ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μάκης, η καλύτερη… μετεγγραφή

Πέτρος Παπαγιώργης

Πέτρος Παπαγιώργης

papagiorgis@sppmedia.com

Η μετεγγραφική περίοδος δεν έχει ουσιαστικά αρχίσει για την Ομόνοια. Όμως η ομάδα της Λευκωσίας πραγματοποίησε την καλύτερη της μετεγγραφή με την πρόσληψη του Μάκη Παπαϊωάννου στη θέση του τεχνικού διευθυντή. Πρόσληψη, που αναμένεται να επισημοποιηθεί πολύ σύντομα.

 Το «περί καλύτερης μετεγγραφής» ασφαλώς και αποτελεί πρώιμη εκτίμηση γιατί ….ακόμη δεν τον είδαμε. Όμως αυτή η εκτίμηση είναι χαμηλού ρίσκου, όσον αφορά την πραγματοποίηση της. Γιατί; Αυτό λένε τα πεπραγμένα του νέου τεχνικού διευθυντή της ομάδας της Λευκωσίας.

Ο 40χρονος Μάκης Παπαϊωάννου είναι έμπειρος στη συγκεκριμένη θέση, εργασθείς στις ομάδες του Ερμή (2009-10, 2013-14), του Εθνικού Άχνας (2011-13) και της Νέας Σαλαμίνας (2014-17).

Πέρα από την πείρα, έχει αποδείξει την επάρκεια του στις ομάδες που εργάστηκε, στελεχώνοντας τις με ικανούς ποδοσφαιριστές. Ανάλογα βέβαια με τα λεφτά που είχε στη διάθεση του. Στη Νέα Σαλαμίνα ενέταξε ποδοσφαιριστές όπως τους Μακρίεφ, Τσαμπούρη, Μιχαήλ, Αντονιτς και Γκράσι που φέτος αναδείχτηκε ως ένας  απο τους καλύτερους κεντρικός αμυντικούς του πρωταθλήματος. Πέρυσι ήταν στον Άρη, αλλά εκεί λίγοι τον είχαν προσέξει.

Εννοείται ότι είναι άριστος γνώστης της Κυπριακής αγοράς, αλλά και του ευρωπαϊκού παζαριού και δη του Ισπανικού και του Βελγικού. Είναι επικοινωνιακός τύπος και καταφέρνει να διατηρεί εξαιρετική σχέση με τους ποδοσφαιριστές, πράγμα πολύ σημαντικό για όλους όσους ξέρουν τι θα πει «αποδυτήριο» στο ποδόσφαιρο.

Ξέρει επίσης από πρώτο χέρι που ήλθε να δουλέψει. Αγωνίστηκε για μια διετία με τη φανέλα της Ομόνοιας (2004-06). Στην πρώτη του σεζόν πανηγύρισε το κύπελλο (2-0 νίκη επί του Διγενή), σκοράροντας μάλιστα το δεύτερο γκολ.

Καθόλου τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι ο Πάμπος Χριστοδούλου επιθυμούσε την πρόσληψη του. Αφού ξέρει ότι θα έχει δίπλα του έναν άνθρωπο με τον οποίο ταιριάζουν τα (επαγγελματικά) χνώτα τους και θα αποτελέσει το δεξί του χέρι.

 

Λίγα και Σταράτα: Τελευταία Ενημέρωση