ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

Ομόνοια: Δυνατή… κανονική επανεμφάνιση Φάνου

Ενενηντάλεπτο για το νεαρό διεθνή για πρώτη φορά στη φετινή σεζόν

Πέτρος Παπαγιώργης

Πέτρος Παπαγιώργης

info@24sports.com.cy

Τη νέα αρχή μετά τις πέντε συνεχόμενες ήττες αναζήτησε η Ομόνοια στο ματς της περασμένης Κυριακής με τον Ερμή. Και κατάφερε να την πραγματοποιήσει με τη νίκη επί του αντιπάλου. Νίκη που ήταν προϊόν της ανωτερότητας , των κινήσεων του προπονητή που έκανε τα βασικά (τα οποία δεν έκανε ο προηγούμενος προπονητής) και της προσπάθειας των ποδοσφαιριστών, στο μέτρο βέβαια των δυνατοτήτων που διαθέτουν στο τρέχον διάστημα. Δυνατοτήτων, που διαμορφώνονται και από την ελλιπή δουλειά που έχει γίνει στην ομάδα τους τελευταίους τέσσερις μήνες.

Προσδοκία είναι η βελτίωση των ποδοσφαιριστών όσον αφορά την επάρκεια της σωματικής τους απόδοσης, αλλά και της απόδοσης του οργανισμού των γενικότερα που θα επέλθει με τη σωστή δουλειά που αναμένεται να γίνει κατά τη διάρκεια της διακοπής του πρωταθλήματος από το Γιάννη Αναστασίου και το γυμναστή που θα προσληφθεί.

Είναι ο μόνος στο δυναμικό που αποτελεί γέννημα, θρέμμα της Ομόνοιας

Δεν είναι εύκολο να σταθεί κανείς στο θέμα της ατομικής απόδοσης των παικτών στο συγκεκριμένο ματς λόγω της ελλιπούς προετοιμασίας που έχει γίνει. Θα αναφερθούμε σε έναν ποδοσφαιριστή που αποτέλεσε ευχάριστη έκπληξη. Μπορούμε να τον διαχωρίσουμε από τους λοιπούς γιατί δεν έκανε ουσιαστικά προετοιμασία μαζί τους  αφού αντιμετώπιζε πρόβλημα τραυματισμού.

Ο 22χρονος (26.8.96) διεθνής Φάνος Κατελάρης είχε εξαιρετική απόδοση, λαμβανομένου βέβαια όψιν του γεγονότος ότι είχε να αγωνιστεί ουσιαστικά από τον περασμένο Μάιο. (Στις 13 εκείνου του μήνα συγκεκριμένα, σε ματς με τον Απόλλωνα). Είχε αγωνιστεί ως αλλαγή στο ματς με το ΑΠΟΕΛ και στο ματς με τον Ερμή ο Γιάννης Αναστασίου τον τοποθέτησε στην αρχική ενδεκάδα.

Στην πρώτη παρουσία του Ελλαδίτη κόουτς στον πάγκο, ο παίκτης αγωνίστηκε για πρώτη φορά βασικός στην τρέχουσα χρονιά. Σε θέση αμυντικού χαφ έδωσε οντότητα και περισσότερη ισχύ στη γραμμή «σουλουπώνοντας» την, δίνοντας παράλληλα ουσιαστικές βοήθειες στους Άλεξ Σοάρες και Ζιόρντι Γκόμες, που είχαν περισσότερη άνεση να λειτουργήσουν.

Επειδή η παρουσία του νεαρού ποδοσφαιριστή έδεσε το κέντρο έδεσε και την ομάδα γενικότερα αφού με δεμένο κέντρο σμίκρυναν και οι αποστάσεις μεταξύ των τριών γραμμών. Ήταν και αυτό ένα μεγάλο πρόβλημα με τον προηγούμενο προπονητή, αφού τα τρία χαφ βρίσκονταν στα τρία από τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα.

Ο Φάνος Κατελάρης κάλυψε χώρους, ενώ κέρδισε και μονομαχίες. Τον βρήκαμε μάλιστα και πιο ανάλαφρο από ότι τον περιμέναμε. Και από ότι τον έχουμε συνηθίσει. Εννοείται ότι είναι νωρίς ακόμη για να υπάρξουν αυξημένες απαιτήσεις από το νεαρό, που αναμένεται ότι όταν ενταχθεί κανονικά θα γίνει πολύτιμος για την ομάδα, προσφέρων σύμφωνα με τις δυνατότητες του. Όμως έγινε μια καλή αρχή. Να θυμίσουμε ότι ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής αποτελεί ξεχωριστή περίπτωση για τους Ομονοιάτες. Είναι ο μόνος στο δυναμικό που αποτελεί γέννημα, θρέμμα της Ομόνοιας.

Και μια…κακιούλα. Η προώθηση του Φάνου Κατελάρη στην πρώτη ομάδα της Ομόνοιας τη χρονιά 2016-17 είναι το ένα καλό που άφησε η δυάδα Νίκου Νταμπίζα, Τζον Κάρβερ στην Ομόνοια. Το άλλο ήταν η μετεγγραφή του Ματ Ντάρμπισαιαρ (αυτό είναι έργο Νταμπίζα).

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Λίγα και Σταράτα: Τελευταία Ενημέρωση

X