ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αλλαγές και νοοτροπία...

Γιώργος Λογίδης

Γιώργος Λογίδης

Για τους περισσότερους, οι πολλές αλλαγές στο βασικό σχήμα (εφτά στο σύνολο) διαδραμάτισαν τον πλέον καθοριστικό ρόλο, για την μετριότητα στην αγωνιστική εικόνα του ΑΠΟΕΛ, στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα με την Αναγέννηση.

Είναι γεγονός πως ροτέισιον σε τόσο μεγάλο βαθμό, κανείς δεν το ανέμενε από το Δανό τεχνικό, ειδικά και με βάση την τακτική του στο θέμα αυτό σε προηγούμενα παιγνίδια. Εφτά αλλαγές σε σχέση με την εντεκάδα κόντρα στην Αστάνα είναι σημαντικός αριθμός, αν και οι περιπτώσεις των Βάντερ, Αλεξάνδρου και Ντε Καμαργκο (ειδικά του πρώτου), δεν θα πρέπει να αξιολογούνται στην ίδια κατηγορία με αυτές των Μερκή, Σέρτζιο, Μπρεσάν και Μπερτόλιο.

Σαφώς και η ομοιογένεια και η συνοχή της ομάδας επηρεάστηκαν, απ’ εκεί και πέρα όμως, σημαντικό ρόλο στην εικόνα των πρώτων σαρανταπέντε λεπτών, διαδραμάτισε και η νωθρή παρουσία όλων των ποδοσφαιριστών, ειδικά αυτών που διατηρήθηκαν στο αρχικό σχήμα. Πιο απλά, η νοοτροπία με την οποία αντιμετώπισε αρχικά τον αγώνα ο ΑΠΟΕΛ.

Αποτέλεσε πολλές φορές θέμα τα τελευταία χρόνια στον ΑΠΟΕΛ, η αντίδραση της ομάδας σε αγώνες πρωταθλήματος, μετά από ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, πολύ περισσότερο όταν ακολουθούν παιγνίδια θεωρητικά εύκολα, όπως αυτό με την Αναγέννηση στο ΓΣΠ. Η μετάβαση από το Γιουρόπα Λικ και σε προηγούμενα χρόνια από το Τσιάμπιονς Λικ στο κυπριακό πρωτάθλημα, αποδείχθηκε πολλές φορές προβληματική, σε μικρό ή μεγαλο βαθμό, με την εικόνα αυτή να επαναλαμβάνεται και απέναντι στην ομάδα της Δερύνειας.

Στην αρχική εντεκάδα βρέθηκαν ποδοσφαιριστές για πρώτη φορά φέτος και άλλοι με πολύ λίγο χρόνο συμμετοχής μέχρι τώρα, τα αγωνιστικά δεδομένα, ωστόσο, θα μπορούσαν να ήταν καλύτερα πολύ πιο νωρίς, αν με περισσότερο ενθουσιασμό, σοβαρότητα και πάθος (ένταση το χαρακτήρισε ο Τόμας Κρίστιανσνεν),  στο σύνολο τους οι ποδοσφαιριστές του ΑΠΟΕΛ αντιμετώπιζαν τον αντίπαλο από το πρώτο λεπτό του αγώνα, όπως ανάλογα συνέβη, με την ίδια εντεκάδα, από το πρώτο λεπτό στο δεύτερο ημίχρονο.

Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε, πως πριν ο Τόμας Κρίστιανσεν προβεί σε αλλαγές, πριν αυξηθεί ο αριθμός των ποδοσφαιριστών στην εντεκάδα, από το βασικό κορμό προηγούμενων αγώνων, ο ΑΠΟΕΛ σκόραρε το πρώτο και καθοριστικό γκολ, ενώ θα μπορούσε στο αμέσως επόμενο λεπτό να «τέλειωνε» και τον αγώνα, αν ο Μπερτόλιο ήταν πιο προσεκτικός.

Ο ΑΠΟΕΛ είναι αναγκασμένος απ’ εδώ και πέρα, να κινηθεί με αυτή την τακτική σε θέμα διαχείρισης του ρόστερ, προκειμένου να ανταποκριθεί στο βαρυφορτωμένο αγωνιστικό του πρόγραμμα, συνέπεια της συμμετοχής του σε ευρωπαϊκό όμιλο. Είναι επίσης αναγκασμένος να προσαρμόζεται ανάλογα και άμεσα από τη μία διοργάνωση στην άλλη, αφού πολυτέλεια απώλειας βαθμών δεν υπάρχει.

Ο ΑΠΟΕΛ φημίζεται τα τελευταία χρόνια για το μεγάλο και ποιοτικό του ρόστερ και ξοδεύει πολλά για την πληθώρα αυτή των επιλογών. Και κανείς δεν θα μπορούσε να ισχυριστεί, πως η εντεκάδα του αγώνα με την Αναγέννηση δεν ήταν ικανή να φέρει το ζητούμενο, αν ο ΑΠΟΕΛ δεν έφθανε τελικά στη νίκη.

Το απέδειξε η μεγάλη αλλαγή προς το καλύτερο στο δεύτερο ημίχρονο, με τους ίδιους έντεκα και κάτω από μεγαλύτερη πλέον πίεση για το αποτέλεσμα. Θέμα νοοτροπίας περισσότερο αποτελεί και σωστής προσέγγισης των αγώνων, ειδικά αυτών με υποδεέστερους αντιπάλους και μετά από μια μεγάλη ευρωπαϊκή επιτυχία…