ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Όπως το 2009; Καμία σχέση!

Γιώργος Λογίδης

Γιώργος Λογίδης

Φυσιολογικά, η ήττα με το ίδιο σκορ, στον πρώτο αγώνα και πάλι στη Δανία, κόντρα στην ίδια ομάδα, ξύπνησε μνήμες του 2009. Δεν εξυπακούεται, ωστόσο, πως την ίδια κατάληξη θα έχει και ο επαναληπτικός του ΓΣΠ, το 2016…

Σαφώς και η ήττα μπορεί να ανατραπεί, αν ο ΑΠΟΕΛ όμως θα καταφέρει να περάσει στους ομίλους του Τσιάμπιονς Λικ, δεν θα είναι γιατί απλά το ξανακάνε απέναντι στην ίδια ομάδα και με το ίδιο μειονέκτημα, από το σκορ του πρώτου αγώνα το 2009.

Αν ο ΑΠΟΕΛ προκριθεί το βράδι της ερχόμενης Τετάρτης, θα είναι γιατί μπόρεσε να παρουσιάσει ένα πολύ καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο, σε σχέση με τον πρώτο αγώνα στη Δανία και απέναντι σε ένα πολύ πιο δύσκολο και επικίνδυνο αντίπαλο, σε σύγκριση με τον προηγούμενο γύρο και την ομάδα (Ρόζεμποργκ) σε βάρος της οποίας μπόρεσε να ανατρέψει την ήττα του πρώτου αγώνα.

Ξεκάθαρα τα πράγματα. Ο ΑΠΟΕΛ έπαιξε, πρωτίστως, για να μην χάσει στη Δανία, αν σκόραρε ο Ντε Καμάργκο ίσως να τα κατάφερνε, θα μπορούσαν όμως τα πράγματα να ήταν και χειρότερα, με βάση τις ευκαιρίες των Δανών, κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο. Και από το τελικό αποτέλεσμα, ο ΑΠΟΕΛ δεν πρέπει να αισθάνεται αδικημένος.

Ο Τόμας Κρίστιανσεν μίλησε για κενά διαστήματα της ομάδας του. Θα μπορούσε να πει για τα σημαντικά κενά που εξακολουθούν να παρουσιάζουν και οι τρεις γραμμές, συνέπεια της σχεδόν ανύπαρκτης, για την ώρα, προσφοράς των μεταγραφών του φετινού καλοκαιριού και της μη ικανοποιητικής αγωνιστικής κατάστασης ορισμένων παικτών, φυσιολογικής στο ξεκίνημα μιας νέας περιόδου.

Ενόψει επαναληπτικού, δυστυχώς, μάλλον ανώφελη είναι ακόμη και η προσδοκία, δραματικής αλλαγής των δεδομένων, ως προς τους νεοφερμένους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι για διάφορους λόγους δεν είναι σε θέση αυτή τη στιγμή να προσφέρουν ουσιαστική βοήθεια. Αρκεί μόνο να υπενθυμίσει κάποιος, πως ακόμη και μετά τη φυγή Ντε Βισνέντι, ο Ρενάν Μπρεσάν δεν ήταν καν στον πάγκο, στον αγώνα της Δανίας, ο Ρομπέρτο Λάγο συνεχίζει να βλέπει τα παιγνίδια από την κερκίδα, ενώ ο Ντε Καμάργκο συνεχίζει να περιορίζεται σε δεκαπεντάλεπτες περίπου συμμετοχές στη διοργάνωση αυτή.

Τι μένει και πως ο ΑΠΟΕΛ μπορεί να προκριθεί την ερχόμενη Τετάρτη; Η υπέρβαση από τους υπόλοιπους, αυτούς που πολλές φορές στο παρελθόν έχουν κάνει το κάτι παραπάνω, αυτούς πάνω στους οποίους ο ΑΠΟΕΛ στήριξε πολλές από τις επιτυχίες τα τελευταία χρόνια, εντός και εκτός συνόρων. Αφού για άλλη μια χρονιά, τέτοια εποχή, δεν κατέστη δυνατή η ουσιαστική μεταγραφική ενίσχυση αυτής της ομάδας, μόνο αυτοί μπορεί να ανατρέψουν τα δεδομένα και την ήττα του πρώτου αγώνα.

Δεν θα είναι εύκολο. Θα χρειαστεί ένα σχεδόν τέλειο παιγνίδι και όχι απλά κάποια καλά ολιγόλεπτα, διαστήματα. Θα πρέπει να αποφευχθεί και το παραμικρό λάθος, απέναντι σε μια ομάδα που ανίκητη δεν είναι, διαθέτει, ωστόσο, ποδοσφαιριστές ικανούς να τιμωρήσουν το παραμικρό λάθος της αντίπαλης άμυνας.

Το ΓΣΠ θα γεμίσει, ο κόσμος θα είναι εκεί, από μόνος του όμως δεν μπορεί να φέρει το ζητούμενο. Ούτε και οι συμπτώσεις με το 2009 δεν είναι αρκετές. Ίδιο σκορ, χαμένες και τότε ευκαιρίες από την Κοπεγχάγη για καλύτερο αποτέλεσμα και ο επαναληπτικός στη Λευκωσία. Καμία σχέση όλα αυτά!

Από την αγωνιστική παρουσία και μόνο του ΑΠΟΕΛ, το βράδι της ερχόμενης Τετάρτης και το ενδεχόμενο αυτή να είναι κατά πολύ καλύτερη από την αντίστοιχη του πρώτου αγώνα, θα εξαρτηθούν οι πιθανότητες πρόκρισης.

Όλα τα’ άλλα, συσχετισμοί, συμπτώσεις και αναφορές με τον αντίστοιχο επαναληπτικό του 2009, ποδοσφαιρική ιστορία αποτελούν, μέχρι να γραφτεί η επόμενη, το βράδι της ερχόμενης Τετάρτης...

X