ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

Ανόρθωση: Ο δρόμος για το επόμενο επίπεδο

Υπάρχουν σοβαρά εμπόδια αλλά και φιλοδοξία

Δημήτρης Χριστοφόρου

Δημήτρης Χριστοφόρου

dimis_r21@hotmail.com

Οι πρώτες μέρες του προγραμματισμού για την επόμενη σεζόν στην Ανόρθωση αναδεικνύουν από τη μια τη φιλοσοφία της διοίκησης Παντελή σε αυτά τα θέματα και από την άλλη πόσο δύσκολο είναι να αλλάξεις επίπεδο.

Διανύουμε μια εποχή του ποδοσφαίρου που το χρήμα και το πώς το διαχειρίζεσαι είναι το κλειδί για να πετύχεις, αφού τα εκατομμύρια της UEFA έχουν βάλει τη στάμπα τους σε όλα τα πρωταθλήματα. Η φετινή Ανόρθωση δεν είχε πολλά λεφτά, είχε ένα μπάτζετ καλό γενικά για Κύπρο, που με τη διαχείριση που έγινε έβγαλε την ομάδα στην τρίτη θέση. Η βαθμολογία λέει πως αυτό ήταν το ταβάνι της ομάδας και φάνηκε και στα ματς κυπέλλου με τον Απόλλωνα πως δεν μπορούσε να τους κοντράρει τους δυο από πάνω.

Προσέξτε όμως: οι δυο από πάνω της είναι οι ομάδες που μπήκαν πέρσι ομίλους Ευρώπης και πήραν έσοδα μόνο από εκεί που ήταν μεγαλύτερα από το μπάτζετ της Ανόρθωσης! Σε οικονομικό επίπεδο, έχει να καλύψει απόσταση από τους δυο και για αυτό αυξάνει λίγο το μπάτζετ της ώστε να τους πλησιάσει.

Έχει όμως ταβάνι στο πόσα μπορεί να δώσει, ταβάνι που π.χ. για τον ΑΠΟΕΛ είναι πολύ ψηλότερο. Αν ο Ράγιος έβαλε τον πήχη πολύ ψηλά για το τελευταίο του συμβόλαιο, αν ο Χάρους θεωρεί πως η φετινή του σεζόν ανέβασε την αξία του κατά 50-60% και αν οι Λαβόρδε, Ντούρις θέλουν τα συμβόλαια της Ρωσίας η «Μεγάλη Κυρία» προς το παρόν πρέπει να ζήσει χωρίς αυτούς.

Το να αυξήσει τα έσοδα της του χρόνου, δεν είναι ανέφικτο μιας και ο κόσμος της είναι μεγάλος και αν νιώσει πως θα χτυπήσει πρωτάθλημα θα τη στηρίξει μαζικά. Η εικόνα του γηπέδου στο ντέρμπι με ΑΠΟΕΛ στο Β’ γύρο είναι η μεγαλύτερη απόδειξη δυναμικής. Αποτελεί την πιο σταθερή πηγή εσόδων μετά το τηλεοπτικό συμβόλαιο άλλωστε αυτός ο κόσμος.

Ο άλλος δρόμος είναι να μπορέσει να παίξει τρεις γύρους στην Ευρώπη. Στους πρώτους δυο θα ξεχρεώσει την τιμωρία της και στον τρίτο θα γεμίσει…ενάμιση «Παπαδόπουλος» έτσι για να υπερβάλουμε και λίγο. Αυτά τα έσοδα θα επιτρέψουν να ανασάνει το ταμείο και να υπάρχουν λεφτά για την ώθηση του Γενάρη στις μεταγραφές.

Αν θες να κοντράρεις ΑΠΟΕΛ και Απόλλωνα, πρέπει να κάνεις ότι κι αυτοί: να πάρεις χρήματα από τα εκατομμύρια που μοιράζει η UEFA. Αλλιώς, θα συνεχίσεις να έχεις ταβάνι στο πόσα μπορείς να δίνεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Μπαλαγνωστήριο: Τελευταία Ενημέρωση

X