ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Άλλο Youtube, άλλο γήπεδο

Γιώργος Λογίδης

Γιώργος Λογίδης

Φυσιολογικό και αναμενόμενο. Όσο το καλοκαίρι προχωρά, όσο περισσότερο πλησιάζει η έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου, τόσο περισσότερες είναι, καθημερινά σχεδόν, οι ανακοινώσεις νέων μεταγραφών.

Ανακοινώσεις, φωτογραφίες και δηλώσεις των νεοφερμένων ποδοσφαιριστών και με τη συμβολή των ΜΜΕ, πλαισιωμένες από οπτικό υλικό, από τον πιο καλό συνεργάτη των Μέσων αλλά και των ατζέντηδων, το διαδίκτυο και ειδικά το YouTube.

Δεν είναι κακό και γιατί όχι να μπορεί ο φίλαθλος, όπως και ο δημοσιογράφος, να έχει μια πρώτη εικόνα, να διαμορφώσει μια πρώτη άποψη – εκτίμηση για ένα νεοφερμένο και όχι γνωστό, στην Κύπρο τουλάχιστον, ποδοσφαιριστή. Προσοχή όμως, γιατί τα φιλμάκια που κυκλοφορούν δεν λένε πάντα την αλήθεια…

Φυσιολογικό είναι, αυτός που αναλαμβάνει να εφοδιάσει το διαδίκτυο με το σχετικό υλικό, για κάποιο ποδοσφαιριστή, να επιλέξει ότι καλύτερο. Ένα φιλμάκι διάρκειας μερικών λεπτών, το πιο πιθανό είναι πως έχει ετοιμαστεί μέσα από υλικό πολύ μεγαλύτερης διάρκειας. Δύο ή τρεις φάσεις με πρωταγωνιστή ένα ποδοσφαιριστή, κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει από πόσες άλλες έχουν επιλεχθεί, πόσες έχουν απορριφθεί και για ποιους λόγους… Κάποια γκολ, σε ένα σχετικό video, από επιθετικούς κυρίως ποδοσφαιριστές, καλό είναι να γνωρίζουμε από πόσους αγώνες συνολικά έχουν επιτευχθεί, ποια η συχνότητα δηλαδή σκοραρίσματος, υπό ποιες συνθήκες, δυναμικότητα δηλαδή αντιπάλου και αν προέρχονται από μία μόνο αγωνιστική περίοδο. Στοιχεία τα οποία πολλές φορές, είτε δύσκολα μπορεί να διευκρινιστούν, αναλόγως προέλευσης του ποδοσφαιριστή, είτε κανείς δεν τα λαμβάνει υπόψη… παρασυρόμενος από την εικόνα.

Καλός ο ενθουσιασμός, στοιχείο απαραίτητο σε ένα άθλημα όπως το ποδόσφαιρο, προτιμότερο όμως ο συγκρατημένος ενθουσιασμός, γιατί άλλο Youtube και άλλο γήπεδο.  Άλλη η εικόνα και η άποψη που διαμορφώνεται μέσα από ένα ολιγόλεπτο φιλμάκι και άλλη μέσα από ένα ενενηντάλεπτο στον αγωνιστικό χώρο. Εκεί όπου η δυνατότητα επιλογής κάποιων μόνο φάσεων δεν υπάρχει, εκεί όπου η πραγματική αξία ενός ποδοσφαιριστή θα κριθεί και θα διαφανεί μέσα από πραγματικές ποδοσφαιρικές συνθήκες.

Γι’ αυτό και πολλές φορές πέφτουμε έξω και κάποτε… από τα σύννεφα, γι’ αυτό και πολλούς ποδοσφαιριστές γρήγορα τους ξεχνάμε, έτσι δικαιολογούνται και οι πολλές αλλαγές στο ρόστερ, οι αποζημιώσεις, οι διακανονισμοί και δυστυχώς, κάποτε, οι… λογαριασμοί από ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ σε προσφυγές παικτών, για τους οποίους κάποιοι, τέτοια εποχή, πανηγύριζαν για τον ερχομό τους στην Κύπρο…

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS