ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

Το Μακαρόφ το κρατάμε

Δημήτρης Χριστοφόρου

Δημήτρης Χριστοφόρου

dimis_r21@hotmail.com

Στην Ανόρθωση κάνουν το τελικό τους ντεμαράζ στο μεταγραφικό κομμάτι, όπου εκεί που όλα έμοιαζαν αβέβαια ξαφνικά παίζει να είμαστε και προ του τέλους.

Οι θέσεις των ξένων/κοινοτικών γέμισαν κατά τα 10/15 και υπάρχουν και τρεις ακόμα περιπτώσεις που ενδέχεται να είναι ήδη γνωστές. Αντρέ Σάντος, Ντουγκλάο και ασφαλώς ο Κβέσιτς που μετέχει και στις προπονήσεις. Όμως παίκτης της Ανόρθωσης, σχεδόν τελειωμένο, είναι και ο Σεργκέι Μακαρόφ για τον οποίο αξίζει μια ειδική αναφορά.

Προέκυψαν αρκετοί φέτος στην Κύπρο να ήρθαν με βασικό τους παράσημο όσα έκαναν  σε μικρές εθνικές ομάδες της πατρίδας τους. Ο Μακαρόφ είναι ένας ακόμα, με τη διαφορά πως κάτι έχει παίξει και σε ανδρικό επίπεδο.

Οι Ρώσοι από τον ημιτελικό του Euro 2008 που έπαιξαν με τον Χίντινγκ, δεν έχουν να επιδείξουν τίποτα ως ποδόσφαιρο σε Εθνικό επίπεδο. Μετριότατες παρουσίες και ανάλογη ήταν η εμφάνισή τους και στο κύπελλο συνομοσπονδιών. Ψάχνοντας να βρει κανείς ελπίδα, θα πρέπει να κοιτάξει την παρουσία των παιδιών της κλάσης του ’96 όπου ανήκει και ο Μακαρόφ.

Τα Euro ξεκινούν από την ηλικία των Κ17 και σε αυτό που έγινε τον Μάιο του 2013 στη Σλοβακία η ομάδα του Μακαρόφ επικράτησε. Στα πέναλτι σε ημιτελικό και τελικό αλλά επικράτησε. Αργότερα την ίδια χρονιά πήγαν στα ΗΑΕ να παίξουν μουντιάλ και έμειναν στους «16» ελέω Βραζιλίας. Η ομάδα ανέβηκε σε επίπεδο Κ19 και έπαιξε ξανά στο αντίστοιχο Euro το 2015 που έγινε στην Ελλάδα και ξαναπήγαν τελικό. Η Ισπανία των Θεβάγιος, Μέρε, Βαγιέχο, Ασένσιο κτλ ήταν εμπόδιο πολύ δύσκολο να το προσπεράσεις και έχασαν 2-0.  Ήταν ο πρώτος τελικός της Ρωσίας κιόλας.

Δοκίμασαν την τύχη τους ακολούθως και στα προκριματικά του Euro U21 που έγινε φέτος στην Πολωνία αλλά με σαφώς λιγότερη επιτυχία.

Την ίδια ώρα, ο Μακαρόφ άφησε τη Λοκομοτίβ Μόσχας στην οποία δεν πήρε ευκαιρίες και πήγε να παίξει στη Μινσκ. Βγήκε μαζί της τέταρτος το 2016 με τον ίδιο να γράφει συμμετοχές ενδεκάδας σε ολόκληρο το πρωτάθλημα (30 αγώνες). Φέτος ήταν βασικός στα πρώτα 13, με τελευταίο αυτό με την Γκορομπέγια στις 20/6 που έληξε 0-0. Η ομάδα του δεν ξεκίνησε καλά, είναι κοντά στην επικίνδυνη ζώνη και ο οδεύει πια προς άλλες πολιτείες.

Δεν είναι καν 20 ετών ακόμα, θα τα κλείσει τον Οκτώβρη, αλλά έχει μια εμπειρία φουλ συμμετοχών ενδεκάδας σε πρώτη κατηγορία. Σίγουρα δεν μπορεί να περιμένει πως θα τις βρει και στην Ανόρθωση με το καλημέρα της παρουσίας του, αλλά στο χέρι του είναι να δείξει πως τις αξίζει. Είναι μεσοαμυντικός που μπορεί να παίξει και στα άκρα της άμυνας όπως βρήκαμε στο διαδίκτυο. Μια λύση εναλλακτική πολυτελείας ακριβώς όπως θα την ζητούσε από το τζίνι ο Λέβι δηλαδή.

Τα υπόλοιπα θα τα δείξει ο χρόνος.

Μπαλαγνωστήριο: Τελευταία Ενημέρωση

X