ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η αναθεώρηση κάνει καλό

Πέρασαν κάποιες μέρες από την τελευταία φορά που έγραψα κάτι για το ρεπορτάζ του Απόλλωνα. Καμία δεκαριές ημέρες περίπου. Πίσω λοιπόν στην δουλειά της ιστοσελίδας από το πρωί και θα δούμε την κατάσταση στους «κυανόλευκους», μετά τη νίκη επί της Ομόνοιας.

Βασικά, η νίκη αυτή εκτός από τους τρεις βαθμούς, θα βοηθήσει και στην ψυχολογία, καθώς μετά τις δύο σερί ήττες τα πράγματα δεν ήταν και τόσο καλά. Όμως, ο Απόλλωνας φαίνεται ξεκάθαρα πλέον ότι έχει κάποια σημαντικά προβλήματα και ο προπονητής θα πρέπει να αναθεωρήσει κάποια πράγματα στο θέμα της τακτικής.

Δεν είμαι εξ αυτών που υποστηρίζουν ότι ο Απόλλωνας δεν μπορεί να παίξει καλά το 4-1-4-1, που θέλει ο προπονητής. Μπορεί να το παίξει καλά, με κάποιες διαφοροποιήσεις στα πρόσωπα και στις θέσεις που θα αγωνίζονται.

Ο Ζοάο Πέδρο δεν μπορεί να παίξει μπροστά, διότι πολύ απλά δεν είναι εξτρέμ. Είναι χαφ. Ο εξτρέμ θα πρέπει να… πατά περιοχή, να μπορεί να ντριπλάρει, να σκοράρει. Και γενικά, να συγκλίνει και να δίνει βοήθεια στον επιθετικό.

Ότι δηλαδή προσπαθεί να κάνει ο Φώτης από τα αριστερά. Και επειδή δεν μπορεί να κάνει, όποτε παίζει, ο Απόλλωνας δεν θα έχει αυτά τα στοιχεία, όταν θα αγωνίζεται με το 4-1-4-1. Από την άλλη, θέματα υπάρχουν και στον άξονα.

Οι box to box και οι μπακ

Απουσιάζουν οι λεγόμενοι παίκτες… box to box, που θα παίζουν μπροστά από τον «κόφτη» και θα μπορούν να ενώνουν καλά όλες τις γραμμές. Ο Ντα Σίλβα, μπορεί να μην ήταν ποτέ box to box, όμως καταφέρνει να ανταποκρίνεται.

Άρα, το κλειδί είναι ο παίκτης που θα παίξει δίπλα του και δεν ξέρω εάν υπάρχει στο ρόστερ αυτή την στιγμή. Άσε, που ο Σακέτι είναι παίκτης που «καθαρίζει» τα πάντα, αλλά δύσκολα βοηθά επιθετικά. Βέβαια, για τον συγκεκριμένο ρόλο, είναι ο καλύτερος που υπάρχει στο ρόστερ. Και το ερώτημα είναι γιατί δεν ήρθε παίκτης που θα μπορεί να παίξει καλά αυτό τον ρόλο.

Επιπλέον, θα πρέπει να πάρει περισσότερα πράγματα από τα μπακ. Διότι, χωρίς βοήθεια επιθετικά από τα μπακ, δεν μπορείς να πας πουθενά. Ο Γκόμες μπήκε τώρα στην ομάδα και η ελπίδα είναι ότι σιγά, σιγά θα δώσει αυτά που λείπουν στην ομάδα. Από την δεξιά πλευρά, ακόμη ψαχνόμαστε.

Πλάνο με δύο επιθετικούς

Συνεπώς, με αυτά τα δεδομένα ο Πέδρο Εμάνουελ θα πρέπει να αναθεωρήσει κάποια πράγματα και να ξαναδεί την περίπτωση του 4-4-2, αλλά στους δύο επιθετικούς θα πρέπει ο ένας να είναι ο Φώτης, για πολλούς λόγους.

Γιατί θα προσφέρει περισσότερα γκολ και γιατί δεν μπορεί πλέον να είναι καλός ανασταλτικά. Στα καλά του δεν βοηθούσε στην άμυνα, όχι τώρα που πήγε στα 32. Έτσι, θα μπορεί να παίξει και χαφ ο Πέδρο, διότι όπως είπαμε δεν είναι εξτρέμ.

Βέβαια, για να παίξει το 4-4-2 θα πρέπει να το δουλέψει καλά στην προπόνηση και να δει τα λάθη που έγιναν στην Ευρώπη και με βάση αυτών να προχωρήσει. Αλλά, επαναλαμβάνουμε, δεν είμαστε εξ αυτών που πιστεύουν ότι θα πρέπει να παίζει πάντα 4-4-2, όμως θα πρέπει να είναι μία επιλογή.