ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

Μια χρονιά που σώθηκε

Η ΑΕΛ βγήκε Ευρώπη κυρίως γιατί έδειξε με τις κινήσεις της πόσο το ήθελε

Δημήτρης Χριστοφόρου

Δημήτρης Χριστοφόρου

dimis_r21@hotmail.com

Η ΑΕΛ είναι ξανά στα κύπελλα Ευρώπης και αυτό μόνο ως επιτυχία μπορεί να χαρακτηριστεί, όχι κοιτάζοντας την πορεία της φέτος αλλά κυρίως εντοπίζοντας τις πίσω από τα φώτα καταστάσεις.

Η χρονιά χτίστηκε με όνειρα και φιλοδοξίες, παρά τα σοβαρά προβλήματα στη στελέχωση του ρόστερ και τις αναποδιές που προέκυψαν και ο πρώτος γύρος ήταν εντυπωσιακός. Νέα ομάδα, με το χαμηλότερο μπάτζετ της εξάδας και χωρίς τις πολλές λύσεις αφού έπαιζαν 13-14 παίκτες.

Ποτέ βέβαια δεν άνοιξαν το στόμα τους στην ΑΕΛ να μιλήσουν για τίτλο, αν και για να είμαστε ειλικρινείς στο πίσω μέρος του μυαλού τους υπήρχε η «ρε λαλείς να τους γελάσουμε;» σκέψη. Ίσως και να τους γελούσε, αν τα πράγματα κυλούσαν ομαλά το Γενάρη. Όμως το οικονομικό έκανε τα πράγματα οριακά όλη τη σεζόν και θα μιλούσαμε για «θαύμα» αν κυλούσαν όλα ομαλά.

Θυμίζουμε τα γεγονότα: Από τη 15αδα των ξένων/κοινοτικών αποχώρησαν για διάφορους λόγους Αγκινάλδο, Σαρκί, Παπάνκο, Μπουένο, Ουέλιγκτον ενώ τέθηκαν νοκ άουτ με τραυματισμούς και οι Σόουζα, Ντόσσα Τζούνιορ. Έγινε και η γνωστή ιστορία με το Βαλεντίνο Σιέλη και φτάνουμε σύνολο στους οκτώ παίκτες που δεν ήταν διαθέσιμοι ενώ το Γενάρη ως γνωστό δικαιούσαι να φέρεις τέσσερις.

Έπρεπε να ζήσει με μείον τέσσερις και με μια ομάδα που έδειχνε να καταρρέει όταν έκανε τέσσερις ήττες και μια ισοπαλία σε πέντε αγώνες. Στο μεταξύ ο Πάμπος Χριστοδούλου είχε ήδη αποχωρήσει, ο Ανδρέας Σοφοκλέους έκανε συνέντευξη τύπου με διάθεση να «πυροβολήσει» και ο κόσμος ξενέρωσε όσο δεν πάει βάλλοντας κατά πάντων.

Για ομάδα που έκανε σε 35 αγώνες πρωταθλήματος έκανε σύνολο οκτώ ήττες, είναι αντιληπτό πως εκείνο το διάστημα που έγιναν οι μισές συνιστά κατάρρευση. Όμως, το πράγμα δεν έμεινε στη μοίρα του. Ο Ανδρέας Σοφοκλέους έκανε ανοίγματα προς διάφορες κατευθύνσεις στην οικογένεια της ΑΕΛ, έγιναν συνεχόμενα καλέσματα προς τον κόσμο να μην εγκαταλείψει την ομάδα και προχώρησαν και στην κίνηση πρόσληψης του Μπαλταζάρ. Με σαφείς οδηγίες να κρατήσει ενωμένη την ομάδα και προσηλωμένη στο στόχο της Ευρώπης.

Ο Μπαλταζάρ κοούτσαρε για οκτώ αγώνες πρωταθλήματος. Έκανε μόλις ένα κακό ματς, με ΑΠΟΕΛ εντός, ενώ δεν έχασε σε τρία ματς με Απόλλωνα και ΑΕΚ. Η άλλη ήττα από την Ομόνοια, αγωνιστικά την λες και άδικη με βάση την εικόνα του αγώνα.

Πορεία που δικαίωσε απόλυτα τον Σοφοκλέους και τους συνεργάτες του που δεν την παράτησαν τη χρονιά, πετυχαίνοντας το βασικό στόχο. Όμως αυτό για να έχει νόημα πρέπει οι ιθύνοντες να τρέξουν να ξεκαθαρίσουν τα θέματα που αφορούν στο ρόστερ, τα διοικητικά, το οικονομικό, την οργάνωση της εταιρείας και όλα τα υπόλοιπα. Βγήκαν στην Ευρώπη και μπράβο τους γιατί το πέτυχαν με το δύσκολο τρόπο. Τώρα πρέπει να δουλέψουν για να γίνει το ταξίδι όσο πιο μακρύ γίνεται και η ΑΕΛ καλύτερη.

Έστω και χωρίς ανοίγματα οικονομικά, έστω και χωρίς τα μεγάλα «μπαμ».

Μπαλαγνωστήριο: Τελευταία Ενημέρωση

X