ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Το αυτονόητο…

Γιώργος Λογίδης

Γιώργος Λογίδης

Καμία συζήτηση! Καλύτερα δεν μπορούσαν να είναι τα αποτελέσματα της κλήρωσης των πρώτων ευρωπαϊκών υποχρεώσεων του κυπριακού ποδοσφαίρου.

Ακόμη και κάποιες επικίνδυνες ομάδες από την κατηγορία των αδυνάτων, ακόμη και παραδοσιακά γνωστές ομάδες κάποιων χωρών, έστω χωρίς την αίγλη και τη δυναμικότητα προηγούμενων χρόνων, τις αποφύγαμε.

Ούτε ο φυσιολογικός βαθμός ανετοιμότητας για την εποχή, ούτε ο απαιτούμενος χρόνος αφομοίωσης κάποιων νέων στοιχείων, μιας νέας αγωνιστικής φιλοσοφίας, μπορεί να αποτελέσουν δικαιολογία για τυχόν δυσάρεστες εκπλήξεις. Είναι από τις λίγες φορές που οι κυπριακές ομάδες έχουν τον τίτλο του φαβορί σε αγώνες ευρωπαϊκών διοργανώσεων και οφείλουν να επιβεβαιώσουν τον τίτλο τους στον αγωνιστικό χώρο. Πολύ περισσότερο, όταν υπάρχουν βλέψεις για ευρωπαϊκή διάκριση, για προκρίσεις και… σεντόνια.

Καμία συζήτηση για το θέμα πρόκρισης, κόντρα σε ομάδες από Ουαλία, Σαν Μαρίνο και Αρμενία, όπως και καμία… έκπτωση στο βαθμό σοβαρότητας που πρέπει να επιδειχθεί σε αυτούς τους αγώνες. Προς Θεού, δεν γίναμε ποδοσφαιρική υπερδύναμη, υπερτερούμε, ωστόσο, απέναντι σε τέτοιους αντιπάλους, αρκεί με σοβαρότητα και ποδοσφαιρική ωριμότητα να τους αντιμετωπίσουμε. Μακριά από υποτίμηση και εφησυχασμό, γιατί στον αγωνιστικό χώρο κρίνονται και επιβεβαιώνονται τα φαβορί και όχι στα χαρτιά ή στα μπαλάκια της κλήρωσης, από την γυάλα των ισχυρών ή αυτή των αδύνατων...

Και παραδείγματα, προς αποφυγήν, έχει δυστυχώς αρκετά να παρουσιάσει τα τελευταία χρόνια και το κυπριακό ποδόσφαιρο. Με ταπεινωτικούς αποκλεισμούς από ομάδες πολύ χαμηλότερης δυναμικότητας και πολύ μικρότερων οικονομικών δυνατοτήτων. Από ομάδες, οι οποίες πολύ πιο καλά προετοιμασμένες και έτοιμες αποδείχθηκαν από τις δικές μας, για επίσημους αγώνες τέτοια εποχή.

Η κλήρωση και τα ονόματα των πρώτων αντιπάλων για ΑΠΟΕΛ, ΑΕΚ και Ομόνοια, δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για τη συνέχιση της ευρωπαϊκής πορείας των τριών αυτών ομάδων. Απ’ εκεί και πέρα, από τη δική τους αντίδραση, τη δική τους ανταπόκριση σε αυτή την ευκαιρία, μιας ιδανικής υπό τις περιστάσεις κλήρωσης, θα εξαρτηθεί η επόμενη μέρα.

Η πρόκριση για ΑΠΟΕΛ, ΑΕΚ και Ομόνοια, γεγονός αυτονόητο θα πρέπει να θεωρείται, όπως και η σωστή προσέγγιση εκ μέρους των τριών αυτών ομάδων, των συνθηκών, ίσως κάποιων ιδιαιτεροτήτων και γενικότερα του βαθμού δυσκολίας των πρώτων επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων της νέας περιόδου…