ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

Στην Ομόνοια είναι αλλιώς

Δημήτρης Χριστοφόρου

Δημήτρης Χριστοφόρου

dimis_r21@hotmail.com

Λέχθηκαν και γράφτηκαν πολλά ήδη αλλά πιστέψτε με, δεν είναι παρά μόνο μερικές ποσοστιαίες μονάδες των όσων θα ειπωθούν και θα γραφτούν για τη συνεργασία του Πάμπου Χριστοδούλου με την Ομόνοια.

Από τη μια είναι ο απόηχος, οι οπαδοί της ΑΕΛ φαίνεται να μην συγχωρούν στον Κύπριο τεχνικό αυτή του την απόφαση, που θα τον κουβαλήσουμε και του χρόνου και από την άλλη η σκέψη του τι μπορεί να καταφέρει μαζί του η Ομόνοια. Προσοχή όμως, μιλάμε για την Ομόνοια και το «πράσινο» καράβι είναι τέτοιο που όσο κάτω και αν είναι μόνο στους ωκεανούς αρμενίζει. Τα ρυάκια δεν τα ξέρει και δεν του ταιριάζουν.

Γιατί ξεκινάμε λέγοντας όλα αυτά; Για να αναδείξουμε και μερικές λεπτομέρειες των διαφορών που υπάρχουν στην πρόκληση που έχει μπροστά του ο Πάμπος σε σχέση με ό,τι άλλο έζησε ως τώρα στην καριέρα του.

Θυμίζουμε: Το 2006 ανέλαβε τη Δόξα στη δεύτερη κατηγορία, την ανέβασε και την κράτησε εκεί μέχρι το 2010. Ακολούθως, πήγε στον Ολυμπιακό όταν κι αυτός μόλις ανέβηκε, άλλαξε όλη την ομάδα (ήταν προϋπόθεση για να αναλάβει αυτό) και πήγε μια χαρά. Ένα χρόνο μετά παραλαμβάνει την ΑΕΛ έβδομη, αλλάζει σχεδόν όλη την ομάδα και κάνει το απίθανο κατακτώντας τον τίτλο και αμέσως μετά την έβαλε και ομίλους. Έφυγε, πήγε αργότερα το 2012-13 για έξι ματς στην Ανόρθωση για ένα ακόμα απίθανο, να γυρίσει το -6 και να την κάνει πρωταθλήτρια, χωρίς να το καταφέρει. Ακολούθησε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα το οποίο παρέλαβε με μια νίκη σε 10 αγώνες των προκριματικών του μουντιάλ και τα πήγε επίσης εξαιρετικά.  Τέλος, επιστροφή στην ΑΕΛ όταν η ομάδα κινδύνευε με υποβιβασμό, άλλαξε σχεδόν όλη την ομάδα και μέχρι ενός σημείου τα πήγαινε φοβερά και πάλι.

Όλα αυτά, αλλού. Η Ομόνοια είναι διαφορετικού τύπου προορισμός. Το γεγονός πως τα τελευταία χρόνια απέχει από τους τίτλους και παλεύει να σωθεί οικονομικά, μπορεί να την έχει «μικρύνει» στη σύγκριση με τον αιώνιο αντίπαλό της, αλλά ως εκεί. Σε όλα τα άλλα επίπεδα, δεν την άφησε ο κόσμος της πρωτίστως και ακολούθως όσοι προσπάθησαν να τη διαχειριστούν να μικρύνει. Για αυτό, μια Ομόνοια δεν συζητά καν το ενδεχόμενο να μείνει εκτός Ευρώπης για να έχει χρόνο να προετοιμαστεί, να κάνει καλύτερο προγραμματισμό και μπλα μπλα μπλα. Η Ομόνοια καταγράφει στην ιστορία της, την πρόσφατη όχι αυτή των δεκαετιών 70’-80’, 14 σερί σεζόν που βγαίνει στην Ευρώπη και απλά θέλει να τις κάνει 15.

Το να κάνει ένα βήμα μπρος δηλαδή, είναι να χτυπήσει και να πάρει τίτλους και συζητήσεις του τύπου «στόχος μας η εξάδα και να παλέψουμε για Ευρώπη», στα αυτιά του Ομονοιάτη μόνο ως βρισιές εκλαμβάνονται. Μπορεί να μοιάζουν λίγο σκληρά όσα λέμε, αλλά είναι σκληρό να είσαι προπονητής στην Ομόνοια και δεν αναμένεται αυτό να αλλάξει στα επόμενα χρόνια. Εξάλλου την πρόθεση για άλμα κορυφής του χρόνου την αντιλαμβάνεται κανείς με το που παίρνει την κάρτα διαρκείας του.

Οπόταν, το αν θα καταφέρει στην Ομόνοια ο Πάμπος Χριστοδούλου να πετύχει όσα για την Ομόνοια θεωρούνται επιτυχίες δε θα κριθεί από τα όσα έχει κάνει ως τώρα στην καριέρα του γιατί τέτοιους μεγέθους πρόκληση δεν αντιμετώπισε ξανά. Η Ομόνοια έχει συμβόλαια να τρέχουν, πιθανόν πρεμιέρα αρχές Ιουνίου και απαιτήσεις.

Υ.Γ.: Για να μην παρεξηγηθώ, δεν υποτιμώ το μέγεθος της ΑΕΛ που σαφώς και είναι μεγάλη ομάδα. Η κατάσταση στην οποία βρισκόταν τη στιγμή που την ανέλαβε ο Πάμπος Χριστοδούλου όμως ήταν άσχημη και τις δυο φορές. Για την ΑΕΛ μπορούσε να θεωρηθεί επιτυχία η απλή έξοδος στην Ευρώπη μετά τα όσα πέρασε πέρσι. Για την Ομόνοια, δεν μπορεί.

*To Δημήτρη Χριστοφόρου μπορείτε να τον ακούτε καθημερινά (10-12) στην εκπομπή "Κάνε παιχνίδι" στον ΣΠΟΡ FM 95,0.

Μπαλαγνωστήριο: Τελευταία Ενημέρωση

X