ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πρωτίστως αξιοπιστία…

Γιώργος Λογίδης

Γιώργος Λογίδης

Για όσους δεν το κατάλαβαν ή δεν το αντιλήφθηκαν εγκαίρως, το νέο πρωτάθλημα βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη.

Χωρίς ιδιαίτερο ενδιαφέρον, πλέον, οι (αρχικές) προβλέψεις. Μία από τα ίδια και φέτος. ΑΠΟΕΛ, ΑΕΚ και Απόλλωνας για τον τίτλο, φιλόδοξη για να «σπάσει» την τριάδα αυτή η Ομόνοια και ερωτηματικό για διαφορετικούς λόγους ΑΕΛ και Ανόρθωση. Δεδομένα και τα φαβορί για τον υποβιβασμό, τίτλος ο οποίος μόνιμα συνοδεύει τα τελευταία χρόνια τις προερχόμενες από τη Β’ κατηγορία ομάδες.

Χαμηλές οι προσδοκίες για θεαματικό και ποιοτικό νέο πρωτάθλημα, με γνωστά τα δυσχερή οικονομικά δεδομένα για τις πλείστες ομάδες. Αλλού είναι, ωστόσο, η ουσία και η σημασία για το νέο πρωτάθλημα. Στο ποσοστό αξιοπιστίας που θα καταγράψει και σε συσχετισμό με το βαθμό απαξίωσης του από τους κύπριους φιλάθλους.

Στην ΚΟΠ, κυρίως στον πρόεδρο της, καταλογίζονται τα τελευταία χρόνια ουκ ολίγα, σε θέμα ευθυνών, για την κατάντια του κυπριακού πρωταθλήματος. Αυτή τη φορά, οφειλόμενη είναι η αναγνώριση της προσπάθειας, αντιμετώπισης του πιο σοβαρού κινδύνου για την αξιοπιστία του κυπριακού ποδοσφαίρου, των στημένων αγώνων, όπως αυτοί παρουσιάζονται μέσα από δεκάδες κόκκινους φακέλους, με αποστολέα την ΟΥΕΦΑ και παραλήπτη την ΚΟΠ.

Η ενσωμάτωση στους Πειθαρχικούς Κανονισμούς, ποινών που ξεκινούν από πρόστιμο και φθάνουν μέχρι και αφαίρεση βαθμών ή και υποβιβασμό, αν μη τι άλλο δείχνει αποφασιστικότητα να αντιμετωπιστεί το κακό. Σε αντίθεση με την προκλητική αδιαφορία και μετάθεση ευθυνών (στην Αστυνομία) τα τελευταία χρόνια.

Στην πράξη, βέβαια, θα κριθεί η αποφασιστικότητα. Όταν θα πληγούν συμφέροντα, σχέσεις και συνεργασίες χρόνων. Μακάρι να μην χρειαστεί, αν και με το ρυθμό αποστολής φακέλων τα τελευταία χρόνια, κάτι τέτοιο φαντάζει αδύνατο.

Με βάση τις αποφάσεις οι οποίες δημοσιοποιήθηκαν, δύσκολο να… ξεγλιστρήσει κάποιος από τους Κανονισμούς, δύσκολο να κλείσει κάποιος τα μάτια. Αν βρεθεί και πάλι ο τρόπος για κάτι τέτοιο, τίποτα δεν σώζει το κυπριακό ποδόσφαιρο και την αξιοπιστία του στον κύπριο φίλαθλο.

Όση έχει απομείνει δηλαδή, από τα ρεζιλίκια των τελευταίων χρόνων.