ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

Ομόνοια: Η αλήθεια…ολόγυμνη

Επί τέλους βρέθηκε κάποιος στην ομάδα μετά από χρόνια να πει την αλήθεια

Πέτρος Παπαγιώργης

Πέτρος Παπαγιώργης

info@24sports.com.cy

Είναι άσκοπο μετά και το σημερινό να ασκήσει κανείς κριτική στην Ομόνοια. Είδαμε για πολλοστή φορά μια προβληματική ομάδα που πόρρω απέχει από την ομάδα του ένδοξου παρελθόντος. Αργή ανάπτυξη, μη παραγωγικό παιχνίδι, έλλειψη ποιότητας και  προσωπικότητας. Η πενία της ομάδας αντικατοπτρίζεται στο βαθμολογικό πίνακα που την απεικονίζει στην έβδομη θέση με 17 βαθμούς.

Η δήλωση της χρονιάς και η δήλωση της πενταετίας (και βάλε) για την Ομόνοια έγινε από το Γιάννη Αναστασίου, που δεν άντεξε την πίεση και αποφάσισε να αφαιρέσει ο ίδιος τη βαλβίδα.

Η δήλωση της χρονιάς και η δήλωση της πενταετίας (και βάλε) για την Ομόνοια έγινε από το Γιάννη Αναστασίου που δεν άντεξε την πίεση και αποφάσισε να αφαιρέσει ο ίδιος τη βαλβίδα

 Με σκληρή γλώσσα μίλησε ο προπονητής της Ομόνοιας, μετά το ισόπαλο 1-1 με την Ένωση. Ο Ελλαδίτης προπονητής στάθηκε ξανά στην νοοτροπία που υπάρχει στους πράσινους και δεν δίστασε να πει ότι κανείς ποδοσφαιριστής από αυτούς που υπάρχουν στο ρόστερ δεν δικαιούται να είναι βασικός στο τριφύλλι.

«Είμαι απογοητευμένος από την εξέλιξη του αγώνα. Υπάρχουν πολλά που μπορούμε να πούμε. Σε εφτά ματς που είμαι εδώ παίρνουμε το προβάδισμα, αλλά δεν κρατάμε το σκορ. Ακούστηκε για πρόβλημα φυσικής κατάστασης, όμως βγάλαμε πολύ περισσότερα τρεξίματα από τον αντίπαλο σήμερα.

Από τακτικής πλευράς είμαστε σωστοί, αλλά θέλει χρόνο να αλλάξει η νοοτροπία μας. Αν θες να παίξεις σε ψηλό επίπεδο, όπως θέλουμε εμείς πρέπει να αλλάξουμε την νοοτροπία. Δεν μπορεί να φταίει πάντα κάτι άλλο. Πρέπει να κάνουμε την αυτοκριτική μας. Όλοι μας και βάζω και τον εαυτό μου μέσα. Ήρθε η ώρα για να κάνουμε την αυτοκριτική μας.

Δεν υπάρχει κανείς παίκτης στην Ομόνοια αυτή την στιγμή που δικαιούται να πει ότι αξίζει να παίζει βασικός. Είναι σκληρό, αλλά είναι αλήθεια. Και την αλήθεια πρέπει να μάθουμε να την αντιμετωπίζουμε. Δεν μπορεί να μην έχουμε την νοοτροπία να κρατήσουμε ένα σκορ, να το κάνουμε 2-0 και να ισοφαριζόμαστε. Είναι ανεπίτρεπτο να δεχόμαστε γκολ με κεφαλιά από κοντινή απόσταση μέσα στην περιοχή μας ».

Σημειώνονται τα εξής: «Δεν υπάρχει κανείς παίκτης στην Ομόνοια αυτή την στιγμή που δικαιούται να πει ότι αξίζει να παίζει βασικός».

«Αν θες να παίξεις σε ψηλό επίπεδο, όπως θέλουμε εμείς πρέπει να αλλάξουμε την νοοτροπία».

Η πρώτη φράση δεν χρειάζεται ερμηνεία. Η δεύτερη παραπέμπει στο ότι η ομάδα δεν έχει ποδοσφαιριστές με προσωπικότητα. Το ότι συμπεριέλαβε και τον εαυτό του, το έκανε ή  από υπερβολική ίσως ευθιξία, ή για να μην θεωρηθεί ότι είναι άνθρωπος που απεκδύεται της όποιας ευθύνης.

Αυτό που είπε ο Ελλαδίτης κόουτς επιβεβαιώνει ξανά ότι ο σχεδιασμός του καλοκαιριού δεν ήταν καν ….καφενειακού επιπέδου. Γιατί αν γινόταν από θαμώνες καφενείου που ενδιαφέρονται ευκαιριακά με το ποδόσφαιρο, η ομάδα θα ήταν λιγότερο προβληματική.

Η αναφορά σε δήλωση πενταετίας και βάλε, έγινε γιατί είναι η πρώτη φορά μέσα σε βάθος κάποιων χρόνων που από πλευράς επίσημης Ομόνοιας κάποιος λέει τα πράγματα όπως ακριβώς είναι. Χωρίς φτιασίδια, χωρίς αερολογίες. Χωρίς ωραιοποιήσεις για αφελείς. Δεν μίλησε στο μέλλοντα. Δεν μίλησε ούτε για υπομονή, ούτε για πλάνα. Μίλησε για το παρόν. Για το αγωνιστικό έρεβος που επικρατεί αυτήν τη στιγμή.

Επειδή γίνεται αναφορά για πενταετία και βάλε θα πρέπει να πούμε  ότι η φετινή αγωνιστική πενία δεν έχει προηγούμενο. Πέρασαν πολύ καλοί παίκτες (πχ Νούνο Ασίς, Λεάντρο, Ατράντε, Ποτέ, κ.α.), τα προηγούμενα χρόνια, αλλά η Ομόνοια, εδώ και χρόνια έχει πάψει… Ομόνοια να θυμίζει.

«Μη ντύνεις την αλήθεια με το φόρεμα του ψεύδους», που λέει και η ρήση. Αυτό κάνανε χρόνια τώρα στην Ομόνοια, όσοι κρατούσαν την τύχη της στα χέρια τους. Και από λάθη…άλλο τίποτα.

Τι θα γίνει από δω και μπρος… οψόμεθα. Και εν πρώτοις, τις μετεγγραφές που θα γίνουν.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Λίγα και Σταράτα: Τελευταία Ενημέρωση

X