ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τα εύκολα πέρασαν...

Γιώργος Λογίδης

Γιώργος Λογίδης

Όταν παίρνεις το ζητούμενο, τη νίκη δηλαδή και τους τρεις βαθμούς, χωρίς άγχος, με σχετική άνεση και έχοντας μάλιστα τη δυνατότητα για συντήρηση δυνάμεων, τότε κάτι καλύτερο δεν μπορείς να περιμένεις. Αυτά, συνοψίζοντας, για τον ΑΠΟΕΛ, την αγωνιστική εικόνα και τον απολογισμό του τελευταίου αγώνα πρωταθλήματος.

Αναπόφευκτα, σε μικρό ή μεγάλο βαθμό, ο αγώνας της Πέμπτης στην Ελβετία, απασχολούσε και πριν την αναμέτρηση με την ΑΕΖ, πλέον τα πάντα περιστρέφονται γύρω από την κρίσιμη αυτή εκτός έδρας αποστολή. Με μόνο σίγουρο, τον κατά πολύ ψηλότερο βαθμό δυσκολίας, σε σχέση με την αποστολή στο Παφιακό.

Λανθασμένη η εκτίμηση περί μέτριας αγωνιστικής κατάστασης της ελβετικής ομάδας, με αφορμή τη νέα απώλεια βαθμών της Γιανγκ Μπόις στο ελβετικό πρωτάθλημα. Διαφορετική διοργάνωση, εντελώς διαφορετικά παιγνίδια και επιπρόσθετο κίνητρο για την επόμενη αντίπαλο του ΑΠΟΕΛ, να δώσει τέλος στο σερί αποτυχημένων αποτελεσμάτων, σε μια διοργάνωση και σε ένα όμιλο, όπου τίποτα ακόμη δεν έχει κριθεί.

Κρύβει κινδύνους, για τον ΑΠΟΕΛ και ενδεχόμενη λανθασμένη εκτίμηση του βαθμού δυσκολίας του αγώνα της Πέμπτης, με βάση τα προηγούμενα αποτελέσματα τόσο της ομάδας το Τόμας Κρίστιανσεν, όσο και του επόμενου αντίπαλου. Ο ΑΠΟΕΛ πήρε το απόλυτο κόντρα σε Αστάνα και Ολυμπιακό και πολύ περισσότερα από τους έξι βαθμούς, κυρίως σε θέμα ψυχολογίας, δεν είναι, ωστόσο, σε θέση να υποτιμήσει κανένα αντίπαλο ή να θεωρήσει δεδομένο το στόχο της διάκρισης – πρόκρισης, στο δεύτερο όμιλο της διοργάνωσης.

Σε τρεις μέρες ο ΑΠΟΕΛ έχει ενώπιον του μια πολύ δύσκολη και κρίσιμη από βαθμολογικής άποψη αποστολή. Αν κάτι μόνο την κάνει πιο εύκολη, είναι η αυτοπεποίθηση και η καλή ψυχολογία που έχουν δημιουργήσει οι δύο πρώτες νίκες του στη διοργάνωση.

Απ’ εκεί και πέρα, θα χρειαστεί ο ΑΠΟΕΛ να κάνει ξανά την καλύτερη δυνατή εμφάνιση. Θα χρειαστεί να συμπεριφερθεί ξανά ως ώριμη, έμπειρη ομάδα και με σωστή νοοτροπία σε τέτοιου είδους αγώνες, προκειμένου να αντεπεξέλθει στη νέα πρόκληση που έχει μπροστά του, γιατί έτσι αποτελεί το ενδεχόμενο μιας σχεδόν εξασφαλισμένης πρόκρισης, αναλόγως αποτελέσματος το βράδι της Πέμπτης, στην τρίτη μόλις αγωνιστικής, σε φάση ομίλων ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Αν όχι, σε περίπτωση δηλαδή αρνητικού αποτελέσματος, θα χρειαστεί, αναλόγως, να αντιδράσει σωστά, ως ομάδα μαθημένη και στα δύσκολα, χωρίς να έχει απωλέσει το στόχο, ο οποίος θα εξακολουθήσει να εξαρτάται, σε μεγάλο βαθμό, από τη δική της αντίδραση και συνέχεια.

Για την ώρα όμως, όλα αυτά αποτελούν σενάρια. Μόνο υπαρκτό δεδομένο, είναι πως ο ΑΠΟΕΛ έχει το βράδι της Πέμπτης μια πολύ δύσκολη αποστολή, έχει, ωστόσο, αποδείξει πως είναι σε θέση να τη φέρει σε πέρας. Αν το πετύχει, όλα τ’ άλλα, σενάρια εκτιμήσεις, αριθμοί και προβλέψεις, θα γίνουν πολύ πιο εύκολα…