ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η ζέστη δεν σκοράρει…

Γιώργος Λογίδης

Γιώργος Λογίδης

Οι καιρικές συνθήκες, ως ένα βαθμό, πολλές φορές επηρεάζουν την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών στον αγωνιστικό χώρο, καλό θα ήταν, ωστόσο, να μην εναποθέτουμε πολλές από τις ελπίδες πρόκρισης στη ζέστη και την υγρασία της χώρας μας τέτοια εποχή.

Κάθε χρόνο, κάθε καλοκαίρι, ίδιες αναφορές, ίδιοι τίτλοι και ίδιες οι εκτιμήσεις. Για το «καμίνι» των 40 βαθμών, το ψηλό ποσοστό της υγρασίας και το πόσο αυτά θα δυσκολέψουν τις αντίπαλες ομάδες και παράλληλα θα αποδειχθούν δικοί μας σύμμαχοι για το αποτέλεσμα πρόκρισης. Και ας την πάθαμε πολλές φορές στο πρόσφατο παρελθόν και ας αποδείχθηκε πως η ζέστη από μόνη της δεν σκοράρει…

Τα ίδια λέγαμε και πέρσι τέτοια εποχή. Όταν ο ΑΠΟΕΛ, ανεπηρέαστος από τη βροχή και τη χαμηλή θερμοκρασία στη Δανία, κέρδισε την Μίντιλαντ και σε συνθήκες καύσωνα την υποδεχόταν στον επαναληπτικό του ΓΣΠ. Κανείς δεν έδινε ελπίδα στους Δανούς, με βάση το σκορ του πρώτου αγώνα αλλά και την αφόρητη ζέστη, πρωτόγνωρο γι’ αυτούς στοιχείο. Πιο επηρεασμένοι, ωστόσο, έδειξαν οι παίκτες του ΑΠΟΕΛ, βρέθηκαν πολύ νωρίς πίσω στο σκορ και με μεγάλη δυσκολία μπόρεσαν μέχρι το τέλος να… κρατήσουν την ήττα στο 1-0, σκορ το οποίο τους έδωσε την πρόκριση.

Λίγες μέρες αργότερα, ούτε η Αστάνα ήταν συνηθισμένη σε ψηλές θερμοκρασίες και μεγάλα ποσοστά υγρασίας, αποδείχθηκε όμως καλύτερη στον αγωνιστικό χώρο του ΓΣΠ, τιμώρησε τα λάθη του ΑΠΟΕΛ και πήρε αυτή την πρόκριση στους ομίλους, μαζί και τα εκατομμύρια του Τσιάμπιονς Λιγκ.

Μην ξεχνάμε, πως ούτε και οι ποδοσφαιριστές του ΑΠΟΕΛ είναι συνηθισμένοι να αγωνίζονται σε τέτοιες καιρικές συνθήκες, έστω και αν ζουν στην Κύπρο, αν και κάποιοι απ’ αυτούς εδώ και λίγες μόνο εβδομάδες. Μην ξεχνάμε, πως το τελευταίο παιγνίδι για τον ΑΠΟΕΛ, σε συνθήκες καύσωνα, ήταν πέρσι τέτοια εποχή στα προκριματικά και πάλι του Τσιάμπιονς Λικ.

Ζέστη και υγρασία λοιπόν θα υπάρχουν απόψε στο ΓΣΠ και για τις δύο όμως ομάδες. Αν περισσότερο θα επηρεάσουν τη Ρόζεμποργκ, αυτό δεν θα εξαρτηθεί από το τι θα δείχνει το θερμόμετρο από τις οκτώ το βράδι και έπειτα, αλλά από το τι θα δείχνει η εικόνα του ΑΠΟΕΛ στον αγωνιστικό χώρο…