριν την έναρξη του, με τα γνωστά περί της διάθεσης των εισιτηρίων, παρά με όσα διαδραματίστηκαν στον αγωνιστικό χώρο. Το ισόπαλο αποτέλεσμα αφήνει τον ΑΠΟΕΛ στο πλην δύο από την ΑΕΚ και την κορυφή, με δεδομένο, ωστόσο, πως είμαστε ακόμα στα αρχικά στάδια του πρωταθλήματος και υπολογίζοντας την έδρα του παιγνιδιού, στην ουσία δεν αφήνουν ζημιά…

Ευχαριστημένος ή όχι ο ΑΠΟΕΛ από το αποτέλεσμα και γενικότερα την αγωνιστική tου παρουσία στο πρώτο φετινό ντέρμπι κορυφής; Μισοάδειο ή μισογεμάτο το ποτήρι, θετικός ή αρνητικός ο απολογισμός του αήττητου στην έδρα του βασικού αντίπαλου για τον τίτλο αλλά και της διατήρησης του μειονεκτήματος των δύο βαθμών;

Ο ΑΠΟΕΛ δεν άρχισε καλά τον αγώνα, κινδύνευσε, έστω σε μια – δυο μόνο περιπτώσεις να βρεθεί πίσω στο σκορ, από τη ημίωρο και έπειτα όμως, ισοζύγισε και στην τελική αποτίμηση του αγώνα ήταν η ομάδα που θα μπορούσε να πάρει τη νίκη, έχοντας καλές φάσεις για γκολ στα τελευταία στάδια της αναμέτρησης.

Δεν μπόρεσε ο ΑΠΟΕΛ να φύγει με το διπλό, όπως ήταν και ο αρχικός του στόχος, κυρίως γιατί δεν μπόρεσε να διαχειριστεί σωστά το προβάδισμα του και το πλεονέκτημα, κυρίως ψυχολογικό, που αυτό του έδινε, αφού επιτεύχθηκε σε ένα χρονικό σημείο κατά το οποίο καμία από τις δύο ομάδες δεν υπερτερούσε. Δεν κράτησε το προβάδισμα του ο ΑΠΟΕΛ, παρά μόνο μερικά λεπτά, δέχθηκε την ισοφάριση χωρίς ο αντίπαλος να του εξασκήσει πίεση και αυτό είναι η δεύτερη φορά, σε σύντομο χρονικό διάστημα που συμβαίνει, έστω και αν η πρώτη, στην Ελβετία, αφορούσε άλλη διοργάνωση και άλλο επίπεδο αντίπαλου.

Δεν έκανε πολλά σοβαρά λάθη, μεσοαμυντικά, ο ΑΠΟΕΛ, όταν ο αντίπαλος όμως διαθέτει ποιότητα και τα λίγα στοιχίζουν.

Δεν ήταν ανώτερος ο ΑΠΟΕΛ στη γενική εικόνα του παιγνιδιού, μπορούσε όμως για τη νίκη, αλλά δεν εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες του μετά την ισοφάριση της ΑΕΚ. Και σε τέτοια παιγνίδια, τέτοιες ευκαιρίες, έστω λίγες, θα πρέπει μια ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό να τις αξιοποιεί.

Πιο απλά, αν μια ομάδα μπορούσε να φύγει νικήτρια, έστω χωρίς σπουδαία απόδοση, έστω χωρίς να υπερτερήσει κατά κράτος του αντιπάλου, αυτή ήταν ο ΑΠΟΕΛ. Είναι γι’ αυτό που μάλλον μισοάδειο πρέπει να βλέπει κανείς το ποτήρι για τους γαλαζοκίτρινους, γιατί χάθηκε μια ευκαιρία για μια νίκη και ένα βαθμολογικό προβάδισμα, κυρίως ψυχολογίας.

Πάλι καλά που δρόμος υπάρχει ακόμη πολύς στο πρωτάθλημα και είναι σίγουρο πως τέτοιες ευκαιρίες θα παρουσιαστούν ξανά για την ομάδα του Τόμας Κρίστιανσεν.

Με απαραίτητη προϋπόθεση, τις επόμενες να είναι σε θέση να τις αξιοποιήσει ανάλογα…