ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

Δεν είναι ψέμα, τώρα είναι αλήθεια!

Η Λεμεσός θα αποκτήσει το δικό της, υπερσύγχρονο γήπεδο και η αυριανή μέρα είναι πολύ σημαντική για την πόλη, αλλά γενικότερα για τον αθλητισμό.

Ονησίφορος Σταύρου

Ονησίφορος Σταύρου

info@24sports.com.cy

Το θέμα του γηπέδου της Λεμεσού έχει κουράσει πάρα πολύ τον κόσμο. Εδώ και χρόνια ακούει πάρα πολλά, αλλά μέχρι τώρα δεν είδε τίποτα, με αποτέλεσμα να μην πιστεύει τις οποίες αναφορές γίνονται για το θέμα αυτό. Λογικό δεν είναι;

Έχουν βαρεθεί να ακούν υποσχέσεις και θέλουν πράξεις για να πεισθούν ότι το έργο θα ολοκληρωθεί και οι ομάδες τις Λεμεσού να αποκτήσουν την δική τους «στέγη». Το δικό τους γήπεδο, για να μπορέσουν κι αυτές να νιώσουν πραγματικά ότι έχουν έδρα.

Βέβαια, για να φτάσουν τα πράγματα μέχρι εδώ, έχουν πολλές ευθύνες και τα σωματεία, διότι το γήπεδο της Λεμεσού πέρασε από διάφορα στάδια, μέχρι να φτάσουμε μέχρι σήμερα. Είναι γνωστά τα γεγονότα, όπου αρχικά ήθελε να κάνει μόνος του γήπεδο ο Απόλλωνας και ακολούθως η ΑΕΛ με τον Άρη.

Μετά έπεσε η εισήγηση για κοινό, με τον τότε πρόεδρο του Απόλλωνα, Γιώργο Παυλίδη να προωθεί αυτή την ιδέα, αλλά οι αντιδράσεις από τους «κυανόλευκους» ήταν πάρα πολλές, που τον ανάγκασαν να κάνει πίσω.

Αν δεν υπήρχαν τότε αυτές οι αντιδράσεις, ίσως να είχαμε νέο γήπεδο στην Λεμεσού εδώ και 4-5 χρόνια. Και αυτό το λέω με σιγουριά, γιατί το κράτος θα έδινε όλα τα χρήματα, χωρίς τα σωματεία να είχαν βάλει ούτε και ένα σεντ. Τότε, δεν είχαμε οικονομικό πρόβλημα στην χώρα μας και ήταν πιο εύκολο να γίνει το γήπεδο.

Τα χρόνια όμως πέρασαν, τα οικονομικά άλλαξαν και οι ομάδες συνειδητοποίησαν ότι μόνο εάν ακολουθήσουν κοινή γραμμή θα μπορεί να γίνει πραγματικότητα το γήπεδο. Και αυτό έγινε. Όμως, μέχρι να φτάσουμε σε αυτό το σημείο έγιναν πάρα πολλά.

Έγινε πολλή δουλειά, από το σωματεία, το ΔΣ του ΚΟΑ, αλλά κυρίως από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Είμαι σίγουρος ότι, εάν ο κ. Αναστασιάδης δεν ήταν Λεμεσιανός και ήξερε από πρώτο χέρι το γηπεδικό πρόβλημα της πόλης, τότε δύσκολα θα φτάναμε σε αυτό το σημείο.

Το πήρε πάνω του ο πρόεδρος και δεν είναι υπερβολή αυτό. Πέραν από το γεγονός ότι το κράτος ανέλαβε εξ ολοκλήρου το έργο, είχε βάλει πολλές φορές τις φωνές σε αυτούς που χειρίζονταν το θέμα του γηπέδου για την καθυστέρηση που υπήρχε.

Όμως, φτάσαμε σε ένα σημείο, όπου δεν υπάρχει γυρισμός. Ναι, δεν είναι ψέμα, τώρα είναι αλήθεια. Η Λεμεσός θα αποκτήσει το δικό της, υπερσύγχρονο γήπεδο και η αυριανή μέρα είναι πολύ σημαντική για την πόλη, αλλά γενικότερα για τον αθλητισμό.

Είναι η μέρα που ο ΚΟΑ θα εξαγγείλει ότι θα βγει σε προσφορές και θα παρουσιάσει τα νέα σχέδια του γηπέδου. Και είναι η πρώτη φορά που πιστεύουμε ειλικρινά ότι το γήπεδο θα γίνει πραγματικότητα…

Μεταξύ άλλων: Τελευταία Ενημέρωση

X