ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

Ομόνοια: Χωρίς τρένο, αλλά με έργο σε επανάληψη

Η Ευρώπη μέσω πρωταθλήματος χάνεται στον ορίζοντα, ενώ «παίζεται» το ίδιο έργο

Πέτρος Παπαγιώργης

Πέτρος Παπαγιώργης

info@24sports.com.cy

Μετά και την ήττα, από την ΑΕΛ η Ομόνοια, με βάση όλες τις ενδείξεις,  πολύ δύσκολα προλαβαίνει να πραγματοποιήσει έξοδο στην Ευρώπη μέσω πρωταθλήματος. Το τρένο δείχνει ότι φεύγει και χάνεται πριν καν την έναρξη του δεύτερου γύρου. Οι «πράσινοι» με το τέλος του Α’ γύρου βρίσκονται στην όγδοη θέση της βαθμολογίας, με 13 βαθμούς συγκομιδή και 6 βαθμούς από μακριά την έκτη θέση της βαθμολογίας. 

Το δείγμα ενός ολόκληρου γύρου είναι υπεραρκετό, ως δείγμα γραφής. Και το πιθανότερο σενάριο δεν είναι η θεαματική μετατροπή των δεδομένων προς το καλύτερο έστω και με τρεις καλές μετεγγραφές. Βελτίωση είναι λογικό να σκεφτεί κανείς ότι θα υπάρξει αλλά σε σημείο τέτοιο που να ανέβει το τριφύλλι στο τρένο για το Ευρωπαϊκό ταξίδι είναι δύσκολο να γίνει.

Δεν είναι βεβαια απαραίτητα κακό για μια ομάδα να μείνει εκτός Ευρώπης

Το πιθανότερο σενάριο με άλλα λόγια είναι το ότι οι πράσινοι θα παραμείνουν σε θέση της βαθμολογίας, η οποία δεν  δίνει απολύτως τίποτα.

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: Αποχωρεί από τη διεκδίκηση… Ευρώπης

Δεν είναι βέβαια απαραίτητα κακό για μια ομάδα να μείνει εκτός Ευρώπης. Της δίνεται χρόνος να δουλέψει για να κρατήσει ένα ρόστερ που θα μείνει για αρκετά χρόνια μαζί. Και να φτιαχτεί κάτι καλό. Δυστυχώς για την Ομόνοια, αυτό, που θεωρητικά είναι ορθό δεν γίνεται κατορθωτό να μετατραπεί σε πράξη και είναι γεγονός επαναλαμβανόμενο.

Θυμίζω τον Πάμπο Χριστοδούλου ( που λέγανε ότι τάχα η μη παρουσία στην Ευρώπη θα τον βοηθούσε να φτιάξει δυνατή ομάδα λόγω της ύπαρξης απαραίτητου χρόνου) και νωπά τον Ανχελ Γκόμες, που είχε στη διάθεση του και αυτός μπόλικο χρόνο. Α, αυτόν τον πιστώνουμε με το ότι είχε σχεδόν πλήρη ομάδα με την έναρξη της προετοιμασίας. Είχε ασφαλώς και οικονομική άνεση σε σχέση με τον προκάτοχο του.
Και με το ότι έχουμε δει μέχρι σήμερα θα δούμε το έργο ξανά σε επανάληψη το καλοκαίρι.

Θυμίζουμε ότι η Ομόνοια αγωνίστηκε στην Ευρώπη για τελευταία φορά τη χρονιά 2016-17 με αντίπαλο την Ισραηλινή Μπειτάρ στο πλαίσιο του β προκριματικού γύρου του Γιουρόπα Λινγκ, αποκλεισθείσα (0-1, 3-2).

Αύριο υπάρχει κύπελλο. Η Ομόνοια συναντά τον Ονήσιλο Σωτήρας στο πλαίσιο της Α’ φάσης του Κυπέλλου Coca – Cola Α’ και Β’ Κατηγορίας. Υπάρχει δηλαδή ένα άλλο τρένο που οδηγεί στην Ευρώπη. Για την ώρα αυτό το τρένο είναι ακόμη στην αφετηρία. Ας δοκιμάσει να το προλάβει αυτό. Όχι ότι είναι εύκολο να κρατηθεί σε αυτό. Αλλά τίποτα δεν είναι χαμένο αν δεν καταβάλει κανείς προσπάθεια να το κερδίσει.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Λίγα και Σταράτα: Τελευταία Ενημέρωση

X