ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

Επιτέλους, κουβέντα για ποδόσφαιρο

Δημήτρης Χριστοφόρου

Δημήτρης Χριστοφόρου

dimis_r21@hotmail.com

Δεν είμαι εξ εκείνων που το έχω να ενθουσιάζομαι εύκολα και να μου αρκεί κάτι που θα ακούσω για να σιγουρευτώ πως τα πράγματα αλλάζουν, με την επιστροφή Παντελή στην προεδρία της ποδοσφαιρικής Ανόρθωσης να μην αποτελεί εξαίρεση σε αυτό. Δεν υπάρχουν «μάγοι» που έτσι απλά μπορούν να μεταμορφώσουν ομάδες, ούτε θα βρέξει χρήμα από τον ουρανό επειδή ο Ανδρέας Παντελή είναι ξανά στα διοικητικά πράγματα.

Αντίθετα, έχει πολύ μεγάλη σημασία να διευκρινίζεται πως η κατάσταση στο οικονομικό είναι ιδιαίτερα δύσκολη με τις υποχρεώσεις να τρέχουν, ενώ για τις δυσκολίες στο αγωνιστικό η βαθμολογία μιλά από μόνη της. Δεν είναι 2004-2008 τώρα που στο συμβούλιο ήταν ένα σωροί οικονομικοί παράγοντες μαζεμένοι, ενώ οι διαφορές στην οικονομία του τόπου φαίνονται από ένα απλό έλεγχο της τσέπης μας. Όμως υπάρχει ένα στοιχείο, που ναι μεν (θα έπρεπε να) θεωρείται αυτονόητο αλλά, όπως και σε όλα στη ζωή, πρέπει να το χάσεις για να το εκτιμήσεις.

Η πρώτη μεγάλη αλλαγή που έφερε ο Ανδρέας Παντελή με το που πήρε το χρίσμα, ήταν η μετατόπιση του ενδιαφέροντος κατευθείαν στο αγωνιστικό κομμάτι. Η πρώτη του κίνηση ήταν να επισκεφθεί τα αποδυτήρια να μιλήσει με τους παίκτες και να συνεννοηθεί με τον προπονητή για το πώς θα προχωρήσει η ομάδα. Στις δηλώσεις του αναγνώρισε τις δυσκολίες στο οικονομικό, ζητώντας τη στήριξη όλων, όμως προσπέρασε γρήγορα και το συνέδεσε με το αγωνιστικό αφού οι νίκες και οι καλές πορείες θα φέρουν περισσότερο κόσμο κοντά άρα και περισσότερα έσοδα.

Τυπικά πράγματα, απλά και καθημερινά. Πλην όμως, ακούγονται σαν μουσική στα αυτιά του Ανορθωσιάτη όλα αυτά. Γιατί είχε φτάσει στο απροχώρητο η κατάσταση με τις συνελεύσεις πότε εταιρείας και πότε σωματείου, τα πληρεξούσια, τις μετοχές, τα ποσοστά, τις συνομιλίες μέσω skype και τα Σάββατα να βλέπει την ομάδα του και να πονά η ψυχή του. Χαριτολογώντας, θα λέγαμε πως έφτασε ο κόσμος στο σημείο να φωνάζει «γκολ» μόνο κατά την ανακοίνωση του οικονομικού ισολογισμού!

Ναι, το οικονομικό είναι πάρα πολύ σημαντικό σε μια ομάδα και από εκεί καθορίζονται πολλά για τη μοίρα της. Όμως όταν μιλάμε για ποδοσφαιρικές ομάδες, το να αποδίδουν όπως πρέπει στα γήπεδα είναι αυτονόητο πως θα είναι το πρωτεύον. Ο Χρήστος Πουλλαΐδης, μέχρι και στο παρά ένα, έκανε δηλώσεις για οικονομική εξυγίανση που προηγείται του αγωνιστικού μέρους. Ο κόσμος τα διάβαζε αυτά και ήθελε να χτυπήσει το κεφάλι του στον τοίχο.

Για να μην το πλατιάζουμε και πολύ, ο Παντελή από την πρώτη στιγμή που είχε αναλάβει το 2004, έδωσε προτεραιότητα στο αγωνιστικό μέρος, άλλαξε πλήρως το ρόστερ εκείνο το Καλοκαίρι και κατέκτησε πρωτάθλημα. Πέτυχε πολλά στο γήπεδο η Ανόρθωση επί των ημερών του και εκεί απέκτησε και το λαϊκό έρεισμα που φαίνεται και στην επιστροφή του. Ξέρει από ποδόσφαιρο και αυτό γεννά ελπίδες στον κόσμο για κάτι καλύτερο. Ο κ. Πουλλαΐδης την ομάδα τη βοήθησε, όμως από μπάλα δεν ήξερε και για αυτό δεν κατάφερε να πετύχει. Μερικές φορές είναι τόσο απλό.

Μπαλαγνωστήριο: Τελευταία Ενημέρωση

X