ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Χλευάζετε, όμως…

Τελικά ο Λούκας Βύντρα θα αγωνιστεί στο πρωτάθλημα μας. Ο Νίκος Νταμπίζας τον ήθελε αρκετά και κατάφερε να τον φέρει στην Κύπρο και στην Ομόνοια.

Η ανακοίνωση της απόκτησης του 35χρονου άσου έφερε… χλευασμό  από αρκετό κόσμο, για πολλούς και διάφορους λόγους. Και σε γενικές γραμμές θεωρούν ότι δεν είναι καλή μεταγραφή για την Ομόνοια.

Πάνω σε αυτό διαφωνώ και έχω αντίθετη άποψη, καθώς έχω παρακολουθήσει την πορεία του Έλληνα διεθνή στην Ισπανία, μέσα από τις μεταδώσεις που έκανα στην PrimeTel.

Έχω παρακολουθήσει πάνω από 20 παιχνίδια του με την φανέλα της Λεβάντε και έχω ξεκάθαρη άποψη για τον κεντρικό αμυντικό Λούκα Βύντρα. Και τονίζω. Τον κεντρικό αμυντικό Λούκα Βύντρα. Όχι τον δεξί μπακ. Και έχει πολύ μεγάλη διαφορά.

Διότι, τα 75 παιχνίδια στο Ισπανικό πρωτάθλημα τα έκανε στο κέντρο της άμυνας. Όχι δεξί μπακ που τον θυμόνται όλοι στην Ελλάδα και στην Εθνική.

Ο Βύντρα λοιπόν, παίζοντας στόπερ θα δώσει ταχύτητα στο κέντρο της άμυνας της Ομόνοιας. Στοιχείο που λείπει εδώ και πολλά χρόνια από το κέντρο της άμυνας των «πρασίνων». Δεύτερο στοιχείο, είναι καλός στο μαρκάρισμα και έχει καλή αντίληψη της φάσης.

Τουλάχιστον στο μαρκάρισμα δεν είχε ποτέ προβλήματα όταν έπαιζε και δεξί μπακ. Εκεί το πρόβλημα ήταν όταν έβγαινε μπροστά και χρειαζόταν να κάνει σέντρα. Όταν συνέβαινε στον Παναθηναϊκό, απλά έβαζες στον σταυρό σου και έλπιζες να πάει εκεί που πρέπει.

Και τέλος, αναφορικά με την ηλικία, νομίζω έχουμε πολλά παραδείγματα τα τελευταία χρόνια που αυτό το στοιχείο δεν παίζει κανένα ρόλο.

Ο Βύντρα, είναι παίκτης με πολύ καλά φυσικά προσόντα, που μπορεί να τρέχει για τρία ημίχρονο, όχι μόνο για 90 λεπτά. Και δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι έχει κάνει γεμάτες χρονιές σε όλη του την καριέρα.

Συνεπώς, εσείς που χλευάζετε περιμένετε απλά να τον δείτε στο γήπεδο και μετά να κρίνεται. Εγώ, προσωπικά θεωρώ ότι είναι καλή κίνηση για την Ομόνοια.