ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Φίλαθλοι, ενωθείτε!

Πέτρος Παπαγιώργης

Πέτρος Παπαγιώργης

papagiorgis@sppmedia.com

Την Παρασκευή το βράδυ ο Κεραυνός στέφθηκε πρωταθλητής Κύπρου στην καλαθόσφαιρα μετά από εννέα χρόνια, αφού κέρδισε την ΑΕΚ με σκορ 55-54 και έκανε το σκορ 3-1 σε νίκες, ήττες.

Μετά το ματς, οι πρωταθλητές πανηγύρισαν το επίτευγμα τους, ενώ ακολούθησε και η τελετή της απονομής μέσα στην έδρα του αντιπάλου. Οι φιναλίστ του τίτλου έδωσαν συγχαρητήρια και χειροκρότησαν τους πρωταθλητές με τους πρωταθλητές να κάνουν το ίδιο προς τους αντίπαλους.

Ο πρόεδρος της ομάδας της Λάρνακας Ανδρέας Λευκαρίτης, στις δηλώσεις του στη Cytavision μετά το, ματς παραδέχθηκε την ανωτερότητα του αντιπάλου και πρόσθεσε πως αυτό το πρωτάθλημα άξιζε στον Κεραυνό.

Όλο αυτό το σκηνικό (να προστεθεί ότι παρόμοιο σκηνικό σημειώθηκε και στο παιχνίδι φούτσαλ μεταξύ Ανόρθωσης και Ομόνοιας την περασμένη Πέμπτη, όπου η ομάδα της Αμμοχώστου κέρδισε και πήρε τον τίτλο), αποτελεί την έμπρακτη απόδειξη της φύσης του αθλητισμού, αλλά και της σχέσης του με τον πολιτισμό. Ο αθλητισμός συνεπάγεται τον πολιτισμό. Ο αθλητισμός λειτουργεί εκπαιδευτικά και διδάσκει στους ασχολούμενους με το αντικείμενο, μέσα από την συνεργασία, το ομαδικό πνεύμα και την ευγενή άμιλλα, όλες τις αξίες που κάνουν έναν άνθρωπο αξιόλογο στην κοινωνία.

Οι αθλητές, προπονητές και παράγοντες του Κεραυνού και της ΑΕΚ, υπενθύμισαν σε όλους ότι δεν διαθέτουν άρρωστα ένστικτα, ότι στα κρίσιμα παιχνίδια, δε σκοτωνόμαστε με τους αντιπάλους, ούτε μετράμε κερδισμένα και χαμένα παιχνίδια, αλλά μπαίνουμε στο γήπεδο και αγωνιζόμαστε με γνώμονα το ευ αγωνίζεσθαι και τιμάμε νικητή και ηττημένο.

Όλο αυτό το πολύ όμορφο σκηνικό που είδαμε στο «Κίτιον» συσπειρώνει τους υγιώς σκεπτόμενους οπαδούς των ομάδων, στη μάχη κατά των ανθρωπόμορφων τετραπόδων, που ρημάζουν τον αθλητισμό, μετατρέποντας τα γήπεδα σε πεδία μάχης για να μετράνε τραυματίες και νεκρούς. Είδαμε χθες, για πολλοστή φορά, αηδιαστικές σκηνές στον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας στο Βόλο.

Λίγα μόλις εικοσιτετράωρα μετά το θάνατο του Νάσου Κωνσταντίνου, θύματος τυφλής οπαδικής βίας, στη μνήμη του οποίου τηρήθηκε χθες πριν από το ματς, μονόλεπτη σιγή. Ένα ματς, που χαρακτηρίζει στην εντέλεια την κατάντια του Ελληνικού ποδοσφαίρου.

Φίλαθλοι, ενωθείτε κατά της δυναστείας των βαρβάρων.

 

Λίγα και Σταράτα: Τελευταία Ενημέρωση

X