ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

Τόσα ματς, όσα και η Ρεάλ!

Απίστευτος ο αριθμός επίσημων αγώνων που θα δώσει φέτος ο σύλλογος της Λευκωσίας

Δημήτρης Χριστοφόρου

Δημήτρης Χριστοφόρου

dimis_r21@hotmail.com

Ομολογώ πως την ιδέα για το κείμενο την πήρα από μια κουβέντα που κάναμε στον «αέρα» του ΣΠΟΡ FM 95.0 με τον εκπρόσωπο τύπου του ΑΠΟΕΛ Νεκτάριο Πετεβίνο. Συζητήσαμε για τη μεγάλη διαφορά του φετινού ΑΠΟΕΛ που συμμετέχει σε τέσσερις διαφορετικές διοργανώσεις, το πάει μέχρι τέλους σε όλες και δείχνει να το αντέχει.

Με μπόλικη κούραση βέβαια, τώρα τελευταία βγάζει μάτια, αλλά το αντέχει με τρόπο που πρέπει να το ζεις από μέσα για να αντιληφθείς πόσο δύσκολο είναι. Δεν υποστηρίζω πως το ζω από μέσα, αλλά ακούγοντας να σου μιλάνε άτομα που είναι κοντά στην ομάδα και τη ζουν, κάτι καταλαβαίνεις. Αυτή είναι και η δουλειά μας ως δημοσιογράφοι άλλωστε. Δεν είμαι οι «από μέσα», μιλάμε μαζί τους.

Μπήκα στο τρυπάκι να ψάξω λίγο το θέμα με τα φετινά ματς του ΑΠΟΕΛ και από όσα βρήκα εντυπωσιάστηκα και για αυτό τα «μοιράζομαι» μαζί σας. Για σκοπούς σύγκρισης και μόνο, βρήκα τα επίσημα ματς που θα δώσουν κάποιες μεγάλες ομάδες του εξωτερικού για τα αντιπαραβάλουμε με αυτά του ΑΠΟΕΛ.

Οι «γαλαζοκίτρινοι», έδωσαν στη Λεμεσό με την ΑΕΛ το νο52 παιχνίδι τους φέτος. Έχουν μπροστά τους τουλάχιστον ακόμα εφτά, πέντε στο πρωτάθλημα και δυο στο κύπελλο. Αν περάσουν τη Δόξα, θα φτάσουν στο ασύλληπτο νούμερο των 60 επίσημων αγώνων μέσα σε διάστημα 11 μηνών! Από τις 12 Ιουλίου μέχρι τις 24 Μαίου που είναι ορισμένος ο τελικός κυπέλλου.

Ως προς το γιατί είναι ασύλληπτο το νούμερο, θα καταλάβετε αν σας παραθέσουμε το μέγιστο αριθμό αγώνων που θα δώσουν μεγάλες ομάδες της Ευρώπης. O φετινός ΑΠΟΕΛ θα δώσει παραπάνω αγώνες από ομάδες όπως η Γιουβέντους και η Μπάγερν και τους ίδιους με συλλόγους όπως η Μπαρσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης! Για να βρεις ομάδες με παραπάνω ματς, πρέπει να πας σε χώρες όπως η Γαλλία και η Αγγλία που έχουν και τέταρτη διοργάνωση στο καλεντάρι τους (λιγκ καπ) και δεν είναι δόκιμη μια τέτοια σύγκριση.

Αυτοί είναι αριθμοί που αναδεικνύουν τη δυσκολία αυτού που κάνει ο ΑΠΟΕΛ φέτος, στοιχείο που ακόμα και οπαδοί του πολλές φορές αγνοούν όταν συζητούν για την ομάδα τους. Είναι όμως μια πραγματικότητα!

Ορισμένα ενδεικτικά παραδείγματα ομάδων του εξωτερικού:

Μπάγερν: Οι Βαυαροί έχουν 34 αγώνες πρωταθλήματος, 10 στην Ευρώπη, έξι μάξιμουμ στο κύπελλο και το σούπερ καπ. Σύνολο 51.

Μπαρσελόνα: 38 αγώνες πρωταθλήματος, 10 Ευρώπη, εννιά στο κύπελλο και δυο σούπερ καπ. Σύνολο 59

Ρεάλ Μαδρίτης: 38 αγώνες πρωταθλήματος, 13 μάξιμουμ Ευρώπη, έξι κύπελλο, δυο μουντιάλ συλλόγων, σούπερ καπ Ευρώπης. Σύνολο 59 και αν πάει τελικό τσάμπιονς λιγκ 60.

Γιουβέντους: 38 αγώνες πρωταθλήματος, 13 μάξιμουμ Ευρώπη, 5 κύπελλο, σούπερ καπ. Σύνολο 56.

Ολυμπιακός Πειραιώς: 30 αγώνες πρωταθλήματος, 14 Ευρώπη, 10 μάξιμουμ κύπελλο. Σύνολο 54.

Μπαλαγνωστήριο: Τελευταία Ενημέρωση

X