ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

Πρωταθλήτρια ταμείου

Δημήτρης Χριστοφόρου

Δημήτρης Χριστοφόρου

dimis_r21@hotmail.com

Από το Καλοκαίρι του 2014 που ξεκίνησε η ζωή της εταιρείας Ανόρθωση Ποδόσφαιρο ΛΤΔ, αν για κάτι είχε δεσμευθεί ο Χρίστος Πουλλαΐδης ήταν η μείωση των χρεών και κυρίως το οικονομικό συστάρισμα του σωματείου σε όλα τα επίπεδα.

Οφείλουμε, δυο χρόνια μετά, να αναγνωρίσουμε στον ίδιο και τη διοίκησή του πως τα έχει καταφέρει σε αυτό τον τομέα να κάνει πολλά. Φροντίζουν άλλωστε να δημοσιοποιούν τα οικονομικά στοιχεία, όπως οφείλουν  κατά τη γνώμη μας να κάνουν όλες οι εταιρείες αλλά αυτό είναι άλλη συζήτηση.

Το πρώτο επίτευγμα, είναι οι συμφωνίες με τους πρώην παίκτες/προπονητές και γενικά εργοδοτούμενους για διακανονισμούς ως προς τα οφειλόμενα σε αυτούς ποσά. Υπήρχαν 19 ανοικτές υποθέσεις όταν ξεκίνησε η προσπάθεια και τώρα που μπαίνει ο Αύγουστος του 2016 μπορούν να καυχιόνται πως τις έχουν εξοφλήσει όλες. Ο Στάνιμιρ Στόιλοφ ήταν η τελευταία και πιο δύσκολη υπόθεση.

Μάλιστα, ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία συνιστά το γεγονός πως δεν έχει προκύψει έκτοτε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση παίκτη που να διεκδικήσει μέσω της δικαστικής οδού χρήματα από την ομάδα. Περιπτώσεις όπως του Βαλβέρντ που έμεινε ένα χρόνο ακριβώς για να μην του πληρωθεί αποζημίωση από την ομάδα, του Γκαρσία που πήγε δανεικός αλλά και όσους ήθελαν να διώξουν φέτος, αποδεικνύουν την αποφασιστικότητα ως προς το να μην προκύψουν τέτοιου είδους πονοκέφαλοι στο άμεσο μέλλον.

Το δεύτερο κομμάτι, αφορά στην προσπάθεια για αύξηση των εσόδων που θα βοηθούσε να διατηρηθούν οι προϋπολογισμοί στα επίπεδα περασμένων ετών και να δίνει και λεφτά στις παλιές αμαρτίες. Αυτό έγινε αρχικά μέσα από την εκ νέου διαπραγμάτευση του τηλεοπτικού συμβολαίου, φέτος ξεκινά να «τρέχει» το καινούργιο για το 2016-19 με τη Cyta, που απέφερε σημαντικά ποσά στο ταμείο. Σε δεύτερο πλάνο, είναι οι πωλήσεις παικτών, στοιχείο που η Ανόρθωση δεν το είχε σαν συνήθειο τα προηγούμενα χρόνια. Ίσμα, Ντλοβού, Αμπουρτζάνια, Λαίφης, Μακρής είναι παίκτες που κάτι έφεραν στο ταμείο. Το έκαναν μάλιστα σε εποχή που ούτε Ευρώπη βγαίνει για να τους διαφημίσει εκεί η ομάδα τους παίκτες, όπως οι ανταγωνιστές της, αλλά ούτε και κάτι συνταρακτικό έχει καταφέρει να πετύχει στα εγχώρια.

Τι μένει; Το τρίτο και βασικότερο κομμάτι που είναι η αύξηση των εσόδων μέσω της συμμετοχής του κόσμου. Από τη χρήση του 2014-15 σε σχέση με αυτή του 2015-16 υπήρξε μια ουσιαστική αύξηση, με τη ροή όμως να σταματά μετά το Γενάρη. Αιτία για αυτό, ασφαλώς το αγωνιστικό που πλήγωσε το γόητρο του κόσμου και έφερε ποικίλες αντιδράσεις. Ο κόσμος σταθερή πηγή εσόδων είναι και δεν είναι, αφού αν τον απογοητεύσεις, τον έχασες και μαζί τα λεφτά που σου φέρνει.

Ο Ανορθωσιάτικος κόσμος αποδεικνύεται η πιο δύσκολη κορυφή για να κατακτήσει ο Χρίστος Πουλλαΐδης και για να γίνει αυτό πρέπει να έρθει και η ομάδα εντός γηπέδου στα σύγκαλά της. Ο Μπενίτο νευρίασε που δίνουν την Ανόρθωση έκτο φαβορί για τον τίτλο, όμως η πικρή αλήθεια για την ίδια είναι πως πρόπερσι ήταν έκτη και την τελευταία διετία πέμπτη. Αν βρεθεί σε πιο υψηλές πτήσεις ο «Φοίνικας» και εντός γηπέδου, το πλάνο θα γίνει πιο λειτουργικό σε όλα τα επίπεδα, οικονομικά και μη.

Υ.Γ.: Για να βγαίνουν τα νούμερα, κάθε χρόνο υπάρχουν και τα εμβάσματα του ίδιου του μεγαλομετόχου και δεν πρέπει να τα ξεχνάμε.

Μπαλαγνωστήριο: Τελευταία Ενημέρωση

X