ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Και εις ανώτερα!

Γιώργος Λογίδης

Γιώργος Λογίδης

Κάθε νίκη σε ευρωπαϊκή διοργάνωση είναι σημαντική. Πολύ περισσότερο, σε επίπεδο φάσης ομίλων, με ανατροπή στο σκορ και (κυρίως) με επιβλητική εμφάνιση, την καλύτερη φετινή, έστω αν η τύχη γύρισε την πλάτη στον ΑΠΟΕΛ, με το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Δεν είναι εύκολο να κερδίζεις σε τέτοιο επίπεδο διοργάνωσης, ανατρέποντας μάλιστα τα σε βάρος σου δεδομένα. Ο ΑΠΟΕΛ το πέτυχε, γιατί πίστεψε στη νίκη από την αρχή μέχρι το τέλος και παρά το… στραβό της τελευταίας φάσης του ημιχρόνου. Ο ΑΠΟΕΛ μπόρεσε να γυρίσει τα σε βάρος του δεδομένα, επιστρατεύοντας την εμπειρία του σε τέτοιου είδους παιγνίδια και κυρίως την ποιότητα του ως ομάδα, κάτι που εμφαντικά αποδείχθηκε, για πρώτη φορά στη φετινή περίοδο και στην καταλληλότερη στιγμή.

Αυτός είναι ο ΑΠΟΕΛ που όλοι θέλουν να βλέπουν. Ο ΑΠΟΕΛ σε αυτή του την… έκδοση μπορεί να ελπίζει στην ευρωπαϊκή διάκριση, αλλά και να έχει ήσυχη τη συνείδηση του, αν δεν πετύχει το στόχο της πρόκρισης, πως έκανε ότι ήταν δυνατό και στο μέτρο των δυνατοτήτων και του εκτοπίσματος, δικού του και της χώρας που εκπροσωπεί. Σε αντίθεση δηλαδή, με την άποψη που επικρατούσε προ μερικών εβδομάδων, όταν σχεδόν με τα χέρια κάτω χάθηκε η πρόκριση στο Τσιάμπιονς Λικ…

Σημαντική η νίκη, οι βαθμοί και οι 360,000 ευρώ. Πιο σημαντικό όμως, το αίσθημα της ικανοποίησης για την εμφάνιση, την αδιαμφισβήτητη βελτίωση, σε ομαδικό και ατομικό επίπεδο. Αίσθημα το οποίο θα επικρατούσε, ακόμη και αν δεν γινόταν εφικτή η ανατροπή στο σκορ και όταν με ψυχραιμία και παρά την πίκρα θα προχωρούσαν όλοι στην αποτίμηση της εμφάνισης αυτής.

Η Αστάνα δεν άξιζε να πάρει κάτι και ας είχε το προβάδισμα για τριάντα περίπου λεπτά. Δεν μπόρεσε να πείσει σε κανένα σημείου του αγώνα πως άξιζε κάτι περισσότερο και αυτό γιατί ο ΑΠΟΕΛ δεν της επέτρεψε να ελπίζει, παρά μόνο στον παράγοντα τύχη.

Μπράβο σε όλους για τη μεγάλη επιτυχία! Στον Τόμας Κρίστιανσεν που δεν βγήκε… ψεύτης, υποστηρίζοντας τις προηγούμενες μέρες, πως η ομάδα του έχει βελτιωθεί αισθητά, σε σχέση με τον τελευταίο ευρωπαϊκό της αγώνα, πως όλοι οι ποδοσφαιριστές είναι πλέον σε θέση να βοηθήσουν και να προσφέρουν ουσιαστικές λύσεις.

Μπράβο στους παίκτες του Δανού τεχνικού. Ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις του αγώνα και όπου χρειάστηκε υπερέβαλαν εαυτό. Ακολούθησαν πιστά τις οδηγίες και το πλάνο του προπονητή, δεν πανικοβλήθηκαν από την απρόσμενη τροπή που πήρε το παιγνίδι και σωστά αντέδρασαν στη ψυχρολουσία του σε βάρος τους γκολ και στον εκνευρισμό που δημιούργησαν οι σκόπιμες καθυστερήσεις του αντιπάλου, η ανοχή σε αυτές και κάποια σημαντικά λάθη του Σκοπιανού διαιτητή.

Μπράβο στον κόσμο. Για την παρουσία και κυρίως τη στήριξη από την αρχή  μέχρι το τέλος. Και ευτυχώς, που το τέλος του αγώνα έφερε και γι’ αυτούς την ανταμοιβή.

Μπράβο σε όλους και εις ανώτερα! Γιατί είμαστε ακόμη στην αρχή της διοργάνωσης αυτής και ακολουθούν πολύ πιο δύσκολα. Γιατί υπάρχει και το πρωτάθλημα και για άλλη μια χρονιά ο ΑΠΟΕΛ πρέπει να ανταποκριθεί σε δύο διοργανώσεις.

Γιατί η επιτυχία κόντρα στην Αστάνα ανεβάζει ακόμη πιο πολύ τον πήχη των προσδοκιών και κάνει επιτακτική την ανάγκη, απ’ εδώ και πέρα, ο ΑΠΟΕΛ να συνεχίσει απ’ εκεί που έμεινε με το σφύριγμα της λήξης του πρώτου αγώνα στο Γιουρόπα Λικ και γιατί όχι, να εξαντλήσει κάθε περιθώριο που υπάρχει για περαιτέρω βελτίωση…