ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πιο πάνω από υποχρέωση…

Γιώργος Λογίδης

Γιώργος Λογίδης

Είχε πολλές φορές λεχθεί, πριν τον πρώτο αγώνα κόντρα στους Ουαλούς, πως το ΑΠΟΕΛ είναι ανώτερη ποιοτικά ομάδα. Είχε επίσης κατ’ επανάληψη επισημανθεί, πως τέτοια εποχή, ο βαθμός ετοιμότητας δεν μπορούσε να ήταν ψηλός. Και τα δύο αυτά στοιχεία επιβεβαιώθηκαν μετά τον αγώνα στην Ουαλία.

Παρά τη συντριπτική υπεροχή του σε όλη σχεδόν τη διάρκεια του αγώνα, παρά το σχετικά ήσυχο βράδι του Μπόι Βάτερμαν στην εστία, παρά τις πολλές επιθετικές προσπάθειες, όχι όμως ευκαιρίες και κόντρα σε μια ομάδα που αμυνόταν με όλους της τους ποδοσφαιριστές, με ξεκάθαρο στόχο να ξοδέψει το χρόνο και απλά να μη χάσει στην έδρα της, το ΑΠΟΕΛ δεν κέρδισε.

Δεν έφταιξε η ατυχία, ούτε ο αντίπαλος τερματοφύλακας διακρίθηκε. Το ΑΠΟΕΛ δεν κέρδισε γιατί δεν είχε τις λύσεις, μπροστά σε μια πολυπρόσωπη αμυντική γραμμή, γενικότερα γιατί δείχνει ακόμη πως χρειάζεται χρόνος, προκειμένου να αφομοιωθεί καλύτερα ο νέος τρόπος παιγνιδιού και γιατί συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές, οι οποίοι αποδεδειγμένα μπορούν σε τέτοια παιγνίδια να κάνουν τη διαφορά, δεν έδειξαν να βρίσκονται σε καλή αγωνιστική κατάσταση. Ο Εφραίμ ήθελε αλλά δεν μπορούσε, από το Βάντερ κάτι έλειπε στο τέλος της προσπάθειας, ο Ντε Βινσέντι έμεινε πολύ πίσω από τις πραγματικές του δυνατότητες και ο Σωτηρίου μοιραία «χάθηκε» στην αντίπαλη περιοχή.

Το ΑΠΟΕΛ δεν κέρδισε γιατί πέρα από τη φυσιολογική ανετοιμότητα ακόμη, οι περισσότεροι από τους ποδοσφαιριστές που βρέθηκαν στο αρχικό σχήμα δεν είχαν καλή ατομική απόδοση, ενώ έδειξαν επιπολαιότητα σε κάποιες φάσεις οι οποίες θα μπορούσαν να αποδειχθούν καθοριστικές. Ίσως μάλιστα, εκ των υστέρων πάντα κρίνοντας, να άργησε ο Τόμας Κρίστιανσεν να προβεί σε αλλαγές.

Δεν ήταν βέβαια όλα αρνητικά. Σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα το ΑΠΟΕΛ είχε την κατοχή, καλή κυκλοφορία μπάλας σε κάποια χρονικά διαστήματα, διάθεση, τρέξιμο και εναλλαγή θέσεων αλλά και τρόπου παιγνιδιού, στοιχεία ενθαρρυντικά για τη συνέχεια, ως προς την προοπτική βελτίωσης, όταν το ρόστερ θα συμπληρωθεί και όταν ποδοσφαιριστές αδιαμφισβήτητης αξίας θα ανεβάσουν την απόδοση τους.
Βελτίωση η οποία απαραίτητα θα πρέπει να προκύψει και με τις υφιστάμενες επιλογές σε αυτό τον προκριματικό γύρο και προκειμένου να αποφευχθούν «περιπέτειες» στον επαναληπτικό.

Στην Ουαλία επιβεβαιώθηκε, πως από το ΑΠΟΕΛ εξαρτάται η τελική έκβαση των δύο αγώνων και της πρόκρισης. Η λογική λέει πως ο επαναληπτικός στο ΓΣΠ δίνει ξεκάθαρο τον πρώτο λόγο για νίκη – πρόκριση στην ομάδα του Τόμας Κρίστιανσεν, από μόνο του, ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν αρκεί.

Οι Ουαλοί με τον ίδιο τρόπο θα αγωνιστούν, με έντεκα παίκτες στην άμυνα και πάλι θα προσπαθήσουν να μην δεχθούν γκολ και ακολούθως ότι προκύψει. Από το ΑΠΟΕΛ λοιπόν εξαρτάται και το ΑΠΟΕΛ θα πρέπει να βρει τον τρόπο να λειτουργήσει καλύτερα.

Ο Τόμας Κρίστιανσεν και οι παίκτες του έχουν στη διάθεση τους άλλες έξι μέρες δουλειάς, προκειμένου με εμφανή σημάδια βελτίωσης να παρουσιαστεί το ΑΠΟΕΛ στον επαναληπτικό της ερχόμενης Τρίτης.

Για να… ξεμπερδεύει, όσο το δυνατό γρηγορότερα και ευκολότερα από αυτή την υποχρέωση, όπως ο Τόμας Κρίστιανσεν χαρακτήρισε τον επαναληπτικό με τους Ουαλούς,  αφού ακολουθούν τα πιο δύσκολα. Γιατί φάνηκε πως υπάρχει η ανάγκη για αρκετή δουλειά ακόμη, γιατί… υποχρέωση αποτελεί, η… βαλίτσα του ΑΠΟΕΛ να πάει πολύ πιο μακριά στη διοργάνωση αυτή, γιατί μια πρόκριση από το δεύτερο προκριματικό του Τσιάμπιονς Λικγ, για το ΑΠΟΕΛ δεν λέει κάτι…

X